Intresseanmälan Scout

Välkommen att anmäla intresse för att bli scout i Mälarscouterna!

Spårare, 8-9 år (skolans årskurs 2-3)

Du börjar som spårare samma höst som man börjar årskurs 2 och du har fått upp spåret på något nytt. I Scouterna får du utvecklas genom att få göra saker på riktigt genom uppdrag, äventyr och övernattningar. Viktigt för en spårare är att lösa problem tillsammans och se lösningar istället för hinder.

Det är många som vill börja varje år och vi kan tyvärr inte alltid ta in alla som vill. Därför är det bra att ställa sig i kö i god tid. Vi hör av oss innan sommaren det året barnet ska börja andra klass med besked om huruvida vi kan erbjuda en plats!

Om du som förälder ställer upp som ledare på avdelningen får ditt barn förtur i kön - kryssa i rutan i anmälan.

Läs mer om Spårarscouting här

Upptäckare, 10-11 år (skolans årskurs 4-5)

Du är upptäckarscout när du är mellan 10-12 år. Som upptäckare utmanas du genom äventyr och upplevelser och friluftslivet har en viktig roll. Du tycker också att det är kul att se hur saker funkar i andra länder och får i Scouterna engagera dig i samhället på ett roligt och konkret sätt.

Vi tar in barn löpande då någon annan slutar hos oss eller om vi beslutar starta en helt ny avdelning.

Läs mer om Upptäckarscouting här.

Äventyrare, 12-14 år (skolans årskurs 6-8)

Du är äventyrarscout när du är mellan 12-15 år. Du är en del i en patrull/gruppgemenskap, där ni utmanas till nya möten och spännande friluftsliv. Du samarbetar tillsammans med dina patrullkompisar och ni bestämmer i stor utsträckning själva över vad ni vill göra och uppleva. Du får stöd i Scouterna genom att se saker ur olika perspektiv, ta ställning och engagera dig i större samhällsfrågor. Många äventyrare får uppleva häftiga scoutaktiviteter både nationellt och internationellt.

Läs mer om Äventyrarscouting här.

Utmanare, 15-17 år (skolans årskurs 9-gymnasiet)

Som utmanare är du mellan 15-18 år och i Scouterna ställs du inför större uppgifter i ett allt tydligare internationellt sammanhang. I utmanarscouterna får alla ta stort ansvar samtidigt som det är okej att bara få vara. Du får möjlighet att prova på avancerat friluftsliv och att engagera dig djupt i samhällsfrågor.

Läs mer om Utmanarscouting här.

 

Generellt

Var god fyll i formuläret nedan, oavsett ålder och scoutgrupp.

Som förälder till en Mälarscout kan du ibland förväntas hjälpa till på veckomöten och helg-utflytker (hajker). Ledarna på avdelningen hör av sig när sådan hjälp behövs.

Om ni under kötiden ändrar kontaktuppgifter ber vi er skicka uppdaterade uppgifter till medlemsreg@malarscouterna.se.

Genom att skicka in anmälan godkänner du att Mälarscouterna behandlar uppgifterna i enlighet med Mälarscouternas Personuppgiftspolicy (https://malarscouterna.se/personuppgifter).

 

Du kan bli scout i Mälarscouterna från höstterminens start året du fyller 8 år. Innan dess finns det möjlighet att ställa sig i kö. Denna köpolicy tydliggör de regler som ska följas då nya scouter erbjuds plats i Mälarscouterna. Dessa regler är framtagna för att säkerställa en rättvis process och för att möjliggöra balanserade och välfungerande avdelningar.

Fasta förhållningsregler:

  • All antagning av nya medlemmar sker via kölistan.
  • Kölistan är uppdelat på födelseår.
  • Antalet tillgängliga platser är uppdelat på födelseår.
  • Förtur ges till dem vars föräldrar kan vara ledare i kåren.
  • Förtur ges så att ingen avdelning består av mer än 65% av ett kön.
  • Om en person i kön ej svarar inom angiven tid eller tackar nej vid förfrågan om intresse som skickas ut inför höstterminsstart så stryks personen från sin plats i kön. Platsen kan dock behållas om personen:

        ◦ tillfälligt bor på annan ort.

        ◦ ej kan erbjuden dag. Personen har rätt att stå kvar i kön fram tills dess att plats erbjuds på fungerande dag eller tills dess att Mälarscouterna erbjudit personen plats på alla dagar där Mälarscouterna har verksamhet för personens åldersgrupp.