Karsvik

I Karsviks Hage i Bromma har Mälarscouterna sina scoutmöten. Adressen är Tegnebyvägen 16a i Norra Ängby, Bromma. Östergården är en gammal kulturbyggnad och Ladan är en nyare samlingslokal. Läs mer om Karsviks Hage.

Nu när restriktionerna är borta går vi tillbaka till de rutiner vi hade innan pandemin.
Då vi alla har ett gemensamt ansvar för att hålla ordning i våra lokaler kallas 1-2 ledare från alla spårar, upptäckar och äventyraravdelningarna till en gemensam städ och plockkväll då vi nollställer Karsvik inför sista halvan av höstterminen. Tillsamman med representanter från Karsviks och utrustningsgrupperna kommer vi lägga tillbaka allting på sin plats och slänga det som inte behövs längre eller är trasigt.

Tacksam om AL skickar info till Karsvik@malarscouterna.se med vilken/vilka ledare som representerar er avdelning så att vi inte köper för lite fikabröd.

Välkomna önskar Willy, Johan och Lagge

Utrustningsgruppen har ett projekt att underlätta för våra möten utomhus i höst.

I ladan finns 6 st plastbord som klarar av regn bättre än de gamla borden av trä.
Behövs det fler?

Vi börjar med att testa vi version 1 av provisoriskt tak i Karsvik!
Nu finns 1st men kan bli 6 st.
Vad tycker ni? Byggmästare Patrik är tacksam för återkoppling

Vi gör också en första test med 5st uppladdningsbara strålkastare. Lampan lyser i 2 timmar när den är fulladdad. De står på ett bord i Ladan. Den som har använt den har ansvar för att sätta den åter på laddning efter mötet. 

Tak karsvikLampa Karsvik

Vid städkvällen på Sportlovet monterades det upp en LED-strålkastare på Östergårdens västra gavel för att bättre kunna utnyttja den sidan av huset vid möten i mörker. Den tänds med en knapp som startar en timer.P3031469dan av huset vid möten i mörker.

För att dela på våra lokaler och göra det lätt att planera aktiviteter har vi ett lokalschema för vilken avdelning som är i Ladan, Kammaren respektive Ute. Den avdelning som är Ute enligt schemat får också välja att vara i en ledig lokal.

Just nu är vi alla utomhus, men köket, hallen och toaletterna används fortfarande. För att vi ska hålla god hygien i lokalerna så städar den avdelning som har “utemöte” enligt schemat dessa ytor.

karsvikigronskan 

alt alt

 

Mälarscouternas lokal Karsviks Hage

Mälarscouterna som är en scoutkår i Bromma bedriver en stor del av sin verksamhet under veckorna i sin lokal Karsviks Hage. Karsviks Hage består av två byggnader - Östergården och "Ladan".
Den geografiska placeringen av lokalen är i området Norra Ängby som ligger i närheten av tunnelbanestation Ängbyplan.
Lokalen är ligger lummigt och mysigt inbäddat i ett grönområde mitt i ett villaområde där för övrigt många av scoutkårens medlämmar bor.

Huvudbyggnaden Östergården är en gammal timmerstuga från 1700-talet, och nyligen restaurerad i en fin balans mellan den gammla ursprungliga stilen på huset och ny modern inredning. I denna del av lokalen ligger ett mindre samlingsrum samt kök och kontor.

Ladan är en nyare byggnad som uppförts på senare år, men även denna byggnad i ett mycket fint skick, tjänar som den större samlingslokalen där mycket av dagliga avdelningsprogrammet bedrivs.

Bilagor
Ladda ner den här filen (Karsviks Historia.pdf)Karsviks Historia.pdf[ ][Ja]

Screen_Shot_2011-10-27_at_16.06.30Mälarscouterna är stora – det är vi mycket glada för, men det betyder också mycket trafik för våra grannar vid Karsvik. Tänk på de som bor i området då du hämtar och lämnar dina barn. Blockera inte korsningar och utfarter.

Parkera istället på Vultejusvägen och gå sedan över ängen till Karsvik.

Gräsmattan nedanför Karsvik är parkmark och är därför förbjuden att parkera på.

Efter 50 år av seminariegrävningar på Lovön, Upp- land, sökte Institutionen för arkeologi och antikens kultur vid Stockholms universitet en ny undersök- ningslokal. Valet föll på Karsviks hage, Bromma socken, Uppland. Förslaget på grävplats kom ur- sprungligen från Nils Ringstedt och Bengt Windel- hed, sekreterare och fornminnesansvarig respektive styrelseledamot m.m. i Bromma Hembygdsför- ening. På en promenad genom området 2002 hade Ringstedt iakttagit en uppbyggd platå strax norr om Karsviks gamla bytomt. Platån var inte registrerad i fornminnesregistret, men skulle kunna utgöra en platåhusgrund.. Läs hela rapporten, bifogad nedan.

Vi hyr inte ut vår lokal Karsviks Hage.