STAR CAMP 2016

Mälarscouternas sommarläger på Kopparbo lägerplats i Dalarna 2016.

 

Ett stort tack tll alla scouter, ledare, funktionärer och föräldrar som tillsammans skapade och genomförde sommarens bästa vecka - STAR CAMP 2016. På lägersidan hittar du bilder och filmer.

Lägerbild_starcamp_2016

 
 

I dag kom Spårarna till lägret, nu är vi fulltaliga!

 

 

Måndagen fylldes med programaktiviteter. Det var också dagen då äventyrarna började laga sin egen mat.

Här hittar du bilder från dagen:

Idag anlände Upptäckare, Äventyrare och Utmanare i tre bussar till lägret. På eftermiddagen blandades lägerbygge med bad och fika. På kvällen väntar lägerinvigning.

Bilder från dagen hittar du här (uppdateras löpande):

Här hittar du bilderna från dag 1

Resan

Vi kommer att åka ca 2,5 timmar med buss, utan paus, men med tillgång till WC. Lunch serveras på plats på Kopparbo. Eventuella färdsnacks får inte innehålla nötter. Allt måste vara inpackat i ryggsäcken, ingenting får fästas utanför ryggsäcken. Stora liggunderlag kan transporteras helt löst, fristående från packningen. Samlingsplats för utresan och vid hemkomst är Vultejusvägen 67, Ängbyplan. T änk på att det kommer vara fullt med bilar där då, så försök samåka och parkera en bit bort .  

Kontaktpersoner under resan: 

- Spårare: Josefin Sollander 0702-96 49 10
- Upptäckare: Gustav Skog 0762-79 87 21 
- Äventyrare och Utmanare: Rolf Larsson 0763-200 160

Utresa

Samling vid Vultejusvägen 67, Ängbyplan 

Utresan sker i två omgångar:

- Spårare: Samling: Tisdag 9 augusti 08.30
- Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: Samling: Söndag 7 augusti 08.30

Hemresa

Hemresan sker gemensamt lördag 13:e augusti, förväntad ankomstid till Ängbyplan är 15.30.

Allmänt

På lägret kommer det att finnas en kiosk med godis och liknande till försäljning. Vi rekommenderar 20 kr per dag. Nötter får inte följa med på lägret! Utrustningslista hittar ni under “bra att ha” på malarscouterna.se. Följ den som heter “hajk och sommarläger”. Kom ihåg att märka allt som följer med på lägret! Eftersom scouternas mobiltelefoner är ömtåliga och inte kommer kunna laddas under lägret föreslår vi att dessa lämnas hemma. Dessutom innebär de en distraktion från lägerupplevelsen. Tas de med är det på egen risk. Ledarna lånar självklart ut sina mobiler vid behov.

Information och kontakt

Under lägret håller vi malarscouterna.se uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. Kontakta lägerledningen genom starcamp2016@malarscouterna.se. För akuta ärenden, kontakta lägerledningen direkt via mobil: Teo Elmfeldt 070-49 40 350. För mer information innan lägret, kontakta ledarna på din avdelning eller maila lägerchefen Teo Elmfeldt på starcamp2016@malarscouterna.se

Årets lägerlåt är här, så fram med karaokeversionen av Abbas Money, Money Money och sjung med!

Jag scoutar natt, jag scoutar dag, så vildmarkslivet klarar jag.
Myggbettsdags!
Snart åker vi till Kopparbo och lever livet, kan du tro?
Jag packar snart
Jag drömmer om ett lägerliv
Där jag täljer med min kniv
Inget plugg för lilla mig, snart säger jag hej hej till dig

Läger, läger, läger
Alltid redo
För ett äventyr!
Läger, läger, läger
Kanske soligt
I vår lägerby
Aha-ahaaa
Alla roliga bus
Som att klättra, bada, yoga
Med ett laser-svärd
Med ett laser-svärd

