Insekterna

Spåraravdelningen Insekterna har möten på onsdagar 18:30-20:00.

 

Hej Scoutföräldrar

 

Scoutsäsongen börjar snart och vi är ett peppat team som vill ta hand om era barn under hösten. 

 

Korta versionen

 • Onsdagar kl 18:30 från 31 augusti i Karsvik
 • Kläder efter väder
 • Skaffa en scoutskjorta
 • Anmäl allergier
 • Hajk i höst

Onsdagar 18:30

Den 31 augusti kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Ett vanligt möte börjar med välkomnande och en liten lek för att springa av sig. Vi fortsätter med huvudaktiviteten enligt ett program som barnen får på första mötet. Vi avslutar med en ceremoni där scouterna får göra scouthälsningen där vi säger "Var redo" och scouterna svarar med "Alltid redo". Vi har uppehåll under höstlovet (v44) och avslutar vecka 49, onsdagen den 7e december.

 

Om ni hämtar och lämnar med bil, parkera på Vultejusvägen och gå över ängen.

 

Kläder efter väder

Under hösten kommer de flesta möten att vara utomhus. Detta ställer krav på er föräldrar att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.

 

Scoutskjorta och märken

Vid varje möte önskar vi att alla scouter har på sig en scoutskjorta. De finns att köpa på Scoutshop. Vet du inte vilken storlek du ska ha, finns det skjortor att prova i Karsvik, hör av dig så bokar vi en tid för provning. Varje scout har även en halsduk och sölja. Söljan kommer barnen att tillverka på ett av våra möten. Under hösten kommer ditt barn att få en rad märken, de kan sys på skjortan enligt mälarscouternas märkesinstruktioner.

 

Anmäl allergier

Redan det andra mötet kommer vi att be scouterna laga mat och diska. Det är ett uppskattat moment bland scouterna och de lär sig hantera stormkök och viktigast av allt; diska (scouterna behöver inte ta med sig något, allt finns). För att planera rätt önskar vi att ni lämnar in en digital hälsoblankett [länk till instruktioner] eller rent utav anmäler allergier till oss ledare på första mötet eller via mail (ledare.insekterna@malarscouterna.se). Du kan även ändra dina kontaktuppgifter själv i scoutnet. Exempelvis om båda föräldrarna vill ha utskick, eller om du flyttat eller bytt mailadress.

 

Hajk i höst

Under hösten anordnar vi en hajk till Mälarscouternas stuga på Lovön. Under en ett dygn kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till. Datum och mer information kommer.

 

För den som vill läsa ännu mer om hur det är att vara scout på Mälarscouternas spårar-nivå (8-9 åringar) kan hitta en generell artikel på Mälarscouternas hemsida.

 

Ledarteamet

Martin, Erudita, Hanna, Åsa, Anders, Johan, Pontus, Roland

 

Bilagor
Ladda ner den här filen (Terminsprogram ht 2022.docx)Terminsprogram höstterminen 2022[Terminsprogram höstterminen 2022][ ]

Hej,

Scoutsäsongen börjar snart och vi i ledarteamet ser fram emot att träffa era barn igen. 

Korta versionen

 • Onsdagar kl 18:30 från 2 februari i Karsvik
 • Kläder efter väder
 • Hajk den 7-8 maj
 • Hänsyn till covid

Onsdagar 18:30

Den 2 februari kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Vi har uppehåll under sportlovet (v9), påsklovet (v15) och under ledarnas utbildningsvecka (v16). 

Kläder efter väder

Under mötena fram till sportlovet kommer alla möten att vara utomhus på grund av covid. Detta ställer ännu högre krav på er vårdnadshavare att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.

Hajk 7-8 maj

Insekterna kommer ha hajk vid Mälarscouternas stuga på Lovön (K2). Under en hel dag kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. Mer information återkommer vi till lite längre fram. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till.

