Valarna

Upptäckaravdelningen Valarna har möten på måndagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Höstlovet närmar sig med stormsteg och för alla upptäckare som är hemma kommer det finnas möjlighet att hänga med ut i den mörka kvällen. Vi går reflexspår till Judarn (det kan tänkas finnas lite oknytt ute i skogen av det snällare slaget, det är ju trots allt Halloween) och kommer fram till ett mysigt lägerbål där vi grillar lite gott och blandat.

Vi ses onsdag 31 oktober klockan 19.00 i Karsvik. Vi är tillbaka vid Karsvik kl 21.00.

Medtag sittunderlag, varma kläder, liten ficklampa.

Man får gärna klä ut sig, gäller även ledare!

Anmälan sker via länken: https://goo.gl/forms/EBVoMyNT5W1STPQA2

Välkommen på Wild Scout-hajk!

Om två veckor så blir alla Mälarscouternas upptäckare del av något större:
Det här är Wild Scouts - Det stora äventyret!

wildscouts_logga_rev2

Tider

Vi samlas 10.00 lördagen den 29:e september.
Hemfärd är 11.30 söndagen den 30:e september.
Vi kommer vara någonstans kring Västerort, antagligen bilbundet. Prata ihop er med andra föräldrar om samåkning. Mer info kommer när det närmar sig.

Anmälan

Du anmäler din scout via hemsidan malarscouterna.se. Logga in på hemsidan med samma inloggning som till scoutnet. Gå in på Appar => Hajkanmälan, skriv in detaljerna och skicka in. Betala via swish enligt instruktion, hajken kostar 200 kronor. Sen är anmälan klar! Har du några frågor kring anmälan, hör av dig till mig eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ med som förälder!

Du är varmt välkommen att följa med som ledare på hajken! Skriv in detta i anmälan. Som ledare följer du med gratis.

Utrustning

Utgå från Mälarscouternas packlista. Vad gäller kniv rekommenderar vi Mora Scout 39 eller motsvarande kniv med dubbel parerstång. Vi ledare fixar godis, detta ska inte scouterna ta med själva.

Andra frågor?

Hör av dig till mig eller din Avdelningsledare.

Nuuu… KÖR VI!

Hej alla Valar och Valföräldrar!

Imorgon är det dags för första mötet, vi ses klockan 19.00 imorgon. Här kommer terminsplaneringen bifogad. Jag skulle vilja uppmärksamma följande datum:

  • Hajk 29-30/9 tillsammans med Kräftorna
  • Spökspår någon gång under höstlovet
  • Discohajk 30/11-1/12 (fre-lör) tillsammans med övriga upptäckare

Kontaktuppgifter har ni som tidigare på Valarnas avdelningssida. Glöm inte bort att registrera hälsoinformation på hemsidan enligt guide!

Helgen 14-15 april ska Valarna ut på hajk. Den här gången bär det av till Gåseborg, och nästan hela avdelningen är anmäld. Det kommer bli en fantastisk vårhajk byggd utifrån vad scouterna själva önskat att få göra på hajken! 

Mer info kommer inom kort... :)

Vårens program är bifogat.

Hej alla upptäckarföräldrar!
 
Fredag till lördag, 1-2 december, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se på en film. Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen måste planeras i samspråk med ledare. Klockan 11 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog.
 
Anmäl din scout här:
 
Sista dagen för anmälan är på fredag (24:e nov), efter det kommer vi kunna planera hajken, när vi vet hur många som kommer. Mer info kommer när hajken närmar sig. Det är inte säkert att alla som vill sova över kommer kunna göra det. Eftersom sovplatserna inomhus är begränsade kommer vi tillämpa först-till-kvarn-principen bland dem som inte kan tänka sig att sova utomhus. Det finns som alternativ i anmälan.
 
Hajken kostar 150 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan.
 
För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, skriv gärna till mig med detaljer.
 
Varmt välkomna på discohajk!