Hållbarhet

Succén 40 dagar för klimatet kommer tillbaka 2021! Scouternas klimatbingo har kommit i en ny utgåva klar för alla kårens klimathjältar. Hållbarhetsgruppen vill utmana alla kårens avdelningar till att bli klimathjältar och genomföra klimatbingot fram till terminens näst sista möte. De som har genomfört minst 20 utmaningar kan då få ett snyggt klimatmärke.

Här kommer vi att lista alla våra bästa tips inom hållbarhet för inspiration för kommande scoutaktiviteter. Det är många som har skapat mycket bra material inom hållbarhet. Hittar du något bra och vill tipsa oss är det bara att skicka en epost till hållbarhetsgruppen.

 

Hållbar mat:

  • Badankornes kokbok hittar ni här

Vatten:

Återvinning:

Aktiviteter:

Organisationer:

Bilagor
Ladda ner den här filen (Avfallstrappan.pdf)Avfallstrappan[ ][ ]

Hållbarhetsgruppen planerar att komma med några hållbarhetstips under året som ska hjälpa oss att förbättra vår scoutverksamhet. Det första tipset är ett internt tips från Badankorné. De har tagit fram en fantastisk kokbok som kan ge inspiration till mat på scoutmöten, hajk och läger. Kokboken hittar ni i länken i denna artikeln.

Skicka gärna era bästa hållbarhetstips till hållbarhetsgruppen så vi kan fylla upp vårt arkiv med många goda ideer.

 

badankornes kokbokTjenahoppsan!

Vi är Badankorné. Ett utmanarlag i Mälarscouterna som ville bidra till en bättre miljö på något sätt. Så vi bestämde oss för att skriva en hajkkokbok som är bra för både dig, hajkandet och naturen.

Vi bedömer den mat som finns i denna kokbok utifrån 6 kategorier, nämligen: miljö, näringsriktighet, fairtrade, bra för djuren, kulighet, smarthet och godhet. När du planerar din hajkmat kan du titta på hur högt receptet scorar i de kategorier som ni prioriterar högst. Vi har givetvis endast tagit med recept som i sin grundutformning har högt i alla kategorier (något sånär i alla fall :).