Valarna

Upptäckaravdelningen Valarna har möten på måndagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Lördag 1 april (obs inget aprilskämt) är det dags för valarnas vandringshajk. Det är en endagshajk där vi vandrar Kärsön runt med en hel del roliga aktiviteter längs vägen. Vi samlas vid parkeringsplatsen vid Kärsögården (till höger om bommen) kl 10 och är tillbaka på samma plats kl 17.
 
Anmäl dig genom Appar/Anmälan och välj Valarnas vandringshajk. Registrera även specialkost och ev övrig info, samt betala hajkavgiften på 124 kr med swish.
 
Senast 29/3 behöver vi anmälan.
 
Packlista finns nedan. Tänk på att det ska finnas plats kvar i ryggsäcken för gemensam utrustning (t ex stormkök, mat etc)  och att ha kläder på sig/med sig för att kunna vara ute hela dagen oavsett väder.
 
Föräldrar som vill hänga med gör det kostnadsfritt. 
 
Hälsningar
Valledarna
Bilagor
Ladda ner den här filen (Packlista dagshajk.pdf)Packlista dagshajk[ ][ ]

Måndag 23 januari samlas vi valar på nytt i Karsviks hage kl 19.00. Välkomna!

 

Bilagor
Ladda ner den här filen (Valprogram vt 2023.pdf)Valprogram vt 2023.pdf[ ][ ]

Stora fina magnifika

Vi är var och en unika

Mäktigast i alla hav

Ja, vi klarar alla krav

Ingen rädsla, ingen tvek

Alltid redo för en lek

Valarna

Här är Valarnas terminsprogram för ht 2022.

Tveka inte att kontakta oss om du undrar något!

Hälsningar valledarna alias Knölvalarna

Bilagor
Ladda ner den här filen (Valarnas repertoar för höstterminen 2022.pdf)Valarnas repertoar ht 2022[Valarnas terminsprogram ht 2022][ ]

Tack alla valar för ett fantastiskt spännande år med er.

Vi ledare är tacksamma och stolta för att vi får vara med er på äventyr i all slags väder, högt och lågt. Denna terminen har vi överlevd covid-restriktioner, gjort mat, eldat, varit på hajk till Jungfrusund, tagit märken, klättrat, paddlat, vandrat, lekt och busat. Alla bilder från detta året hittar ni här.

IMG_0343IMG_6775

Vi avslutade terminen med tårtkalas tillsammans med Myrorna och vilken sommarkänsla dessa tårtor ger.

298551E8-2CC7-43A3-A7C4-8CF89346AC145C3FA983-613E-4F95-B2FA-DF17FFA44719

Den 12 mars var det inte bara mello final, det var dags för Valarnas vandring. 

Vandringen började vid Ekebyhov slott, på förmiddagen, där vi fördelade ut den gemensamma packningen. Ved, mat och andra godsaker hittade plats i de olika ryggsäckar. Vädret levererade topp, inte för varmt och sol - perfekt för en dag med vandring.

jungfrusundsåsen

Efter en timmes vandring i skogen var det dags för lunch och lunchen gör sig inte själva - hugga ved, fixa brasa, tälja grillspett och faktisk grilla korven och pinnbrödet måste till. Då blir det lunch i världsklass. Totalt 70 korvar blev uppäten under lunchen. Vi avslutade lunchen med livlinekastning på senapen….

Stigarna på Jungfrusundsåsen går på kors och tvärs så det gäller att följa rätt stig. I början var det blåvit märkning som var vår ledstjärna men efter lunch var det gulgrön märkning som visade väg…men baklängs…för stigen skulle tydligen gås åt andra hållet….vi hittade vägen ut till udden vid Jungfrusund där vi hade god utsikt över Mälaren. 

 

Efter en kort rast vandrade vi vidare till områdets högsta punkt, toppen av Ekebyhovbacken. Inte ofta man får möjlighet att vara på toppen av en skidbacke utan skidor. Här uppe var det dags för snölek och även några örnar håll koll på vad vi hittade på för bus.

 A7EF5360-084F-446E-9B87-EDC5C907FC87

Det var fortfarande mycket is kvar på stigarna så vi halkade, gick och ramlade ned för backen igen och fixade en ny brasa vid vindskyddet en bit ned i skidbacken. Många kreativa versioner av smoores blev skapad på denna brasa. 

 

Sista stopp för vandringen var Ekebyhoveken, hur många scouter behövs för att krama detta stora, magnifika träd? Med alla 16 scouter klara i en stor gruppkram, kom vi hela vägen runt! Inget är som en bra kram, så nu hoppas vi eken känner sig bättre och är klar för en ny fin vår på ängen.

 

IMG_5577

Och med det gick vi de sista hundra metern tillbaka till Ekebyhov slott, totalt 9,11 km hann vi vandra på halka och i skog. En fantastisk trevlig dag och vi valledare är eniga om att vi har några helt fantastiska scouter i vår avdelning. 

 

Ett stort tack till scouterna i Färingsö sjöscoutkår som inspirerade oss till vår hajk.