Nyheter

Alla ledare, assistenter och funktionärer välkomnas till ledaravslutning 1/6

Vi vill tacka för dina insatser under hösten 2021 och våren 2022. 

Kanaans Trädgårdscafé onsdagen den 1 juni kl 18.30

Vi hoppas att du kan komma på en trevlig kväll då vi nu efter pandemin äntligen kan träffas i en större grupp.
Vi bjuder på god mat och dryck efter några roliga aktiviteter.

Anmäl dig senast den 24/5 via länk nedan.

Välkomna önskar Katta, Tina & Lagge (KO-Gruppen)

Anmäl dig senast 24/5 här till ledaravslutningen

Arbetet med antagning till höstterminen 2022 har påbörjats.

2022-04-28 - Mail till barn födda 2013 och 2014 på kölistan med information och länk för att bekräfta intresse har skickas ut till alla som stod på intresselistan vid detta datum. Svar till Mälarscouterna via ett formulär senast den 19 maj.

Mer information kommer.

Med tanke på att regeringen släppt på de flesta restriktioner så ser vi ingen anledning att ha kvar några hos oss heller. Därför upphävs nu de rekommendationer som gällt för vår verksamhet och avdelningarna kan nu fritt välja att genomföra möten inomhus (i tilldelad lokal enligt rullande schema) eller utomhus och arrangera hajker utan krav på avstånd mellan scouter vid sovplats! Vi ska fortfarande uppmana scouter som är sjuka att avstå från möten och hajker, men i övrigt kör vi på!

Innan för dörren till Ladan i Karsvik finns en "tvättkorg" med kvarglömda och upphittade kläder och prylar.

På bilderna nedan kan du se vad som ligger i korgen nu jan 2022.

De plagg / prylar som inte har hittat sin ägare innan den 12/2 lämnas vidare till Stadsmissionen.

Klicka här för fler bilder

Under den traditionella ledaravslutningen delades Mälarscouternas specialpris ut. Rekordmånga nomineringar (som finns att läsa i den bifogade presentationen) gjorde beslutet svårt, men valet föll slutligen på Petter Agestam för hans insatser och ledarskap för Jubileumshajken, MS 90. Det delades också ut förtjänstmärken: Joel Brynielsson (guld och emalj, 25 år), Niklas Dyrefors och Björn Grinde (guld, 15 år), David Tennander (silver, 10 år) samt Emma Rohdin, Fredrik Fant, Maja Tennander, Simon Oscarsson, Teo Elmfeldt, Viktor Stamyr, Erik Fors-Andrée, Alexandra Fägerskiöld, Anna Linderot Ivarsson, Caroline Nybom, Lena Elmfeldt (brons, 5 år).

Läs mer för i den bifogade presentationen!

Bilagor
Ladda ner den här filen (Julavslutning 2021.pdf)Julavslutning 2021.pdf[ ][JA]

Bilagor

[5.53Mb]

Hej alla Mälarscouter och föräldrar,
Slutet på höstterminen är nästan här. Därför är ni, alla Mälarscouter och föräldrar, välkomna på julavslutning!

När: Söndag 12 december 15:00-15:45
Var: Norra Ängby Skolgård (utomhus)

Äventyrare samlas istället 14:45 vid Karsvik för fackeltåg.

Varmt välkomna!

Julen och nyåret har passerat och ny termin är här för nya scoutäventyr!

Tyvärr är vi fortfarande påverkade av omvärldsläget och covid-19 och därför har vi varit tvungna att göra vissa förändringar i planen.

Vårens första möte är framflyttad en vecka och startar v 5, information kommer komma från dina ledare så håll utkik på mailen och på hemsidan!

För att vi ska kunna genomföra våra möten på ett hållbart sätt så skall alla som kommer på våra aktiviteter vara friska och symptomfria.

 

Terminen börjar sakta närma sig sitt slut och självklart kommer vi att ha en traditionsenlig terminsavslutning inför jul där det delas ut MS Specialpris. Det går till någon som gjort något extra under året som gått - något utöver de fantastiska insatser som vi alla gör i Mälarscouterna. Nu är det dags att nominera! Gör det genom att skicka ditt tips till Kårordförandegruppen via formuläret här eller till KO@malarscouterna.se

Det kan vara en ledare som verkligen bryr sig och höjer hela ledarteamet, en arrangör som gett järnet eller någon som med sin blotta närvaro sprider glädje omkring sig. Eller flera som tillsammans gjort detta! Missa inte chansen att tacka de som förtjänat det med en nominering!

Bussarna från K2 beräknas anlända 21:30 till Ängbyplan