Laxarna

Upptäckaravdelningen Laxarna har möten på tisdagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Välkommen på Discohajk 2019!

Fredag till lördag, 22:e november till 23 november, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se lite film. Det blir en mysig och rolig kväll, vi hoppas att många vill komma! Det kommer serveras middag på fredagen och frukost på lördagen.

Hämtning och lämning

Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2. Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen sker klockan 22.30 vid parkeringen Vattenverket. Klockan 11.00 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog. Vi uppmuntrar till samåkning.

Packning

Som utgångspunkt rekommenderas den vanliga packlistan, men långt ifrån allt behövs eftersom vi sover inomhus på K2. Däremot är det viktigt med ficklampa/pannlampa och kläder/skor som klarar skogsvandringen mellan parkeringen och K2. Det kommer vara mörkt och vandringen kommer pågå 30-45 minuter.

Anmälan: Anmälan sker via hemsidan. Skriv om du sover över och ifall du har några musikönskningar!

Hajken kostar 100 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan. Följ instruktioner vid anmälan

Hjälp till som ledare!

För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, anmäl detta i samma anmälan som till din scout.

Varmt välkomna på discohajk!

Varmt välkommen på terminens första hajk som går av stapeln på Gåseborg - Laxarna på fortet! Det blir en hajk fylld med äventyr och tillsammans ska vi tälta, laga mat och mysa järnet. Detta vill du inte missa!

Tider

Vi samlas kl 11 lördagen den 28 september på parkeringen vid Skogsbergskroken 24 i Hässelby. Hajken avslutas på samma plats kl 10 söndagen den 29 september.

Anmälan

Du anmäler din scout till hajken genom att logga in på malarscouterna.se senaste den 24 september. När du loggat in går du in på Appar och väljer hajkanmälan, fyller i uppgifter och skickar in. Därefter betalar du 150 kronor via swish enligt instruktion. Sen är anmälan klar! Har du frågor kring anmälan, hör av dig till Henriette (se kontaktuppgifter nedan) eller it@malarscouterna.se.

Medföljande förälder

Du får gärna följa med som ledare på hajken. Skriv så fall in detta i anmälan.

Utrustning

På hajken kommer att vi att vara ute hela dagen och sova i tält på natten. Det är viktigt att scouterna har bra med kläder, både med sig och på sig,  så att de håller sig varma och torra oavsett väder. På malarscouterna.se finns en bra utrustningslista.Har du frågor och fundering om hajken kontakta ledaren Henriette

henriette.wejdmark@malarscouterna.se

Tfn: 0703 23 40 42

Klicka på en bilden för fler bilder

Hej! Här kommer laxarnas termninsplanering för vårterminen 2019 med alla möten och kort info.

file:///C:/Users/simon/Downloads/Kopia%20av%202019VT%20terminsplanering%20uppt%C3%A4ckare.pdf

Fredag till lördag, 30:e november till 1:a december, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se lite film. Det blir en mysig och rolig kväll, vi hoppas att många vill komma!

Hämtning och lämning

  • Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2.
  • Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen sker klockan 22.30 vid parkeringen Vattenverket.
  • Klockan 11.00 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog.
  • Vi uppmuntrar till samåkning. För koordinering av hämtning/lämning hänvisas till valarna@malarscouterna.selaxarna@malarscouterna.sekraftorna@malarscouterna.se respektive karparna@malarscouterna.se beroende på avdelning. Dessa maillistor går till alla föräldrar kopplade till avdelningen, och du kan bara maila till en maillista du är kopplad till, med den mailaddressen som är inlagd i scoutnet (dvs de adresser som får detta mail).

Praktisk information

  • Det finns ingen tydligt packlista. Som utgångspunkt rekommenderas den vanliga packlistan, https://malarscouterna.se/bra/utrustningslista/247-utrustningslista, men långt ifrån allt behövs. Däremot är det viktigt med ficklampa/pannlampa och kläder/skor som klarar skogsvandringen mellan parkeringen och K2. Det kommer vara mörkt och vandringen kommer pågå 30-45 minuter. Detta gäller alla deltagare.
  • Det kommer serveras middag på fredagen och frukost på lördagen

Anmälan

Anmäl din scout genom att logga in på hemsidan och gå in under Appar -> Anmälan. Där dyker Discohajk upp som alternativ. Hör av dig till mig om du stöter på problem med detta. Skriv i fältet övrigt ifall din scout sover över eller inte. Vi välkomnar musikönskningar i förväg, skriv också dessa under övrigt.

Sista dagen för anmälan är på måndag 26:e november.

Kostnad

Hajken kostar 100 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan. Följ instruktioner vid anmälan.

Hjälp till som ledare!

För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, anmäl detta i samma anmälan som till din scout.

Varmt välkomna på discohajk!

önskar Upptäckarledarna
genom Teo, Valarna

Höstlovet närmar sig med stormsteg och för alla upptäckare som är hemma kommer det finnas möjlighet att hänga med ut i den mörka kvällen. Vi går reflexspår till Judarn (det kan tänkas finnas lite oknytt ute i skogen av det snällare slaget, det är ju trots allt Halloween) och kommer fram till ett mysigt lägerbål där vi grillar lite gott och blandat.

Vi ses onsdag 31 oktober klockan 19.00 i Karsvik. Vi är tillbaka vid Karsvik kl 21.00.

Medtag sittunderlag, varma kläder, liten ficklampa.

Man får gärna klä ut sig, gäller även ledare!

Anmälan sker via länken: https://goo.gl/forms/EBVoMyNT5W1STPQA2