Nyheter

Söndagen den 18:e november kommer ett gäng glada Mälarscouter att vara med på projektet Scout view. Scout view är ett samarbete mellan Scouterna och Google, med syftet att likt Street view fotografera vandringsleder med hjälp av en 360-kamera. Det finns redan massor med vandringsleder dokumenterade på scoutview.se, så ta en titt!

Under höstlovet samlade vi ihop alla upphittade kläder och prylar och fotade. Klicka på bilderna för fler bilder. Hör med din ledare. Kläderna finns i Karsvik.

På terminsavslutningen inför jul delas MS Specialpris ut. Det går till någon som gjort något extra under året som gått - något utöver de fantastiska insatser som vi alla gör i Mälarscouterna.

Nu vill Kårordförande-gruppen (KO-gruppen) få tips. Maila din nominering till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Här hittar du förra årets nomineringar och kan läsa om Fredrik Fant, som vann 2017.

Den 9-11 november arrangeras Demokratijamboree och Scouternas stämma i Karlstad.

Demokratijamboree består av flera olika delar. Kärnan är Scouternas stämma som genomförs vartannat år. Det är här som alla scoutkårer i Sverige har möjlighet att påverka vilken riktning Scouterna som organisation ska ha de kommande två åren. Mälarscouterna skickar 5 delegater - personer med röster. Utöver stämman genomförs det flera intressanta workshops och kringaktiviteter under helgen, tillsammans kallas hela evenemanget Demokratijamboree. Här får du en jättebra möjlighet att inspireras, nätverka och lära dig mer om vad som händer inom scoutrörelsen just nu.

Upphittat under vårterminen, bilderna är tagna 4/6. Sakerna finns i Karsvik, är du ledare kan du hämta dem själv annars prata med AL på din avdelning. Allt ska vara hämtat innan 15/7.

Spårare - barn födda 2009 och 2010

Vi har nu genomfört den första intagningen till hösten på Mälarscouterna och måste tyvärr konstatera att vi inte kunnat ta in alla som visat intresse, även om många också fått plats i våra fyra spåraravdelningar.

Vi kommer göra en andra intagning ett par veckor in på terminen då vi ser om nya och gamla scouter kommer på de första mötena. Vi fyller även på från intresselistan om någon hoppar av innan terminen startar.

Upptäckare - barn födda 2007 och 2008

Vi har bett alla på intresselistan bekräfta sitt intresse innan den 5 augusti och kommer återkoppla till samtliga den 12 augusti.

Äventyrare - barn födda 2004, 2005 och 2006

Vi kommer förmodligen erbjuda ett par platser till hösten till de som står på intresselistan.

Frågor?

Om du har några frågor, kontakta Anita Gabrielsson, kontaktperson nyanmälningar, på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varmt välkommen till Mälarscouterna hösten 2018. Verksamheten startar med första mötet vecka 35.

Läs mer på din avdelnings egen sida:

Mälarscouterna önskar ledare och scouter en riktigt glad påsk! Vi tar påsklov och ses igen då skolorna startar!

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger Palladium 2018!

I år åker vi till Vässarö i skärgården för Mälarscouternas traditionella sommarläger. Nu är anmälan öppen och första lägerbrevet uppe.

Mer info och anmälan - klicka här och läs allt på lägersidan.

Mälarscouterna