Bra att ha

Som Scout behöver du kläder och utrustning som passar för äventyr och utmaningar. Här hittar du information om vår scoutdräkt, halsduk, utrustningslista för hajk och läger, tips och inspiration om utrustning.

I scouterna kan man också utbilda sig inom ledarskap och friluftsliv. Läs mer om våra utbildningar nedan.

Det finns inga artiklar i denna kategori. Om det finns underkategorier på den här sidan kan de innehålla artiklar.

Gå vidare:

Scoutdräkten består den av en kollektion med olika plagg, t-shirt med lång och kort ärm, pikétröja och skjorta. Läs också om Mälarscouthalsduken.

Läs om alla de märken du kan ta i Scouterna. Läs också om hur märkena placeras på scoutskjortan.

Här hittar du Mälarscouternas vanliga packlista för hajk (övernattning) och läger. Du kan också hitta tips om utrustning och hur du ska packa din ryggsäck.

I Scouterna erbjuds både scouter och ledare utbildning inom ledarskap och friluftsliv. Läs mer om de kurser som arrangeras i Stockholm samt ta del av Scouternas webbkurser.

Inspiration till dig som ska planera eller arrangera en scoutaktivitet. Mälarscouternas bästa hajker och program sparade, samt länkar till scouternas Aktivitetsbanken med mängder av aktiviteter.

Om du glömt något i Karsvik eller på en hajk eller läger kan du titta här. Vi fotar och spar normalt kläderna en månad efter fotografering. Kläderna finns i en låda märkt "kvarglömt" i Ladan i Karsvik.

Klicka här för att se de kvarglömda kläderna!

Läs mer och ansök om ekonomiskt bidrag för medlemmar.