Framme vid vår lägerplats, vi reser nu vårt tältpalats
Står det rakt?
Stjärnkrögarna dom lagar mat, jag köar bakom min kamrat
Blir det glass?
Jag vinner spel, tjuter tjohoo
Som Las Vegas, men Kopparbo
I killergame har jag noll chans, men jag blir glad av discodans

Läger, läger, läger
Alltid redo
För ett äventyr!
Läger, läger, läger
Kanske soligt
I vår lägerby
Aha-ahaaa
Alla roliga bus
Som att diska, elda, sova
Med ett laser-svärd

Läger, läger, läger
Alltid redo
För ett äventyr!
Läger, läger, läger
Kanske soligt
I vår lägerby
Aha-ahaaa
Alla roliga bus
Som att paddla, tälja, parta
Med ett lasersvärd
Med ett lasersvärd

starcamp2016 logo yellow transpMälarscouterna har gått med i rebellrörelsen, i sommar har vi möjligheten att stoppa ondskans makter en gång för alla! Till sommarens camp är alla lika viktiga, så häng med!

Fortfarande inte anmäld till sommarens roligaste upplevelse? Vi har nu förlängt anmälningstiden för Star Camp 2016 ända till 29 maj, så att alla som vill komma får chansen! Men för att vi ska kunna planera ett så bra läger som möjligt är det viktigt att vi så tidigt som möjligt får veta vilka som kommer. Så vänta inte med anmälan, utan gör den redan idag! Om kontaktuppgifterna i scoutnet stämmer går det på nolltid, och annars är det ändå hög tid att göra något åt saken. Information och inspiration hittar du på lägersidan.

Plats, Tid och pris

I år åker vi till Kopparbo lägerplats i Dalarna för Mälarscouternas traditionella sommarläger.

Spårare: 9 augusti - 13 augusti. Pris: 2000 kr

Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: 7 augusti - 13 augusti. Pris: 2700 kr

Anmälan

Anmälan är fortfarande öppen, anmäl dig på malarscouterna.se! Uppgifterna är kopplade till scoutens information i Scoutnet. Information om hur du uppdaterar Scoutnet finns här

Betala in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6. Ange scoutens namn som referens på betalningen. När anmälan är inskickad och vi har mottagit betalningen är du definitivanmäld. Vid avanmälan tas en avgift på 500 kr. Vid avanmälan efter 1 juni sker ingen återbetalning. Anmäl dig redan idag, så kan vi bättre planera roliga aktiviteter för alla!

Du förälder - häng med som ledare

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare åker du utanför en föräldraroll, eftersom en viktig del av scouting är att klara sig själv. Trots det är det en utmärkt möjlighet att skapa gemensamma minnen med din scout. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Gå in på malarscouterna.se och anmäl dig som ledare! Ledare t.o.m. 26 år betalar 300 kr och övriga ledare betalar 600 kr.

Mer information och kontakt

I början av juni skickas lägerbrev 2 ut till alla anmälda, där får ni information om resa, exakta tider, packlista med mera. Vid frågor eller funderingar, kontakta ledarna på din avdelning eller lägerchefen Teo Elmfeldt på starcamp2016@malarscouterna.se.

 

starcamp2016 logo yellow transp

KOPPARBO, DALARNA, 2016

Mälarscouterna har gått med i rebellrörelsen, i sommar har vi möjligheten att stoppa ondskans makter en gång för alla! Till sommarens camp är alla lika viktiga, så häng med!

För Upptäckare, Äventyrare och Utmanare börjar kampen den 7:e augusti, och de förbereder då rebellägret för Spårarna som kommer den 9:e augusti. Lägret är slut den 13:e augusti. Anmälan öppnar i samband med lägerbrev 1 som skickas ut under vecka 8, och då kommer mer information. Vid frågor eller funderingar, kontakta en av dina ledare eller lägerchef Teo Elmfeldt på starcamp16@malarscouterna.se

Var Redo!