Laxarna

Upptäckaravdelningen Laxarna har möten på tisdagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Hej alla Laxar,

Här kommer höstens terminsprogram.

Mvh,

Laxledarna

Tack för ett supermysigt matlagningsmöte! Vilka fantastiska måltider vi i juryn blev bjudna på! Bara massa mästerkockar hos Laxarna!

Hej alla laxar!
Här kommer Terminsplaneringen för våren. Lägg märket till vårhajken den 25-26 april, avslutningshajken 30-31 maj och sommarlägret vecka 31 26:e juli till 1:a augusti.

Hälsningar
Laxledarna

Välkommen på Discohajk 2019!

Fredag till lördag, 22:e november till 23 november, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se lite film. Det blir en mysig och rolig kväll, vi hoppas att många vill komma! Det kommer serveras middag på fredagen och frukost på lördagen.

Hämtning och lämning

Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2. Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen sker klockan 22.30 vid parkeringen Vattenverket. Klockan 11.00 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog. Vi uppmuntrar till samåkning.

Packning

Som utgångspunkt rekommenderas den vanliga packlistan, men långt ifrån allt behövs eftersom vi sover inomhus på K2. Däremot är det viktigt med ficklampa/pannlampa och kläder/skor som klarar skogsvandringen mellan parkeringen och K2. Det kommer vara mörkt och vandringen kommer pågå 30-45 minuter.

Anmälan: Anmälan sker via hemsidan. Skriv om du sover över och ifall du har några musikönskningar!

Hajken kostar 100 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan. Följ instruktioner vid anmälan

Hjälp till som ledare!

För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, anmäl detta i samma anmälan som till din scout.

Varmt välkomna på discohajk!

Varmt välkommen på terminens första hajk som går av stapeln på Gåseborg - Laxarna på fortet! Det blir en hajk fylld med äventyr och tillsammans ska vi tälta, laga mat och mysa järnet. Detta vill du inte missa!

Tider

Vi samlas kl 11 lördagen den 28 september på parkeringen vid Skogsbergskroken 24 i Hässelby. Hajken avslutas på samma plats kl 10 söndagen den 29 september.

Anmälan

Du anmäler din scout till hajken genom att logga in på malarscouterna.se senaste den 24 september. När du loggat in går du in på Appar och väljer hajkanmälan, fyller i uppgifter och skickar in. Därefter betalar du 150 kronor via swish enligt instruktion. Sen är anmälan klar! Har du frågor kring anmälan, hör av dig till Henriette (se kontaktuppgifter nedan) eller it@malarscouterna.se.

Medföljande förälder

Du får gärna följa med som ledare på hajken. Skriv så fall in detta i anmälan.

Utrustning

På hajken kommer att vi att vara ute hela dagen och sova i tält på natten. Det är viktigt att scouterna har bra med kläder, både med sig och på sig,  så att de håller sig varma och torra oavsett väder. På malarscouterna.se finns en bra utrustningslista.Har du frågor och fundering om hajken kontakta ledaren Henriette

henriette.wejdmark@malarscouterna.se

Tfn: 0703 23 40 42