Mockasinerna

Äventyraravdelningen Mockasinerna har möten på torsdagar 19:00-21:00 i Karsvik


I vår finns det möjlighet att gå scouternas patrull-ledarutbildning! En riktigt givande utbildning av scouterna nationellt som utvecklar era ledar- och scoutförmågor. Utbildningen sker under två helger i Stockholmsområdet. Denna kurs är från scouterna nationellt och alltså ingenting vi ledare är inblandade i, ni anmäler er helt enkelt själva och går kursen. Men även fast man anmäler sig själv och inte känner någon innan är det verkligen inget problem, utbildningen är rolig och givande oavsett och man lär snabbt känna andra roliga och härliga scouter. Vore kul om ett gäng Mockasinerna kunde vara med på denna riktigt utvecklande utbildning.  Längst ned i mejlet finns länk till anmälan och mer information.

Sista anmälningsdag är 1a februari, men anmäl er så snart som möjligt då platserna ibland tar slut. Mälarscouterna kommer att stå för halva kursavgiften, kontakta kul@malarscouterna.se för mer information vad som gäller för att få igen halva avgiften.
 
Vi ledare vill slå ett slag för leda-patrull utbildningen. Flera av oss gick den som äventyrarscouter och förutom att den är givande är den också riktigt rolig! Man bor främst inomhus, käkar god mat, lär sig vettiga saker och träffar roliga människor. Dessutom en bra grej att skriva på CV:t i framtiden! 
 
Tyvärr är kursen främst riktad för andra- och tredjeårsäventyrare (dvs ni som i skolan går i årskurs 7 och 8), så ni förstaåringar får hålla er till nästa år för att gå utbildningen.

På länken nedan finns mer information om utbildningen. 
Information från scouterna:

https://www.scouternasfolkhogskola.se/kurser-utbildningar/206/leda-patrull-p-sdertrn

 

Månad

Vecka

Dag

Aktivitet

Kommentar!

September

35

1

Galakläder!

Terminens första möte!

 

36

8

Hoodie!

 
 

37

15

Underställ

 
 

37

17

Luciakrona!

Mälarscouternas ljusspår. OBS:Lördag. Mer info kommer.

 

38

22

Friluftsbyxor

Ta gärna med kniv!

 

39

29

Halsduk

 

Oktober

40

6

Flytväst

 
 

41

13

Badkläder

 Vattenvett i bassäng! Badkläder på. 
 

41

15-16

Regnkläder  (HÖSTHAJK)!

OBS HAJK! Mer info kommer!

 

42

20

Underkläder

 
 

43

27

Mantel

 

November

44

 

Höstlov

INGET MÖTE!

 

45

10

Fri klädsel!

 
 

46

17

Skjorta och slips!

 
 

47

24

Eld-Handskar

 

December

48

1

Eld-Handskar 2

 
 

49

9-11

Mjukisbyxor (Luciahajk)!

OBS HAJK! Mer info kommer!

Terminsplanering - Mockasinerna

Vårtermin 2022

 

Månad

Vecka

Dag

Aktivitet

Övrigt:

Februari

5

3

Intro

 
 

6

10

Mat

 
 

7

17

Eld

 
 

8

24

Is

 

Mars

9

-

Tomater- Sportlov

OBS INGET MÖTE

 

10

10

Plan

 
 

11

17

Kaos

 
 

12

24

Kaos

 
 

13

31

Kaos

 

April

14

7

Bygg

 
 

15

-

Tofflor- Påsklov

OBS INGET MÖTE

 

16

-

Tofflor- Ledarvecka

OBS INGET MÖTE

 

16

23-24

HAJK

 
 

17

28

Röj

 
 

17

30

Valborg

OBS, Valborgsfirande på snorreängen

Maj

18

5

Jaga

 
 

19

12

Hjälp

 
 

20

19

Flyg

 
 

21

26

Avslut

 
 

21

28-29

AvslutningsHAJK

 

Juli-Aug

30

 

Flip-flops: Sommarläger

Separat inbjudan och anmälan!

 

Till alla andra- och tredjeåringar!
På jullovet finns möjlighet att gå patrull-ledarutbildning! Utbildningen sker i Gilwellstugan (där vi hade läger i somras) och sker mestadels inomhus! Lägger till informationen scouterna gick ut med på Facebook här nedanför. Denna kurs är från scouterna nationellt och alltså ingenting vi ledare är inblandade i, ni anmäler er helt enkelt själva och går kursen. Förslagsvis snackar ni som vill gå utbildningen ihop er och väljer ett datum som passar er! Men även fast man anmäler sig själv och inte känner någon innan är det verkligen inget problem, utbildningen är rolig och givande oavsett och man lär snabbt känna andra roliga och härliga scouter. Men snabba er, platserna brukar ta slut snabbt så anmäl er så snart som möjligt! Mälarscouterna kommer att stå för hela eller delar av avgiften, vi vet inte exakt hur det kommer att bli!

 

Vi ledare vill slå ett slag för leda patrull utbildningen. Flera av oss gick den som äventyrarscouter och förutom att den är givande är den riktigt rolig! Man bor inomhus, käkar god mat, lär sig vettiga saker och träffar roliga människor. Dessutom en bra grej att skriva på CV:t i framtiden! 

 

På länkarna finns mer information om utbildningen. 

Information från scouterna!

Äventyrarscouter! Varmt välkomna på ledarskapsutbildning under jullovet. Nu kör vi tre omgångar Leda Patrull på Gilwellstugan. 27-30/12 https://www.scouternasfolkhogskola.se/.../leda-patrull-jul 2-6/1 https://www.scouternasfolkhogskola.se/.../leda-patrull-nyr och 6-10/1 https://www.scouternasfolkhogskola.se/.../leda-patrull... Scouter från alla scoutkårer varmt välkomna! Tag med några patrullkompisar, eller kom själv, men skynda på med anmälan, platserna brukar gå åt fort!

 

Hälsningar 
Ledarna