Nyheter


Hej alla ledare, assistenter, funktionärer, utmanare och övriga medlemmar,
Snön har redan fallit och terminen rör sig hastigt mot ett slut. Därför vill  KO-gruppen och arrangemangsgruppen och bjuda in er till
ledaravslutning i Karsvik söndag 11/12 klockan 15:30 till 17:30 som tack för
ert engagemang i Mälarscouterna under hösten. Även era ledarbarn är
välkomna.

Roliga aktiviteter  - Julfika -  Härliga scoutledarkompisar
Vi kommer vara både att vara inne och ute och ha roliga
aktiviteter samt bjudas på Julfika m.m. så klä er efter väder.

Stort tack från styrelsen!
Under ledaravslutningen kommer KO-gruppen också att dela ut
ledarmärket till nya ledare, och förtjänstmärken till ledare och funktionärer
som varit aktiva under 5, 10, 15, och 25 år samt MS-Specialpris 2022.

 

Anmäl er via länken senast nu på fredag 20:00

https://forms.gle/N189capdsoDpmREM9


Glad advent och vänliga hälsningar

Arrangemangsgruppen & KO-gruppen

Mälarscouterna

Hej helgen 19–20/11 var Tilda E, Simon O, Jentra Y, Theo J, Karin Y och jag Lagge G ombud för Mälarscouterna på Scouternas riksstämma ”Demokrati Jamboree 2022” på Aula Magna på Stockholms Universitet. Denna stämma äger rum vart annat år någonstans i Sverige.

Alla kårer i Sverige får skicka ett antal ombud till denna stämma beroende på antalet medlemmar i kåren. Efter incheckning och invigning av stämman m.m. på morgonen första dagen ägnades delar av den åt att vi ombud delades upp i olika beredningspatruller där vi bl.a. fick några olika motioner att diskutera om vi tyckte att styrelsens utskickade förslag till svar på motionerna var bra eller om vi ville att det skulle justeras på grund av de synpunkter som kommit in.

Utöver arbetet i beredningspatruller, fika, äta lunch, handla i scoutshopen, mingla bland utställare och träffa gamla kurskompisar kunde man gå på olika programpass. Jag gick på ”Vad tycker allmänheten om Scouterna” samt ”Stegring med Program” som bägge var mycket givande och gjorde att man fick nya tankar idéer att ta med hem till kåren. Utöver oss 6 som var ombud fanns också Teo E och Tina A på plats från Mälarscouterna för att knyta kontakter och träffa scouter från hela landet, insupa miljön och känslan.

Under dag 2 genomfördes resten av förhandlingarna då man godkände verksamhets- och förvaltningsberättelsen och den ekonomiska redovisningen, fattade beslut om propositioner och motioner samt verkställde alla val m.m.
Om 2 år är det ett nytt Demokrati-Jamboree och då finns det möjlighet för nya ombud att påverka scouternas framtid.

Extra roligt för oss i år var att vår Teo Elmfeldt blev invald som en av 5 övriga ledamöter i scouternas styrelse. S T O R T   G R A T T I S   TEO!

Scouthälsningar från Lars-Göran ”Lagge” Gabrielsson vKo

Höstterminen drar igång i vecka 35. Du kommer få mail från dina ledare inför första mötet.

Efter en vår fullproppad med utmaningar och äventyr blickar vi framåt mot ett härligt sommarläger i Dalarna. Därefter är det inte långt kvar innan hösten drar igång igen, vecka 35.

Glad sommar kära scouter!
Önskar Mälarscouterna genom
Tina, vice kårordförande

Arbetet med antagning av NYA scouter till höstterminen 2022 är igång. Så här går det till:

Spårare, födda 2013 och 2014.
2022-04-28 - Mail till barn födda 2013 och 2014 på kölistan med information och länk för att bekräfta intresse har skickas ut till alla som stod på intresselistan vid detta datum. Svar till Mälarscouterna via ett formulär senast den 19 maj.
Digitalt möte för föräldrar med ledar-intresserade, den 8:e maj.
Fördelning av platser sker den 31:a maj, med turordning enligt Mälarscouternas köpolicy.
Meddelande om plats skickas per epost senast den 7:e juni.
Du som anmält intresse senare än 2022-04-28 står kvar i kön och antagning sker löpande i mån av plats.

Äldre scouter, födda 2012 eller tidigare.
Antagningen sker löpande och i mån av plats.

Befintliga Mälarscouter: I Mälarscouterna fortsätter man per automatik till nästa årskurs. Ett mail med information om höstens grupper/avdelningar och tider skickades ut 15 juni.

Med tanke på att regeringen släppt på de flesta restriktioner så ser vi ingen anledning att ha kvar några hos oss heller. Därför upphävs nu de rekommendationer som gällt för vår verksamhet och avdelningarna kan nu fritt välja att genomföra möten inomhus (i tilldelad lokal enligt rullande schema) eller utomhus och arrangera hajker utan krav på avstånd mellan scouter vid sovplats! Vi ska fortfarande uppmana scouter som är sjuka att avstå från möten och hajker, men i övrigt kör vi på!

Under den traditionella ledaravslutningen delades Mälarscouternas specialpris ut. Rekordmånga nomineringar (som finns att läsa i den bifogade presentationen) gjorde beslutet svårt, men valet föll slutligen på Petter Agestam för hans insatser och ledarskap för Jubileumshajken, MS 90. Det delades också ut förtjänstmärken: Joel Brynielsson (guld och emalj, 25 år), Niklas Dyrefors och Björn Grinde (guld, 15 år), David Tennander (silver, 10 år) samt Emma Rohdin, Fredrik Fant, Maja Tennander, Simon Oscarsson, Teo Elmfeldt, Viktor Stamyr, Erik Fors-Andrée, Alexandra Fägerskiöld, Anna Linderot Ivarsson, Caroline Nybom, Lena Elmfeldt (brons, 5 år).

Läs mer för i den bifogade presentationen!

Bilagor
Ladda ner den här filen (Julavslutning 2021.pdf)Julavslutning 2021.pdf[ ][JA]

Hej alla Mälarscouter och föräldrar,
Slutet på höstterminen är nästan här. Därför är ni, alla Mälarscouter och föräldrar, välkomna på julavslutning!

När: Söndag 12 december 15:00-15:45
Var: Norra Ängby Skolgård (utomhus)

Äventyrare samlas istället 14:45 vid Karsvik för fackeltåg.

Varmt välkomna!

Julen och nyåret har passerat och ny termin är här för nya scoutäventyr!

Tyvärr är vi fortfarande påverkade av omvärldsläget och covid-19 och därför har vi varit tvungna att göra vissa förändringar i planen.

Vårens första möte är framflyttad en vecka och startar v 5, information kommer komma från dina ledare så håll utkik på mailen och på hemsidan!

För att vi ska kunna genomföra våra möten på ett hållbart sätt så skall alla som kommer på våra aktiviteter vara friska och symptomfria.