Hänsyn till covid

Mälarscouterna följer utvecklingen av coronapandemin, och anpassar verksamheten löpande vid nya regler eller rekommendationer som påverkar oss. Vi ser ett stort värde i att kunna bedriva vår ungdomsverksamhet, och lägger därför mycket energi på att anpassa den så att den blir säker för alla deltagare. Följande riktlinjer gäller för våra möten:

 • Stanna hemma om du är sjuk
 • All verksamhet genomförs utomhus fram till vecka 9
 • Övernattningar sker med en ryggsäck mellan

Vill du hjälpa till?

Vi är ett bra ledarteam för Insekterna som har trevligt och jobbar bra tillsammans och hjälps åt att genomföra våra möten och aktiviteter. Under hösten var vi tvungna att ställa in ett möte för att vi hade för många ledare borta just den kvällen. Skulle du vilja hjälpa till och vara en del av vårt ledargäng så är du varmt välkommen! Ambitionsnivån kan läggas både högt och lågt, det vi främst behöver förstärkning med är att ta hand om en av grupperna under de vanliga onsdagsmötena. Det fungerar nu men vi vill se till att ingen ska ha dåligt samvete för att man är sjuk eller behöver vara frånvarande av annan anledning. Maila till mig om du är intresserad, eller prata med någon av oss på onsdag.

  

Ledarteamet/

Elinor, Sara, Maria, Erudita, Martin, Hanna, Åsa och Anders

Scoutsäsongen börjar snart och vi i ledarteamet ser supermycket fram emot att ta hand om era barn under hösten. 

Korta versionen 

 • Onsdagar kl 18:30 från 1 September i Karsvik
 • Kläder efter väder
 • Skaffa en scoutskjorta och halsduk
 • Anmäl allergier asap
 • Gemensam hajk 18 september
 • Scouternas dag 25 september
 • Hänsyn till covid

Onsdagar 18:30
Den 1 september kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Ett vanligt möte börjar med välkomnande och en liten lek för att springa av sig. Vi fortsätter med huvudaktiviteten enligt ett program som barnen får på första mötet. Vi avslutar med en ceremoni där scouterna får göra scouthälsningen där vi säger "Var redo" och scouterna svarar med "Alltid redo". Vi har uppehåll under höstlovet (v44) och avslutar vecka 49, onsdagen den 8 december.

Kläder efter väder
Under hösten kommer de flesta möten att vara utomhus på grund av covid. Detta ställer ännu högre krav på er vårdnadshavare att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.

Scoutskjorta och märken
Vid varje möte önskar vi att alla scouter har på sig en scoutskjorta, scoutpiké eller scout-t-shirt. De finns att köpa på Scoutshop. Vet du inte vilken storlek ditt barn ska ha, finns det skjortor att prova i Karsvik, hör av dig så bokar vi en tid för provning. Varje scout har även en halsduk och sölja. Halsduken kan du köpa av oss ledare på första träffen för 180kr, betalning med swish. Söljan kommer barnen att tillverka på ett av våra möten. Under hösten kommer ditt barn att få en rad märken, de kan sys på skjortan enligt Mälarscouternas märkesinstruktioner. 

Anmäl allergier
Under hösten kommer vi att be scouterna laga mat och diska. Det är ett uppskattat moment bland scouterna och de lär sig hantera stormkök och viktigast av allt; diska (scouterna behöver inte ta med sig något, allt finns). För att planera rätt önskar vi att ni lämnar in en digital hälsoblankett [länk till instruktioner] eller anmäler allergier till oss ledare på första mötet eller via mail (ledare.insekterna@malarscouterna.se)

Hajk 18 september
I år fyller Mälarscouterna 90 år och det kommer att firas med en gemensam hajk för alla Mälarscouter vid Mälarscouternas stuga på Lovön (K2). Under en hel dag kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. Mer information om gemensam bussresa m.m. återkommer vi till lite längre fram. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till. Vi återkommer också med besked om eventuellt ytterligare hajk under terminens gång. 

