Nyheter

64 scouter från Mälarscouterna har möjlighet (är i rätt ålder 2019 för att få åka på det 24:e Världscoutjamboreet (WSJ) i USA. Eftersom anmälan till lägret öppnar nu i februari vill vi informera alla berörda scouter om lägret, och samtidigt peppa dem att ta chansen att åka på en scoutrörelsen störta evenemang. Därför bjuder vi in alla scouter och föräldrar som är intresserade till ett informationsmöte i Karsvik söndag (18/2) där några deltagare från det förra Jamboreet i Japan kommer berätta lite om förra lägret, det vi vet om det kommande, och allmänt svara på frågor.

WSJ arrangeras som ett samarbete mellan de amerikanska, mexikanska och kanadensiska scouterna, och Sveriges deltagande koordineras av den svenska kontingenten. Mälarscouterna kan alltså inte påverka lägret i sig.

Vad är Jamboree?
Världscoutsjamboreen är ett internationellt scoutläger som hålls vart fjärde år, vilken hålls nästa gång sommaren 2019 i USA.

När är Jamboreet?
Själva lägret pågår den 22 juli till 2 augusti 2019. Utöver det kommer det även erbjudas en rundresa före och/eller efter lägret. Under förra jamboreet pågick rundresan under 10 dagar spridda mellan en period direkt före och en direkt efter lägret.

Våren 2018 startar vecka 4! Varmt välkomna tillbaka till en skön vinter, vår och sommar! I sommar åker vi på sommarläger till Vässarö vecka 31 - lägg in det i kalendern redan nu - 28 juli - 4 augusti.

Finns att hämta i Karsvik under januari 2018. Därefter skickar vi det på återbruk.


Mälarscouterna önskar alla scouter, ledare och funktionärer en riktigt god jul och ett gott nytt år 2018.

Vårterminen startar vecka 4.

Avdelningarnas terminsplanering är onsdagen den 17:e januari 19:00 i Karsvik.
Ordförande David Tennander delade ut MS specialpris 2017 till Fredrik Fant. Nomineringen löd:
Fredrik har med raketfart gått från att vara den roliga, omtyckta assistenten och utmanaren till en ansvarsfull, planerande och kommunicerande avdelningsledare för Kräftorna. Han gör ett jättebra jobb och har klivit upp och blivit den roliga och planerande ledaren.
Se alla nomineringar, ledarutnämningar och utmärkelser i bifogad presentation.
Klicka på bilderna för fler bilder.

David Tennander valdes idag till ny ordförande i Mälarscouterna och tog därmed över efter Lina Hasselquist som varit ordförande i tre år. Lina är kvar i styrelsen som sekreterare. Styrelsen fick två nya vice ordföranden; Emma Rohdin och Teo Elmfeldt. Nya ledamöter i styrelsen blev Annika Bennsten och Matilda Skönborg. Niklas Dyrefors kvarstår som kassör och Lars-göran Gabrielsson som ledamot. Marko Joona, Viktor Stamyr och Isak Ednertz omvaldes som ledamöter. Vera Tonell valdes in som ordinarie ledamot och Magnus Hasselquist som suppleant.

Välkommen till hösten 2017

Vecka 35 startar terminen hos Mälarscouterna. Läs mer på Avdelningarnas egna sidor:

Vi har tyvärr inte kunnat ta emot alla som velat börja till hösten. Om du ännu inte fått en inbjudan står du kvar i kön och vi kontaktar dig så snart vi har möjlighet att erbjuda en plats.

glada scouter tjejer magnus froderbergSå här ligger vi till med antagningen av scouter och ledare till hösten 2017:

  • Nya Spårarscouter födda 2009 till hösten 2017: Under maj månad ber vi alla födda 2009 som ställt sig i kö innan 9 maj 2017 att bekräfta sitt intresse samt bekräfta om en förälder vill vara ledare (vilket ger förtur i kön). Vi ber om svar senast den 21 maj.
    Vi behandlar därefter svaren och fördelar platserna inför hösten och meddelar senast 1 juni.
  • Andraårs Spårare (födda 2008), Upptäckare (2006-2007) och Äventyrare (2003-2005):
    I mån av plats skickar vi ett erbjudande. Även här gäller förtur för föräldrar som ställer upp som ledare. Vi fördelar eventuella platser inför hösten i turordning och meddelar löpande.

För att bli scout i Mälarscouterna gör du en Intresseanmälan - klicka här.

Du kan också kontrollera att ditt barn finns med i kölistan genom att ange personnummer och söka - klicka här.

Vid frågor, kontakta Anita Gabrielsson, köansvarig. Du hittar kontaktuppgifter på den här sidan.

Du som redan är Scout hos Mälarscouterna behöver inte ansöka på nytt. Du fortsätter automatiskt till hösten.

Första veckan i maj är det Utbildningsvecka i Karsvik för alla utmanare, ledare och funktionärer i Mälarscouterna.
 
Alla avdelningars möten är inställda denna vecka så passa på att låta dig inspireras och träffa andra ledare i kåren.
 
Tisdag 2 maj 19.00-20.30
”Att använda målspår för att få pedagogisk utveckling”. 
Scouternas utbildningskonsulent Sassa Orebring pratar om hur terminen kan planeras så att scouterna upplever en kontinuerlig utveckling med hjälp av målspår. Föredraget är cirka 60 minuter därefter fika och mingel. 
 
Onsdag 3 maj 19.00-21.00
HLR-utbildning 
Civilförsvaret hjälper oss att fräscha upp våra kunskaper i hjärtlungräddning. 
 
Torsdag 4 maj 19.00-20.30
”Tid för tanke – hur få in Reflektion i det pedagogiska arbetet”. 
  Scouternas utbildningskonsulent Joel Midemalm gästar Karsvik för att inspirera oss att använda reflektion för att balansera en i övrigt aktivitetsorienterad pedagogik. Scouting är inte bara tälja tälta och elda utan också en plats för personlig utveckling för scouter och ledare. 
 
Här hittar du Mälarscouterna Forum på Facebook: https://www.facebook.com/groups/malarscouterna.forum/. Om du inte redan är medlem i Facebook-gruppen klickar du på "gå med i grupp".