Inspiration

Inspiration till dig som ska planera eller arrangera en scoutaktivitet. Mälarscouternas bästa hajker och program sparade, samt länkar till scouternas Aktivitetsbanken med mängder av aktiviteter.

Mockasinerna har hämtat inspiration till hajkmat i denna samling sedan 2012.

Varsågod smile

 

Några klassiska nattspårsprogram finns bifogade nedan. Använd med eget omdöme! ;)

Arrangera en organisationstävling. Flera varianter bifogade.

Scoutprogrammet är summan av vad (aktiviteterna) vi gör i Scouterna, varför vi gör det (våra mål och syften), och hur vi gör det (Scoutmetoden, vår pedagogik).

Själva verksamheten ser olika ut i olika miljöer och olika sammanhang men allt bygger på samma grund och scoutprogrammet fungerar som stöd och hjälp för dig som ledare. Förutom aktivitetsbanken består programmet av stöd i form av böcker som finns på www.scout.se/shop och information som finns på http://scouterna.se

Målspår

För att göra det enkelt att erbjuda den här utvecklingen för alla finns mål för varje åldersgrupp som beskriver hur vi vill hjälpa barn och unga att utvecklas. Man kan se målen som punkter utlagda längs ett spår som går från de yngsta till de äldsta scouterna. 

Till varje åldersgrupp finns mål längs 14 spår som är anpassade till deras ålder och utveckling. Målspåren är till för dig som ledare att veta vart du ska sikta och utgör en av kategorierna i Aktivitetsbanken. Dessa mål kan du koppla din aktivitet som du lägger in i Aktivitetsbanken. Du kan läsa mer om de olika målspåren här.

Scoutmetoden

Det finns också en mängd sätt på hur man kan genomföra en aktivitet eller nå ett uppsatt mål. Scoutmetoden kan sägas vara pedagogiken som består av sju delar och innehåller allt ifrån ett system för att jobba med små grupper (patruller) till ett sätt att jobba med symboler och en egen lag fylld med goda värderingar. Du kan läsa mer om scoutmetoden på Om Scouterna

Lägg upp ditt hajkprogram här istället för att låta det glömmas bort i din egen dator!

Scouterna har skapat färdiga terminsprogram och mötesplaneringar - klicka här och använd på din avdelning!

altOm du söker inspiration för ett scoutmöte. Leta i Aktivitetsbanken - klicka här!

Ängbyjakten är gjord av Henrik Artman och är en orientering/tipspromenad på gatorna runt Karsvik. Det tar ca 45-60 min att genomföra och är i första hand avsedd för upptäckarscouter.

För att enkelt skapa chiffer i t.ex word så finns chiffrerna i form av teckensnitt. Lägg filerna i c:\windows\fonts starta därefter om om alla öppna textbehandlingsprogram som är öppna och sedan är det klart för att skriva!

ZIP. filen inehåller "Brädgårdschiffret" och "Scoutschiffret"