Scouternas dag
Den 25 september är det Scouternas Dag. Det är en samarbetstävling där scouter i Stockholm genomför olika kontroller för att pröva sina scoutkunskaper. Denna gång kommer dagen att hållas i Judarn. Vi har tänkt att vi Insekter deltar denna dag. Mer information kommer.

Hänsyn till covid
Mälarscouterna följer utvecklingen av coronapandemin, och anpassar verksamheten löpande vid nya regler eller rekommendationer som påverkar oss. Vi ser ett stort värde i att kunna bedriva vår ungdomsverksamhet, och lägger därför mycket energi på att anpassa den så att den blir säker för alla deltagare. Nuvarande restriktioner bedöms inte hindra vår verksamhet i dess vanliga form så länge vissa grundregler följs:

 • Stanna hemma om du är sjuk
 • All verksamhet planeras så att det inte förekommer trängsel, framför allt inomhus men även utomhus.
 • Övernattningar sker med en ryggsäck mellan
 • Allt planeras utifrån att restriktionerna kan komma att skärpas.

Vi uppskattar ett mail/sms/samtal om scouten inte kan komma.

Elinor, Sara, Maria, Erudita, Daniel, Segnan, Martin och Hanna

P.S. För den som vill läsa ännu mer om hur det är att vara scout på Mälarscouternas spårar-nivå (8-9 åringar) kan hitta en generell artikel på Mälarscouternas hemsida.

 

Nu börjar terminen igen efter ett jullov fyllt med ändringar i coronaregler.
 
Korta versionen
 • Scouterna börjar nu på Onsdag 27 Januari 18:30
 • Uppehåll för sportlov och påsklov
 • Hajk 8 Maj
 • Avslutningshajk 29 Maj
 • Sommarläger 27-31 Juli
 • Vill du hjälpa till?
Scouterna börjar nu på onsdag 27 Januari 18:30
Vi har noga följt nationella och regionala råd för scoutaktiviteter. Smittskydd Stockholm avrådde från alla arrangemang fram till den 24 Januari [länk] och den 21 Januari fastslog regeringen att idrott för barn födda efter 2005 är tillåtet igen [länk]. I samband med detta så kommer vi att sätta igång scoutverksamheten så snart som möjligt och det är redan nu på Onsdag. Det ser ut att bli kallt (ca -5 enligt nuvarande prognos så klä ditt barn för utomhusvistelse. Vi ses som vanligt vid Karsvik.
 
Uppehåll för sportlov och påsklov
Scoutingen fortsätter nästan varje onsdag under våren med några undantag. Uppehåll i verksamheten är planerat till sportlovet v9 (3 Mars) och påsklovet v14 (7 April).
 
Hajk 8 Maj
Hajken är planerad till lördagen den 8 Maj. Vi hoppas verkligen på att kunna genomföra en ordentlig övernattningshajk men förhåller oss till de riktlinjer som finns, just nu rekommenderar Mälarscouterna dagshajker precis som i höstas. Anmälan till hajken öppnas upp några veckor innan.
 
Avslutningshajk 29 Maj
Den mångåriga traditionen inom Mälarscouterna är att genomföra en avslutningshajk för hela kåren med alla avdelningar och åldersklasser. Under våren 2020 blev avslutningshajken inställd så vi hoppas på en ordentlig revansch detta år. Anmälan till avslutningshajken öppnar upp i slutet av April.
 
Sommarläger 27-31 Juli
Sommarlägret är årets stora höjdpunkt och är det som vi förbereder barnen på under hela vårterminen. Årets tema är Big Bang och platsen är vid sjön Båven mellan Gnesta och Flen i sörmlands skogar [länk]. Sommarlägret brukar vara otroligt uppskattat av barnen. Boka in datumen redan nu, anmälan kommer att vara möjlig någon gång efter påsken.
 
