Valarna

Upptäckaravdelningen Valarna har möten på måndagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Nu börjar äntligen scouterna igen. Måndag 31 augusti kl 1900-2030 ska Valarna på sitt första äventyr för hösten.

Vi är ute på alla möten så ha på kläder efter väder. Mycket roligare att ha kul än att frysa!

Hösten är full av utmanande och spännande möten för båda små och stora Valar.  Vi ledare glädjer oss att träffa er igen!

Höstens terminsprogram hittar ni längst ner.

Stora, fina, magnifika

Vi är var och en unika

Mäktigast i alla hav

Ja vi klarar alla krav

Ingen rädsla, inget tvek

Alltid redo för en lek!

Valarna!

 

Alltid Redo!

Hälsning alla Valledare

Bilagor
Ladda ner den här filen (HT 2020 Valarna -2.pdf)HT 2020 Valarna -2.pdf[ ][ ]

Hej alla valar! 

Vi ledare vill tacka er för en underbar termin! Vi har haft många roliga stunder och lärt oss massor! 

Sista mötet pratade vi om vad som händer för valarnas andraåringar nu- de kommer bli äventyrarscouter i höst! Vi önskade alla andraårsvalar lycka till på äventyrarna, och tack för denna tid! Vi delade även ut ett pris (kompass) för bäst närvaro året 2019/2020. Grattis Elsa till vinsten!

Ha en riktigt fin sommar nu, så taggar vi inför lägret!
Hoppas vi ses där!

Önskar Val-ledarna

Tryck på bilderna för att se vad vi har gjort under terminen!

Nu är det inte länge kvar innan scoutterminen kickar igång igen! Vi ledare är mer än taggade på allt roligt vi ska få göra tillsammans! Vi ser fram emot hajker, spännande äventyr, kluriga utmaningar och många skratt med vänner! Hoppas ni är lika taggade!
 
Terminens första möte är den 20 januari kl 19.00-20.30 i Karsvik. 
 
Denna termin kommer se lite annorlunda ut med samlingsplatser. Mälarscouterna har i höstas hyrt en ytterligare lokal som ligger under pizzerian på Ängby Torg. Vi hade en namntävling för lokalen och vinnande bidraget var Kammaren. Kammaren kommer användas enligt en rullande schema, så vi kommer samlas där var tredje vecka. 
 
Terminsprogrammet kommer jag skicka till er nästa vecka när vi ledare har träffats och snackat ihop oss. I terminsprogrammet kommer det stå vilka veckor vi samlas vid Ängby Torg. Vi hoppas att det inte kommer vara några problem, och påminnelsemejl kommer självklart komma veckan innan vi är i nya lokalen vid Ängby Torg. Första mötet ses vi som vanligt i Karsvik.
 
Terminsprogram bifogat
 
Varmt välkomna till en ny termin alla Valar!

En av favoriterna under hösten var laserdome-mötet! Scouternas motto är "learning by doing". Det betyder att vi lär oss saker genom att praktisera dem. Vi testar oss fram och det är okej att göra fel- det lär man sig också på. Det är ju så kul att man kan göra roliga saker men också lära sig en massa nyttigt samtidigt! Som ett exempel så lärde vi oss massa på laserdome-mötet! Samarbete, taktiskt tänkande, kamratskap, lagspel, poängräkning och mycket mer! 

IMG_1122

Och GOD JUL önskar vi ledare på Valarna!

 

Hoppas ni alla får ett härligt lov med en massa skoj, så ses vi igen till våren!

 

Här kan ni se lite fler bilder från höstterminen, men även hitta fler bilder från hajker.

 

God jul önskar val-ledarna!

IMG_20191202_193826

Välkommen på Discohajk 2019!

Fredag till lördag, 22:e november till 23 november, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se lite film. Det blir en mysig och rolig kväll, vi hoppas att många vill komma! Det kommer serveras middag på fredagen och frukost på lördagen.

Hämtning och lämning

Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2. Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen sker klockan 22.30 vid parkeringen Vattenverket. Klockan 11.00 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog. Vi uppmuntrar till samåkning.

Packning

Som utgångspunkt rekommenderas den vanliga packlistan, men långt ifrån allt behövs eftersom vi sover inomhus på K2. Däremot är det viktigt med ficklampa/pannlampa och kläder/skor som klarar skogsvandringen mellan parkeringen och K2. Det kommer vara mörkt och vandringen kommer pågå 30-45 minuter.

Anmälan: Anmälan sker via hemsidan. Skriv om du sover över och ifall du har några musikönskningar!

Hajken kostar 100 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan. Följ instruktioner vid anmälan

Hjälp till som ledare!

För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, anmäl detta i samma anmälan som till din scout.

Varmt välkomna på discohajk!