Insekterna

Spåraravdelningen Insekterna har möten på onsdagar 18:30-20:00 i Karsvik.

Hej Insekter och Insektsföräldrar!
 
Även om vintern fortfarande hänger kvar är det dags att se fram mot Insekternas Vårhajk med Indiantema som blir helgen den 21-22 april. Bifogat finner Ni en inbjudan med alla detaljer. Som vanligt är medföljande föräldrar både välkomna och behövda.
 
Välkomna på hajk,
Insektsledarna

Hej Insekter och föräldrar!
 
På onsdag den 24 januari drar scoutterminen igång. Vi ses som vanligt 18.30 i Karsvik klädda för att vara ute. På första mötet får man gärna ta med isdubbar och en ficklampa om man har.
 
Under våren kommer vi göra en massa spännande, programmet ger en liten fingervisning. Vi kommer att introducera flera helt nya områden.
 
I vår har vi en egen hajk för Insekterna helgen den 21-22 april (mer information kommer). Terminen avslutas med en gemensam hajk med de andra avdelningarna i K2 helgen den 26-27 maj. Sommarlägret blir i år på Vässarö där vi är med på distriktslägret men har en egen lägeräng. För spårarna börjar lägret antingen tisdagen den 31 juli eller onsdagen den 1 augusti och pågår till lördagen den 4 augusti (mer detaljer kommer under våren).
 
Under maj månad kan det hända att vi lägger in ett extra möte en annan veckodag eller byter ut ett möte. Om möjligt skall vi följa upp mötet ”Skepp Ohoj landkrabbor!” med ett riktigt spännande besök på kryssarklubbens segelskepp Gratia.
 
Vi kommer också att göra om patrullerna denna termin. Vi blandar mellan samtliga patruller för att skapa helt nya patruller med nya patrulledare och vice patrulledare. Detta gör vi för att scouterna skall få lära känna varandra bra i hela gruppen. Det är bra att notera att långt ifrån alla aktiviteter sker i patrullerna så man träffar alltid kompisar i andra patruller under varje möte.
 
Väl mött i vår önskar Insektsledarna

Hej!

30 sep-1 okt är det dags för höstens hajk i K2 på Lovön med tema LasseMaja. Sista anmälningsdag är fredagen den 22 september.

Med vänlig hälsning,
Insektsledarna

lasse-maja-hajk-2017-märke

 

 

Hej alla blivande och gamla scouter och scoutföräldrar,
 
Snart drar scoutterminen igång. För Spåraravdelningen Insekterna har vi första mötet onsdagen den 30 augusti 18.30-20.00 i scoutstugan i Karsviks hage som har adress Tegnebyvägen 16A. Viktigt är att alltid komma klädd för att kunna vara ute och kunna sitta ned på marken oavsett väderlek.
 
Bifogat finns välkomstbrev, terminsprogram inkl. kontaktuppgifter och ett hälsokort som vi vill att ni fyller i och tar med till första mötet.
 
I välkomstbrevet finns mer detaljerad information avseende verksamhet, scoutklädseln inkl. hur man införskaffar den m.m.
 
Bland alla roliga onsdagsmöten i terminsprogrammet finns även terminens höjdpunkt den 30 september till 1 oktober då vi åker på hajk (=helgövernattning) i vår egen stuga K2 på Lovön. Boka in detta i kalendern redan nu! Ett annat viktigt datum att anteckna är föräldramötet den 27 september där vi bl.a. informerar och förbereder oss inför hajken.
 
Ytterligare en aktivitet som inträffar tidigt under höstterminen är den årliga ljuskväll som Mälarscouterna arrangerar runt Kyrksjön den 23 september. Som förberedelse vill vi redan nu be Er börja samla några tomma barnmatsburkar i glas. Vi ber Er om möjligt att skicka med en eller två burkar till mötet den 6 september då vi kommer att göra ljuslyktor.
 
Hör gärna av Er med ev. frågor och funderingar, och annars ser vi mycket fram emot att få träffa alla scouter onsdagen den 30 augusti.
 
Varmt välkomna till Mälarscouterna och spåraravdelningen Insekterna!
 
//Ledarna

Här kommer inbjudan till Insekternas vårhajk ”Hemliga rum” som går av stapeln den 8-9 april. Sista anmälningsdag är den 5 mars.

Välkommen på ett spännande äventyr

/Insektsledarna

Hemliga rum Märke

 

Onsdagen den 25/1-2017 startar äntligen scoutvåren 2017! Vi ledare har hunnit träffas några gånger och planerat, och ser nu mycket fram emot att få träffa alla scouter igen.

Höjdpunkterna i terminsprogrammet är vår egen hajk/övernattning "Hemliga Rum" 8–9 april, avslutningshajken 20–21 maj, och förstås sommarlägret som går av stapeln vecka 31. Under februari och mars kommer vi bl.a. lära oss mer om chiffer och sjukvård med målsättning att kunna erövra märkena "klura" och "plåstra".

Det är viktigt att alltid komma klädd för att kunna vara ute, och möten har vi i Karsvik på onsdagar 18:30–20:00 precis som tidigare. Mer praktisk information om scouterna, scoutkåren Mälarscouterna m.m. finns i välkomstbrevet från i höstas som finns längre ner på sidan, men hör förstås gärna av dig med vilka som helst frågor och funderingar gällande scouterna. Kontaktinformation till ledarna finns på sista sidan i terminsprogrammet.

Varmt välkomna till vårterminen 2017 med spåraravdelningen Insekterna!

//Ledarna

Hej alla insekter!

Tack för en härlig hösthajk i K2 med spännande pirattema. Vilken tur för Kapten gråskägg att Ni kunde hjälpa honom att hitta hans skatt.

Vi slog rekord med 26 scouter och totalt 41 personer på plats med föräldrar och ledare inräknat.

/InsektsledarnaKapten Gråskägg

 

Nu är det dags för Hösthajk för Insekterna i K2 den 1-2 oktober. Information om hajken och hur man anmäler sig i PDFen nedan.

På föräldramötet, samtidigt som scoutmötet, 18.30 den 28 september informerar vi mer om hajken för föräldrarna.

//Insektsledarna

Så här fint blev spårarnas prisma på ljuskvällen. Det går bra att hämta sin lykta på mötet onsdagen den 21 september.

Spårarnas prisma 2016