Utbildning

I Scouterna erbjuds både scouter och ledare utbildning inom ledarskap och friluftsliv. Läs mer om de kurser som arrangeras i Stockholm samt ta del av Scouternas webbkurser.

Nu finns det Leda scouting planerad i Spånga (Spånga scoutkårs lokaler) för er som inte fick gått i höst. Måndag 13/3 och onsdag 15/3, båda dagarna kl 18-21. Läs mer och anmäl dig här

Leda Scouting - digitalt

Det har varit svårt att deltaga på kurser senaste tiden. Men digitalt är möjligheterna många! Scouterna folkhögskola har ställt om och erbjuder nu Leda scouting digitalt. En mycket bra möjlighet för oss ledare som önskar lära mer om hur vi tillsammans kan göra ännu bättre scoutmöten, lära om scouternas mål och metodik.

Den digitala kursen består av tre kursdelar som du gör på webben. Mellan varje kursdel får du hemuppgifter att göra i din scoutverksamhet där du är aktiv. Kursen beräknas ta ca 6 timmar, fördelat under ca 3-4 veckor beroende på vad som passar dig.

Mer information och starta kursen här: http://www.scouternasfolkhogskola.se/webbkurser/

 

Anpassat ledarskap - digitalt

Önskar du mer kunnskap om hur ni kan anpassa möten till de scouter som behöver lite extra stöd eller anpassning är Anpassat ledarskap kursen för dig. De tips man får i denna kurs passar för alla scouter stora och små och ger en bättre förståelse för att vi alla är unika.

Linken under Leda scouting går också till anpassat ledarskap.

Här uppdaterar kårutbildaren kontinuerligt med kommande aktuella kurser. Tryck på "läs mer" för en utförligare beskrivning av kurserna. Självklart står Mälarscouterna för kostnaderna!

Leda Scouting

Den första scoutledarutbildningen efter Trygga Möten, och alltid ytterst uppskattad av kursdeltagarna. Se under för nästa tillfälle, och anmäl dig redan idag!

Nästa steg i att överträffa scouternas förväntningar i varje möte är att ha ett tydligt syfte med det vi gör. Leda Scouting är en fantastisk grundkurs i just detta. Målspåren förklaras och kursen späckas med konkreta tips på hur du kan vara en bättre ledare, varje möte!

Är du ny som scoutledare? Har du varit med några år och vill få tipsen för att krydda scoutledarskapet? Har du varit ledare länge och vill få ny energi till att göra mötena bättre? Oavsett vilket så är det dags att gå Leda Scouting!

Leda Scouting finns i två tappningar: Vanlig och i kortformat. Den korta kursen hinner inte fokusera lika mycket på att själv hinna testa och diskutera innehållet, men är 6 timmar istället för 12. Läs mer om Leda Scouting här!

Nästa tillfälle: 

 

Få med en ledarkollega och lär dig några nya knep att ha i fickan till nästa scoutmöte. Aktuella kurser och anmälan finns här.

scoutlilja-magentaHitta din nästa utbildning! Spana in Scouternas folkhögskolas nya digitala kurskatalog. Klicka på länken nedan.

Länk till Scouternas folkhögskolas digitala kurskatalog

Som medlem i Mälarscouterna har du tillgång till ett brett utbud av utbildningar. Eftersom bra ledare är en grundbult i den verksamhet vi bedriver så står Mälarscouterna oftast för utbildningskostnader!

Ledarbok500pxDen nya förbundsgemensamma ledarboken! (Finns även som ljudbok och nu även hela boken online!).

Vad är scouting? Vad innebär det att vara scoutledare? Och hur ska jag göra för att få till roliga och givande aktiviteter med mina scouter? Oavsett om du ska förbereda ditt första scoutmöte eller har varit scoutledare länge och söker ny inspiration är Ledaren en bok för dig. Du får konkreta tips och verktyg för att kunna planera och genomföra scoutverksamhet och boken tar upp det mesta du behöver känna till om Scouterna. Hur scouting blir till genom att vi använder scoutmetoden och mål för verksamheten, tips på rekrytering, vad som utmärker ledarskap i Scouterna och mycket annat. Du får också möta scoutledare och andra aktiva i Scouterna som delar med sig av sina erfarenheter inom olika områden. Ledaren hjälper dig att utvecklas som scoutledare och person för att göra fler unga människor redo för livet.

Boken Ledaren finns för utlåning till Mälarscouternas ledare i vår lokal. Boken finns även till försäljning hos www.scoutvaror.se 

Du kan nu också bläddra i boken på nätet. Klicka här!

scouternas-folkhogskola-428x286

Scouternas folkhögskola gör unga människor redo för livet! Vi är en del av Scouterna, men man behöver inte vara scout för att gå våra kurser. Scouternas kurser arrangeras av Scouternas folkhögskola. Läs mer om alla scouternas utbildningar här!

Upplevelser för äventyrarscouter. Ledarutbildning Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. Läs mer här!

Nya lärdomar och erfarenheter för unga och nya ledare. Ledarutbildning Bas är utbildningen där du som fyllt 15 år får lära dig grunderna i och om scouting. Läs mer här!

aluUtmaningen för scoutledare som vill växa och utvecklas i sitt ledarskap. Ledarutbildning Scout är utbildningen för dig som har fyllt 18 år eller har varit ledare i minst ett år efter BAS. Läs mer här!

Treklöver-Gilwell är scoutrörelsens högre ledarutbildning. Ta chansen att reflektera kring ditt ledarskap och utvecklas som ledare. Läs mer här!

Värdebaserat ledarskap är en kvalificerad ledarskapsutbildning för unga ledare i ideell sektor. Den riktar sig till dig som har ett ledaruppdrag och som vill utvecklas och utmanas i ditt ledarskap. Läs mer här!

Barn och ungdomar tillbringar mycket av sin tid inom föreningslivet. Det betyder att barn och ungdomar vistas i miljöer där övergrepp kan förekomma. 

Men det kan också betyda att barn och ungdomar hittar någon vuxen att anförtro sig åt om övergrepp som skett någon annanstans.
Det ställer stora krav på ledarna, som måste vara medvetna om att övergrepp förekommer och vara beredda att reagera och agera när så sker.

För att säkerställa detta har Scouterna beslutat att alla med ledaruppdrag inom Scouterna ska genomgå webbkursen "Trygga Möten". Det inkluderar ledare, ledarassistenter och medföljande på sommarläger.

Trygga Möten, är en webbkurs framtagen av Scouterna för alla som jobbar med barn och unga och som handlar om att skapa en trygg och säker verksamhet fri från övergrepp. I kursen får man bland annat lära sig hur man skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur man förebygger övergrepp och hur man beter sig om man tror att någon far illa.

Kursen tar ca 60 minuter att genomföra, och ska göras minst var tredje år. Om du får detta trots att du redan genomfört kursen är det eftersom det är dags igen. Om du tror att så inte är fallet, hör av dig till it@malarscouterna.se

Följ nedanstående länk och logga in genom att trycka på "Logga in med ScoutID" och sedan dina vanliga inloggningsuppgifter till hemsida, scoutnet och våra digitala verktyg. Beställ nytt lösenord via Scoutnet. Om något strular, hör av dig till webbkurs@scouterna.se.

Gå direkt: https://webbkurs.scouterna.se/

När du har gått kursen får du ett mail med kursintyg. Du behöver inte göra något själv för att det ska registreras in sedan.

Läs mer om Trygga Möten här: https://tryggamoten.scout.se

Med vänliga hälsningar,
Kårstyrelsen