Vill du hjälpa till?
Vi är ett bra sammansvetsat ledarteam för Insekterna som jobbar bra tillsammans och har roligt även när det inte är scouting. Under hösten var vi tvungna att ställa in ett möte för att vi hade för många ledare borta just den kvällen. Skulle du vilja hjälpa till och vara en del av vårt ledargäng så är du varmt välkommen! Ambitionsnivån kan läggas både högt och lågt, det vi främst behöver förstärkning med är att ta hand om en av grupperna under de vanliga onsdagsmötena. Det funkar bra just nu men vi vill se till att ingen ska ha dåligt samvete för att man är sjuk. Maila till mig om du är intresserad, eller hugg tag i någon av oss på onsdag.
Scoutsäsongen börjar snart och vi är ett superpeppat team som vill ta hand om era barn under hösten. 
 
Korta versionen
 • Onsdagar kl 18:30 från 2 September i Karsvik
 • Kläder efter väder
 • Skaffa en scoutskjorta och halsduk
 • Anmäl allergier asap
 • Hajk 3 Oktober
 • Hänsyn till COVID
Onsdagar 18:30
Den 2 september kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Ett vanligt möte börjar med välkomnande och en liten lek för att springa av sig. Vi fortsätter med huvudaktiviteten enligt ett program som barnen får på första mötet. Vi avslutar med en ceremoni där scouterna får göra scouthälsningen där vi säger "Var redo" och scouterna svarar med "Alltid redo". Vi har uppehåll under höstlovet (v44) och avslutar vecka 50, onsdagen den 9 December.
 
Kläder efter väder
Under hösten kommer alla möten att vara utomhus på grund av corona. Detta ställer ännu högre krav på er föräldrar att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.
 
Scoutskjorta och märken
Vid varje möte önskar vi att alla scouter har på sig en scoutskjorta. De finns att köpa på Scoutshop. Vet du inte vilken storlek du ska ha, finns det skjortor att prova i Karsvik, hör av dig så bokar vi en tid för provning. Varje scout har även en halsduk och sölja. Halsduken kan du köpa av oss ledare på första träffen för 180kr, betalning med swish. Söljan kommer barnen att tillverka på ett av våra möten. Under hösten kommer ditt barn att få en rad märken, de kan sys på skjortan enligt mälarscouternas märkesinstruktioner.
 
Anmäl allergier
Redan det andra mötet kommer vi att be scouterna laga mat och diska. Det är ett uppskattat moment bland scouterna och de lär sig hantera stormkök och viktigast av allt; diska (scouterna behöver inte ta med sig något, allt finns). För att planera rätt önskar vi att ni lämnar in en digital hälsoblankett [länk till instruktioner] eller rent utav anmäler allergier till oss ledare på första mötet eller via mail (ledare.insekterna@malarscouterna.se)
 
Hajk 3 Oktober
Första helgen i oktober anordnar vi en dagsutflykt till Mälarscouternas stuga på Lovön. Under en hel dag kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. En hajk är normalt ett dygn men pga corona kommer hajken utesluta övernattningsdelen. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till.
 
Hänsyn till COVID
Mälarscouterna följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har tolkat ned dem till vår verksamhet enligt en artikel på Mälarscouternas hemsida. De förändringar som det medför i vår verksamhet är främst:
 • Handtvätt ingår i alla program vi gör
 • Alla möten är utomhus
 • Närkontaktslekar planeras bort för att minimera smittspridning
 • Vi uppskattar ett mail/sms/samtal om scouten inte kan komma
 • Har ditt barn visat symptom under de senaste 48 timmarna uppskattar vi om de är hemma
Med vänliga hälsningar
Petter, Maria A, Ellinor, Ida, Jenny, Sara, Lars, Maria C
 
PS. För den som vill läsa ännu mer om hur det är att vara scout på Mälarscouternas spårar-nivå (8-9 åringar) kan hitta en generell artikel på Mälarscouternas hemsida. DS
PS2. Du kan ändra dina kontaktuppgifter själv i scoutnet. Exempelvis om båda föräldrarna vill ha utskick, eller om du flyttat eller bytt mailadress. DS