Nyheter


 

Nu hittar du allt inför resan på Lägersidan. Klicka här.

Upphittade kläder i Karsvik under våren 2019. Maila karsvik@malarscouterna.se om du hittar något som tillhör dig så lyfter vi undan det. Den 11:e augusti skickar vi kläderna till återvinning.

Spårare - barn födda 2010 och 2011

(1 juni 2019) Vi har gjort en första intagning av scouter födda 2010 och 2011 och meddelat platser till de som kommit in. Vi kan konstatera att vi lyckats ta in alla födda 2010, men inte alla födda 2011.

Vi har också strykt de som inte svarat på våra två uppmaningar per epost under våren. Läs vår köpolicy här.

Vi kommer göra en andra intagning ett par veckor in på terminen då vi ser om nya och gamla scouter kommer på de första mötena. Vi fyller även på från intresselistan om någon hoppar av innan terminen startar.

Upptäckare - barn födda 2008 och 2009

Vi har för närvarande inte några platser lediga. Vi tar in löpande, så snart det finns platser tillgängliga.

Äventyrare - barn födda 2004, 2005 och 2006

Vi kommer i dagarna erbjuda plats på tisdagar.

Frågor?

Om du har några frågor, kontakta Anita Gabrielsson, kontaktperson nyanmälningar, på koansvarig@malarscouterna.se

Mälarscouterna bjöd in alla framtida Spårare som står på väntelistan inför hösten 2019 och deras föräldrar och eventuella syskon att träffa oss en timme, söndagen den 5:e maj vid Karsviks Hage. Över 100 personer kom och deltog i ett ekorrhjul med typiska scoutaktiviteter. Vi passade också på att träffa och prata med nya potentiella ledare.

Klicka på bilderna för fler bilder från Scouttimmen 2019.

Mälarscouterna har bjudit in alla framtida Spårare som står på väntelistan inför hösten 2019 och deras föräldrar och eventuella syskon att träffa oss en timme, söndagen den 5:e maj vid Karsviks Hage. Över 200 personer har tackat ja och vi kommer bjuda på ett öppet ekorrhjul med typiska scoutaktiviteter. Vi kommer också passa på att träffa och prata med nya potentiella ledare.

Det är många som vill börja till hösten och förmodligen kommer vi inte kunna ta emot alla, men vi gör vårt bästa för att lägga ett bra pussel och kunna erbjuda scouting till så många som möjligt.

Är du Mälarscout och vill hjälpa till - kontakta Teo Elmfeldt

.

För att vi ska kunna fortsätta bedriva den fantastiska verksamhet vi ger våra scouter behöver vi nu veta vad du vill göra nästa verksamhetsår (HT19-VT20). Via länken nedan hittar du enkäten som fylls i av alla som vill bidra som ledare, assistent, funktionär eller styrelsemedlem.

Fyll i formuläret Ditt nästa år i Mälarscouterna

Rollbeskrivningar för styrelseposterna och funktionärsrollerna finns i kårhandboken på hemsidan som inloggad ledare/funktionär. Se Kårhandboken.

Ditt svar behövs senast söndag 7:e april.

Vad händer sen?
När alla svar har inkommit kommer ledarfördelningsgruppen, ledd av vKO Teo, påbörja pusslet med att fördela alla ledare och assistenter på avdelningarna. Gruppen kommer försöka på bästa sätt tillgodose allas önskemål och samtidigt se till att vi får 14 starka ledarteam. Ett första utkast kommer mailas ut till alla ledare och assistenter under slutet av terminen. Efter det är fördelningen fortfarande rörlig, men i samspråk med de som berörs.

Valberedningen samt vKO Emma kommer i sin tur se över alla svar relaterade till styrelse respektive funktionärsposter och presentera sina förslag på Mälarscouternas årsstämma i september.

Det kan vara svårt att veta exakt hur nästa år kommer att se ut, svara då vad du tror. Behöver du ändra ditt svar eller har några frågor kan du kontakta mig.

Tack för ditt engagemang!
Teo Elmfeldt
Vice Kårordförande - Avdelningar

Vi lämnar den gråa vardagen för ett färgglatt, blinkande liv med puls och spex. Vid Marsbäckens strand upplever vi en fantastisk tid, för länge sedan - men ändå just nu. Häng med och hjälp oss att göra lägret till en fest!

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett veckolångt läger någonstans i Sverige för alla Mälarscouternas medlemmar. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat och äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger här.

Plats, Tid och pris

I år åker vi abonnerad buss till Marsbäckens lägerplats i Västervik. Resan tar ca 3,5 timmar.

  • Spårare: 4 dygn, tisdag 6 aug. - lördag 10 aug. Pris: 2000 kr.
  • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: 6 dygn: söndag 4 aug. - lördag 10 aug. Pris: 2700 kr.

Anmälan är fortfarande öppen!

Anmäl dig på malarscouterna.se och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6 eller SWISH 123 609 64 81 Ange scoutens namn och avdelning som referens på betalningen. Ny sista anmälnings- och betalningsdag är 27 maj. Vid avanmälan efter 1 juni sker ingen återbetalning.

Häng med som ledare!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare åker du utanför din föräldraroll. En viktig del av scouting är att scouten får lära sig att klara sig själv i en trygg miljö. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om rollen på malarscouterna.se och anmäl dig som ledare! Ledare över 26 år betalar 600 kr, t.om. 26 betalar 300 kr.

Mer information

Läs mer om lägret här.

Erik Gustafsson tilldelades förtjänstmärket Guld med emalj för 25 år som Scoutledare av ordförande David Tennander vid en ceremoni på terminsplaneringen. Grattis Erik och grattis Mälarscouterna!

IMG_0163 (1)

Linus Envall och Markus Wibrink tilldelades MS Specialpris 2018 av vice ordförande Emma och Teo under den traditionella Ledaravslutningen hos familjen Brickstad. Marcus och Linus- får priset för sina insatser som AL-team för Myrorna. Juryns motivering var: "Med ett stort engagemang inom avdelningen ger de energi och hjärta till veckomöten och hajker. Deras glädje sprider sig åt alla håll i kåren." Stort grattis till er och till alla som nominerats till priset för fantastiska insatser hos Mälarscouterna!

1000 scouter möttes i Karlstad för att utveckla scoutrörelsen, så att fler ska få uppleva scouting och för att vår verksamhet ska vara så bra att man inte kan tänka sig något roligare, mer spännande eller mer utvecklande.

På stämman behandlades 30 förslag från medlemmar (motioner) och vi klubbade en ny verksamhetsplan för 2019-2020.

Alla beslut kommer du snart att kunna läsa i stämmoprotokollet på scoutservice.se

En video-blog från Mälarscouternas delegater hittar du här! (som inloggad ledare eller funktionär)