Det spårar 2020

Mälarscouternas sommarläger 2020 på Gålö

Hej alla härliga Mälarscouter! (2020-05-03)

Kårstyrelsen tog i veckan beslutet att alla scouter som är anmälda eller anmäler sig till lägret kan avanmäla sig när som helst och då få tillbaka lägeravgiften till fullo, oberoende sjukdomssymtom eller inte. Detta eftersom vi vill att alla som kommer ska känna sig trygga att delta.

Corona: All information om Mälarscouternas verksamhet i förhållande till covid-19 finns på hemsidan. Vi är förhoppningsfulla om att lägret fortfarande ska bli av, med nödvändiga anpassningar. Lägergruppen och kårstyrelsen undersöker olika lösningar och alternativ för årets läger. Vi återkommer med mer information om detta.

Till dig som ännu inte är anmäld: Det kommer gå att anmäla sig hela vägen fram till lägrets start i juli. Men för att säkra din plats på årets läger behöver vi din anmälan senast 17 maj. Detta för att vi ska kunna planera lägret så bra som möjligt.

Hälsningar, Lägercheferna

Emil Hamrin, Junia Mannervik och Albin Elmfeldt, Lägerchefer Det spårar 2020

Mälarscouterna är förväntansfulla inför sommarens läger men ser också anledning till att planera på ett sådant sätt att vi med kortare varsel kan bli tvungna att ställa in lägret givet utvecklingen av spridningen av Corona-viruset. Om Mälarscouterna ställer in lägret återbetalar vi lägeravgiften till fullo. Även vid sent avhopp, oberoende sjukdomssymptom eller inte, återbetalas hela lägeravgiften. Det går bra att anmäla sig ända fram till lägrets start, men för att säkra din plats önskar vi din anmälan senast 17:e maj.

Nu är det dags igen för Mälarscouternas sommarläger! I år ger vi oss ut på ett storartat äventyr, på en fantastisk resa genom olika länder och kulturer. På Gålös lägerplats kommer vi uppleva världens under, stora som små, häng med oss ut på spåren. Men återstår gör frågan - vart är vi påväg?

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett veckolångt läger för alla Mälarscouternas medlemmar. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat och äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger på: https://malarscouterna.se/arrangemang/lager

Plats, tid och pris

I år åker vi abonnerad buss till Gålö lägerplats i Haninge. Resan tar ca 1 timme.

  • Spårare: 4 dygn, tisdag 28 juli - lördag 1 aug. Pris: 1800 kr.
  • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: 6 dygn: söndag 26 juli - lördag 1 aug. Pris: 2500 kr.

Anmälan är nu öppen!

Anmäl dig på malarscouterna.se och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6 eller SWISH 123 609 64 81 Ange scoutens namn och avdelning som referens på betalningen. Det går bra att anmäla sig ända fram till lägrets start, men för att säkra din plats önskar vi din anmälan senast 17:e maj. 

Förälder – häng med som ledare!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare åker du utanför din föräldraroll. En viktig del av scouting är att scouten får lära sig att klara sig själv i en trygg miljö. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om ledarrollen på https://malarscouterna.se och anmäl dig som ledare! Ledare över 26 år betalar 500 kr, t.o.m. 26 eller studerande/utan fast inkomst betalar 250 kr.

Mer information

Alla scouter kommer inom kort att få lägerbrevet i pappersformat på deras ordinarie möten. För er som vill veta mer om hur ett scoutläger med Mälarscouterna går till har vi sammanställt ett dokument med information. Informationen är framförallt riktad till föräldrar som vill veta mer om hur vi tänker och agerar på ett sommarläger. Ni finner dokumentet som bifogad fil till denna artikel. 

Lägerbrev 2 skickas ut till alla anmälda i början av juni. Där får ni detaljerad information om resa, packlista med mera. Om du undrar något, prata med dina ledare eller hör av dig till lägercheferna Emil Hamrin, Junia Lundstedt Mannervik och Albin Elmfeldt på lagerchef@malarscouterna.se

Roligt att du är intresserad av att hänga med som ledare i sommar! Att vara ledare är jättehärligt, vi är blandat gäng av både rutinerade ledare som har varit scouter i flera år och nyare medlemmar som är taggade att lära sig.

På läger hjälps vi i ledargruppen åt med att hålla lägret i rullning genom att leda aktiviteter, laga mat, bygga upp och sköta själva lägerplatsen. Det finns alltid någon rolig aktivitet eller uppgift att göra men också tid för bad, lek och stoj.

Det är många av våra ledare som också är föräldrar till scouter i Mälarscouterna. På lägret åker du utanför din föräldraroll. I Scouterna förväntas alla vuxna agera som ledare och behandla alla scouter lika. Rent konkret uppmanar vi till att du som ledare, när scouterna ska göra saker i en mindre grupp, aktivt väljer en grupp där ditt barn inte är med, i den mån det är lämpligt såklart. Som ledare sover du i stora tält med andra ledare. Ledare och scouter sover inte i samma tält.

Alla ledare i Scouterna måste gå utbildningen Trygga möten. Där får du lära dig hur du skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur du förebygger övergrepp och hur du beter dig om du tror att någon far illa. Du som ledare på lägret måste ha gått kursen, gå den redan idag på http://tryggamoten.scout.se. Efter att du gått kursen skickar du ditt intyg till lägercheferna, lagerchef@malarscouterna.se, för registrering.