Hej scouter! Det har hänt något stort på Vässarö, scouternas egen ö i roslagen! Vässarös explologer har upptäckt en portal, en port som döljer många hemligheter. Explologerna har nu satt upp en utpost på Vässarö då det visat sig att det finns mycket som vi inte känner till om ön. De avser att till slut, efter många decennier, avslöja Vässarös många hemligheter som fallit i glömska genom åren. Men det här är inte något som de kan klara av på egen hand. Explologerna söker nu hjälp från Mälarscouterna tillsammans med 1600 andra scouter från Stockholms Scoutdistrikt. Kom på sommarläger till Vässarö och hjälp oss att avslöja öns mysterier.

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett sommarläger för alla Mälarscouternas medlemmar. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat och äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger på: https://malarscouterna.se/arrangemang/lager.

Plats, tid och pris

I år åker vi till scouternas egen ö, Vässarö, i norra skärgården.

  • Spårare: 30 juli - 2 augusti. Pris: 2250 kr.
  • Upptäckare: 29 juli - 4 augusti. Pris: 3100 kr.
  • Äventyrare: 29 juli - 4 augusti. Pris: 2800 kr.
  • Utmanare: 29 juli - 4 augusti. Pris: 2400 kr.
  • Ledare och funktionärer: Pris: 400 kr t.o.m. 26 år, 600 kr annars.

Anmälan

Anmälan är nu öppen! Anmäl er på lägersidan (klicka här!) och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas SWISH 123 609 64 81 eller plusgiro 15 98 17-6. Ange scoutens namn som referens på betalningen. Sista anmälningsdag och betaldag är 26 mars (OBS, tidigare än vanligt!).

I år är vi som scoutkår deltagare på ett läger arrangerat av Stockholm Scoutdistrikt. Detta innebär att det är extra viktigt att anmäla sig innan sista anmälningsdag då det är väldigt svårt att justera anmälningarna i efterhand. Utöver detta har vi en begränsning på hur många vi kan vara. Om vi mot förmodan skulle nå maxantalet (150 scouter exklusive ledare) så kommer en först-i-kvarn princip att gälla och ordinarie definitivanmälan kommer att bytas ut mot en väntelista-anmälan.

Eventuell avanmälan sker med e-post till lagerchef@malarscouterna.se. Om man av sjukdom eller andra skäl måste avanmäla sig efter den 26 e mars kan vi inte garantera någon återbetalning. Beslut om eventuell återbetalning tas efter lägret om eventuella överskott uppstått då.

Förälder - häng med som ledare eller funktionär!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare eller funktionär åker du utanför en föräldraroll, en viktig del av scouting är att klara sig själv. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om ledarrollen på lägersidan anmäl dig som ledare! Ledare t.o.m. 26 år betalar 400 kr och övriga ledare betalar 600 kr.

Förälder - hjälp till!

Alla föräldrar som anmäler sina barn förväntas att hjälpa till under eller efter lägret med minst en av tre uppgifter:

  • att själv delta på sommarlägret som ledare. (Använd separat anmälan för ledare)
  • att hänga upp tält för torkning omedelbart efter hemkomst. (Detta sker i Magasinet nära Kanaanbadet.)
  • att vika tälten, ca en till två veckor efter tält-upphängningen (också i Magasinet).

För- och eftertrupp

Ledare, funktionärer och utmanare som vill välkomnas på förläger från eftermiddag/kväll 28 juli, utan extra kostnad. (Förtruppen pratar ihop sig gällande transport till lägerplatsen närmare inpå lägret.)

Mer information och kontakt

Välkommen på föräldramöte i Kammaren (under Ängby Pizzeria) måndagen den 6 mars klockan 19:00 för dig som vill veta mer om lägret hur det går till. Det går också bra att delta på videolänk

Lägerbrev 2 skickas ut till alla anmälda i början av juni. Där får ni detaljerad information om resa, packlista med mera.

Om du undrar något, prata med dina ledare eller hör av dig till lägercheferna på lagerchef@malarscouterna.se

Vi ses på sommarens läger!
/Marcus Wibrink, Magnus Gutenberg och Malte Bursell
Lägerchefer

Bilagor
Ladda ner den här filen (Lägerbrev2023 _new_3.pdf)Lägerbrev 1 2023[ ][ ]

Sommaren 2023, vecka 31, är det dags för distriktsläger på Scouternas ö i norra Roslagen Vässarö. Lägret blir tillsammans med andra scoutkårer i Stockholm scoutdistrikt.

Läs allt på lägersidan - klicka här!

Roligt att du är intresserad av att hänga med som ledare i sommar! Att vara ledare är jättehärligt, vi är blandat gäng av både rutinerade ledare som har varit scouter i flera år och nyare medlemmar som är taggade att lära sig.

På läger hjälps vi i ledargruppen åt med att hålla lägret i rullning genom att leda aktiviteter, laga mat, bygga upp och sköta själva lägerplatsen. Det finns alltid någon rolig aktivitet eller uppgift att göra men också tid för bad, lek och stoj.

Det är många av våra ledare som också är föräldrar till scouter i Mälarscouterna. På lägret åker du utanför din föräldraroll. I Scouterna förväntas alla vuxna agera som ledare och behandla alla scouter lika. Rent konkret uppmanar vi till att du som ledare, när scouterna ska göra saker i en mindre grupp, aktivt väljer en grupp där ditt barn inte är med, i den mån det är lämpligt såklart. Som ledare sover du i stora tält med andra ledare. Ledare och scouter sover inte i samma tält.

Alla ledare i Scouterna måste gå utbildningen Trygga möten. Där får du lära dig hur du skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur du förebygger övergrepp och hur du beter dig om du tror att någon far illa. Du som ledare på lägret måste ha gått kursen, gå den redan idag på http://tryggamoten.scout.se. Efter att du gått kursen skickar du ditt intyg till lägercheferna, lagerchef@malarscouterna.se, för registrering.