Nyheter

Scouter

Höstens första möte är vecka 36
Mer information kommer från dina ledare strax innan terminstart.

Mälarscout sedan tidigare
I juni fick du ett mail "Välkommen till AVDELNING" med specifik information om vilken avdelning du ska gå på i höst och kontaktperson som du kan höra av dig till med eventuella frågor inför terminstarten.

Sluta som Mälarscout
Om du inte vill fortsätta som Mälarscout till hösten, eller har fått en plats som du inte tänker utnyttja ber vi dig Avsluta ditt medlemskap (klicka här) för att ge plats åt nya scouter - då vi har lång kö.

Ledare

  • 12 augusti - 19:00-21:00, Kårstyrelsemöte inför terminstarten.
  • 17 augusti - 18:00-19:00, förstå scouting - ledarintroduktion.
  • 17 augusti - 19:00-21:00, terminsplanering Spårare.
  • 18 augusti - 18:00-19:00, AL-möte.
  • 18 augusti - 19:00-21:00, terminsplanering Upptäckare och Äventyrare.
  • 30 augusti - kickoff för ledare, funktionärer och utmanare.

Bild på allt upphittat från vårterminen. Allt ligger i upphittatlådan som står i hallen i stora huset. Hämta innan 30 september, efter det skänker vi bort det. Kontakta karsvik[at]malarscouterna.se om du behöver hjälp.

Nu när resten av våren varit uppåt väggarna är det en fröjd att åtminstone scouterna kunnat fortsätta nästan som vanligt. Det tack vare ledare och scouter som haft hajker och möten som inte låtit sig hindras utan istället omförhandlas. Nu vill vi välkomna tillbaka er alla till höstterminen, då vi kommer fortsätta med det vi gör bäst: Scouting!

I helgen var jag med Myrorna på magi-hajk över dagen. Sommaren stod i full blom, och den var precis som vanligt. Förra året hade den meningen inte betytt någonting, men nu känns sommaren vanlighet som ett av naturens under. Hoppas vi ses på sommarlägret, så vi får tillfälle att allihop tillsammans njuta av sommarens underverk!

Glad sommar kära scouter, så ses vi till hösten!
Önskar Mälarscouterna genom
Teo, kårordförande

Mälarscouterna bevakar löpande vad som sker med spridningen av covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vilket för närvarande innebär att alla med sjukdomssymptom, även lindriga, håller sig hemma åtminstone 48 timmar efter tillfrisknande. I fall där scouter uppvisar symptom under mötet kontaktar vi vårdnadshavare omedelbart. Vi kommer nu att vara utomhus på alla scoutmöten, så det är som vanligt viktigt att vara klädd efter väder.

Regeringen har även beslutat att begränsa offentliga sammankomster. Valborg genomfördes digitalt på vår hemsida, med god uppslutning. Avslutningshajken genomförs inte tillsammans med hela scoutkåren, men vi hoppas fortfarande kunna genomföra lägret med lämpliga anpassningar.

Sammanfattad information från myndigheterna finns här.

Vi anpassar verksamheten för att minska smittspridning och ber alla att ha förståelse för att aktiviteter kan ställas in med kort varsel om inte tillräckligt många ledare är friska för ett säkert genomförande. Vi tänker igenom all vår planerade verksamhet för våren enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och det finns tydliga riktlinjer för att förhindra smitta under scoutaktiviteter.

Informationen här uppdateras löpande. Detaljer och riktlinjer riktade till ledare och funktionärer finns här.

För frågor eller funderingar, hör av dig till din avdelningsledare eller kårordförande Teo via ko@malarscouterna.se.

Senast uppdaterat 2020-05-18

Hej Mälarscouter,

Läs detta noga inför kommande scoutmöten. I korthet:

  • Fortsatt avdelningsverksamhet
  • Ingen gemensam avslutningshajk
  • Flexibel lägerplanering
  • Övriga konsekvenser

Mälarscouterna önskar alla medlemmar en riktigt glad påsk.

Vi tar påsklov precis som skolan och ses igen, utomhus, efter lovet.


Mälarscouterna gruppbild från 1930-talet samt från sommarlägret NEON 2019.

Inför kommande jubileum söker Mälarscouterna kontakt med tidigare scouter och ledare.

Vi vill fånga upp berättelser och eventuella bilder från möten, hajker och läger.

Vi har också planer att under jubileumsåret bjuda in intresserade till träffar vid vår nuvarande scoutlokal i Bromma och nya scoutstuga på Lovön. Är du intresserad? Hör av dig så vi har dina kontaktuppgifter.

Skriv några rader eller flera om dina scoutminnen samt hur vi kan kontakta dig i ett mail till scoutminnen@malarscouterna.se eller i ett brev till Mälarscouterna Tegnebyvägen 16A 168 56 Bromma märkt med Scoutminnen.

Finns det bilder som vi kan få kopiera är vi självklart tacksamma för det. Insamlat materialet kommer användas i en utställning i samband med jubiléet.

Hej alla scouter och ledare!

Om bara drygt 7 månader är det äntligen dags för scoutårets höjdpunkt, sommarlägret! Mälarscouternas sommarläger består av flera dagars övernattning i tält där hela kåren samlas. Vanligtvis är vi nästan 200 scouter som tillsammans äter god mat, leker, har lägerbål och badar. Årets läger kommer att äga rum på Gålö vecka 31, söndag 26:e juli till lördag den 1:a augusti, med lite olika startdatum beroende på ålder. Årets läger kommer att heta “Det spårar 2020” och på lägret ger vi oss tillsammans ut på en kaotisk resa i världen. Mer information och anmälan kommer till början av våren men se till att boka in sommarens bästa vecka i era kalendrar så fort som möjligt!

Glada och taggade scouthälsningar!

Albin, Junia och Emil,

Lägerchefer

Tidigare i vår hade Mälarscouternas ledare, funktionärer och utmanare  vårkickoff med en härlig dag med glad energi! Dagen började med tävlingar och lyxig tvårätters lunch. Sedan fortsatte den med inspirerande diskussionpass och avslutade med semelpinnbröd.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, utomhus och natur