Utbildning

I Scouterna erbjuds både scouter och ledare utbildning inom ledarskap och friluftsliv. Läs mer om de kurser som arrangeras i Stockholm samt ta del av Scouternas webbkurser.

Här uppdaterar kårutbildaren kontinuerligt med kommande aktuella kurser. Tryck på "läs mer" för en utförligare beskrivning av kurserna. Självklart står Mälarscouterna för kostnaderna!

Leda Scouting

Vårens termin är snart i gång och båda scouter och vi ledare är klara för nya utmaningar och möten. För nya ledare finns det nu en möjlighet att få lite påfyllning i ledarskapet då det genomförs en kurs i Leda scouting i Kallhäll 30/1-1/2. Vi hoppas att många önskar utbilda sig för att kunde göra även bättre möten och få dela erfarenheter med andra ledare. Kursen innehåller både teori och praktik.

Kallhäll
30 januari - 1 februari 2020
Anmäl dig och läs mer här! Senast 23:e januari 2020

Leda Avdelning - Alunit

Den perfekta kursen för dig som har möjlighet att gå på en veckolång kurs ute på Vässarö innan sommaren. Datum och anmälan har ännu inte publicerats, men det ligger traditionellt veckan innan midsommar.

Äventyrarkursen

Vargarnas Äventyrskurs är en årlig utbildning för framför allt scoutledare i vad vi kan kalla äventyrspedagogik, en klassisk metod inom scoutrörelsen. Äventyr i vår tappning kan betyda rollspel, skattjakter, eller helt enkelt en serie kluriga uppgifter som måste lösas inom ramen för en story. Under kursen jobbar vi med äventyr i första hand som metod för att lära ut och förmedla saker, men samma grepp gäller förstås om man vill göra ett äventyr som gruppstärkande aktivitet eller ”bara” för skojs skull. Vi menar att äventyret kan användas för att förmedla nästan allt och till vilken målgrupp som helst, och vi försöker leva som vi lär! Kursen genomförs över två helger 14-16 februari och 13-15 mars 2020. Läs mer om Äventyrarkursen här!

Leda Kår

För dig i Kårstyrelsen finns kursen Leda Kår. I höstens upplaga gick Teo, Kårordförande, på den och uppskattade det jättemycket. Nu till våren är det 22-23 februari samt kvällen den 26:e mars.

Anmäl dig och läs mer här!

 

scoutlilja-magentaHitta din nästa utbildning! Spana in Scouternas folkhögskolas nya digitala kurskatalog. Klicka på länken nedan.

Länk till Scouternas folkhögskolas digitala kurskatalog

Som medlem i Mälarscouterna har du tillgång till ett brett utbud av utbildningar. Eftersom bra ledare är en grundbult i den verksamhet vi bedriver så står Mälarscouterna oftast för utbildningskostnader!

Ledarbok500pxDen nya förbundsgemensamma ledarboken! (Finns även som ljudbok och nu även hela boken online!).

Vad är scouting? Vad innebär det att vara scoutledare? Och hur ska jag göra för att få till roliga och givande aktiviteter med mina scouter? Oavsett om du ska förbereda ditt första scoutmöte eller har varit scoutledare länge och söker ny inspiration är Ledaren en bok för dig. Du får konkreta tips och verktyg för att kunna planera och genomföra scoutverksamhet och boken tar upp det mesta du behöver känna till om Scouterna. Hur scouting blir till genom att vi använder scoutmetoden och mål för verksamheten, tips på rekrytering, vad som utmärker ledarskap i Scouterna och mycket annat. Du får också möta scoutledare och andra aktiva i Scouterna som delar med sig av sina erfarenheter inom olika områden. Ledaren hjälper dig att utvecklas som scoutledare och person för att göra fler unga människor redo för livet.

Boken Ledaren finns för utlåning till Mälarscouternas ledare i vår lokal. Boken finns även till försäljning hos www.scoutvaror.se 

Du kan nu också bläddra i boken på nätet. Klicka här!

scouternas-folkhogskola-428x286

Scouternas folkhögskola gör unga människor redo för livet! Vi är en del av Scouterna, men man behöver inte vara scout för att gå våra kurser. Scouternas kurser arrangeras av Scouternas folkhögskola. Läs mer om alla scouternas utbildningar här!

Upplevelser för äventyrarscouter. Ledarutbildning Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. Läs mer här!

Nya lärdomar och erfarenheter för unga och nya ledare. Ledarutbildning Bas är utbildningen där du som fyllt 15 år får lära dig grunderna i och om scouting. Läs mer här!

aluUtmaningen för scoutledare som vill växa och utvecklas i sitt ledarskap. Ledarutbildning Scout är utbildningen för dig som har fyllt 18 år eller har varit ledare i minst ett år efter BAS. Läs mer här!

Treklöver-Gilwell är scoutrörelsens högre ledarutbildning. Ta chansen att reflektera kring ditt ledarskap och utvecklas som ledare. Läs mer här!

Värdebaserat ledarskap är en kvalificerad ledarskapsutbildning för unga ledare i ideell sektor. Den riktar sig till dig som har ett ledaruppdrag och som vill utvecklas och utmanas i ditt ledarskap. Läs mer här!

tm200Barn och ungdomar tillbringar mycket av sin tid inom föreningslivet. Det betyder att barn och ungdomar vistas i miljöer där övergrepp kan förekomma. 

Men det kan också betyda att barn och ungdomar hittar någon vuxen att anförtro sig åt om övergrepp som skett någon annanstans.
Det ställer stora krav på ledarna, som måste vara medvetna om att övergrepp förekommer och vara beredda att reagera och agera när så sker.

För att säkerställa detta har Scouterna beslutat att alla ledare inom Scouterna ska genomgå webbkursen "Trygga Möten".

Trygga Möten, är en webbkurs framtagen av Scouterna för alla som jobbar med barn och unga och som handlar om att skapa en trygg och säker verksamhet fri från övergrepp. I kursen får man bland annat lära sig hur man skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur man förebygger övergrepp och hur man beter sig om man tror att någon far illa.

Kursen tar 1-2 timmar att gå, och ska genomföras minst var tredje år.

Följ nedanstående länk och logga in genom att begära nytt lösenord och skriva in den mailadress du har registrerad i Scoutnet. Om något strular, hör av dig till webbkurs@scouterna.se.

Gå direkt: https://scouterna.luvit.se/tryggamoten

När du har gått kursen får du ett mail med kursintyg. Vidarebefordra detta till Kårutbildaren på kul@malarscouterna.se

Läs mer om Trygga Möten här: https://tryggamoten.scout.se

Med vänliga hälsningar,
Kårstyrelsen