NEON 19

Mälarscouternas sommarläger på Marsbäckens lägerplats vid Västervik.

Vi lämnar den gråa vardagen för ett färgglatt, blinkande liv med puls och spex. Vid Marsbäckens strand upplever vi en fantastisk tid, för länge sedan - men ändå just nu. Häng med och hjälp oss att göra lägret till en fest!

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett veckolångt läger någonstans i Sverige för alla Mälarscouternas medlemmar. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat och äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger på: https://malarscouterna.se/arrangemang/lager

Plats, Tid och pris

I år åker vi abonnerad buss till Marsbäckens lägerplats i Västervik. Resan tar ca 3,5 timmar.

  • Spårare: 4 dygn, tisdag 6 aug. - lördag 10 aug. Pris: 2000 kr.
  • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: 6 dygn: söndag 4 aug. - lördag 10 aug. Pris: 2700 kr.

Anmälan är nu öppen!

Anmäl dig på malarscouterna.se och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6 eller SWISH 123 609 64 81 Ange scoutens namn och avdelning som referens på betalningen. Sista anmälnings- och betalningsdag är 30 april. Vid avanmälan efter 1 juni sker ingen återbetalning.

Förälder – häng med som ledare!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare åker du utanför din föräldraroll. En viktig del av scouting är att scouten får lära sig att klara sig själv i en trygg miljö. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om rollen på https://malarscouterna.se och anmäl dig som ledare! Ledare över 26 år betalar 600 kr, t.om. 26 betalar 300 kr.

Mer information

Lägerbrev 2 skickas ut till alla anmälda i början av juni. Där får ni detaljerad information om resa, packlista med mera. Om du undrar något, prata med dina ledare eller hör av dig till lägercheferna Smilla Lundstedt Mannervik och Magnus Hasselquist på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anmälan för scouter är personlig och du behöver därför logga in som den medlem du skall anmäla.

Du loggar in med medlemsnummer samt lösenord från vårt medlemsregister Scoutnet.

Om du vill anmäla fler scouter måste du göra deras anmälan inloggad som dem.

Anmälan för ledare/förälder är möjlig både med och utan inloggning. Men du som förälder - se till att du inte är inloggad som något av dina barn då du ska anmäla dig själv.

Lägeranmälan

Du måste vara inloggad som Scout för att kunna anmäla dig som Scout till sommarens läger.

Lägeranmälan Ledare

Välkommen på sommarens läger. Anmäl dig som Ledare nedan

Lägeranmälan för ledareOm du inte känner till medlemsnumret, kan du först hämta det här:

Fyll i personnumret på den person du vill hämta medlemsnumret för, enligt formatet
20051231-1234.
Om du glömt lösenordet eller inte loggat in tidigare beställer du ett nytt i Scoutnet. - Klicka här!

Roligt att du är intresserad av att hänga med som ledare i sommar! Att vara ledare är jättehärligt, vi är blandat gäng av både rutinerade ledare som har varit scouter i flera år och nyare medlemmar som är taggade att lära sig.

På läger hjälps vi i ledargruppen åt med att hålla lägret i rullning genom att leda aktiviteter, laga mat, bygga upp och sköta själva lägerplatsen. Det finns alltid någon rolig aktivitet eller uppgift att göra men också tid för bad, lek och stoj.

Det är många av våra ledare som också är föräldrar till scouter i Mälarscouterna. På lägret åker du utanför din föräldraroll. I Scouterna förväntas alla vuxna agera som ledare och behandla alla scouter lika. Rent konkret uppmanar vi till att du som ledare, när scouterna ska göra saker i en mindre grupp, aktivt väljer en grupp där ditt barn inte är med, i den mån det är lämpligt såklart. Som ledare sover du i stora tält med andra ledare. Ledare och scouter sover inte i samma tält.

Alla ledare i Scouterna måste gå utbildningen Trygga möten. Där får du lära dig hur du skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur du förebygger övergrepp och hur du beter dig om du tror att någon far illa. Du som ledare på lägret måste ha gått kursen, gå den redan idag på http://tryggamoten.scout.se. Efter att du gått kursen skickar du ditt intyg till lägercheferna, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., för registrering.