Skidresa

Mälarscouternas skidresa för ledare, funktionärer och Utmanare.


Bild från MS skidresa till Idre 2017. Klicka här för fler bilder från tidigare skidresor.

Nu börjar det närma sig Mälarscouternas skidresa 2023 för funktionärer, utmanare och ledare! Årets skidresa går till Idre i norra Dalarna med 27 liftar och 40 nedfarter, varav den längsta är 2800 m. Idre fjäll har Sveriges brantaste backe som på sina översta ställen har en lutning på 46 grader. Idre har en trevlig topprestaurang där man kan ta en paus i backen för lunch eller kanske fylla på med energi med en varm choklad. Det finns också tillgång till längdspår och massa annat. Jag rekommenderar att kolla in Idres hemsida om man inte är en sån stor skidentusiast. Det finns mängder att boka.

När? 16-19 Mars, torsdag till söndag. Vi åker torsdag kväll efter skolan. Att vi lägger det såhär mitt emellan sport och påsklovet är för att undvika trängseln i backarna då i är så många.

Vad är Mälarscouternas skidresa? Varje år brukar Mälarscouterna anordna en skidresa för funktionärer, utmanare och ledare. Vi bor i stugor och lagar middag tillsammans med de som man bor med, lär känna varandra bättre och har det trevligt. Vi brukar även ha en del gemensamma aktiviteter som tex korvgrillning i backen. Man väljer själv hur mycket eller lite skidor man vill åka och åker med de man vill.

Boende Vi kommer bo i stugor med plats för sex personer i stugområdet västbyn. Stugorna ser lite annorlunda ut då vi bokat fler olika till utseendet. Men alla har ett kök ett badrum och en kort bit till backen. Bussen kommer ha lätt att ta sig fram till stugorna. Alla stugor har även två sovrum, ett med en våningssäng och ett med två våningssängar. Hälften av stugorna har eldstad och hälften bastu. Om din stuga inte har det du vill ha kan du gå över till en kompis stuga och ha en myskväll eller en spa-kväll.

Hyra skidor Om du vill hyra skidor gör du det på egen hand förslagsvis via denna länk: https://www.idrefjall.se/hyra/

Pris Grundpriset är 3720 kronor per deltagare. Kåren bidrar med 500 kr/deltagare till aktiva assistenter, ledare, funktionärer och utmanare, pris: 3220kr. Alla aktiva assistenter, ledare och funktionärer i Mälarscouterna som är studerande eller ej har fast inkomst får ytterligare en subvention med 500 kr, vilket alltså innebär ett pris på 2720kr. I priset ingår bussresa till Idre, boende, tre dagars liftkort, 2 middagar och 2 frukostar.

Anmälan Anmäl dig senast den 3 februari men gärna redan idag :). Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig. Anmälan är bindande.

Anmälan till skidresa - klicka här.

Betala Betala in avgiften genom att Swisha Mälarscouterna på 123 609 64 81, alternativt via plusgiro 15 98 17-6. Ange skidresa och namn som referens på betalningen. När anmälan är inskickad och vi har mottagit betalningen är du definitivanmäld.

Vad händer vid avbokning? Om du som person avbokar fram till tisdag den 8/2-23 kl 19:00 får du tillbaka pengarna för liftkortet, ungdom/senior (upp till 15 år eller över 65 år) 1075 kr, vuxen 1380 kr. Om du hyr skidor och vill avboka så kan du avboka fram till 4 dagar innan ankomst och få pengarna tillbaka.

Mer information Mer information kommer när anmälningstiden gått ut och vi vet hur många som deltar.

Det är klart du skall med! Vi som är ansvariga för 2023 års skidresa är: Elsa Böhm, Viktor Stamyr, Axel Elmfeldt, Emil Skenhall, Noak Ednertz. Hör gärna av dig till oss på skidresa@malarscouterna.se om du har frågor.

Tråkiga nyheter. Kårstyrelsen måste tyvärr meddela att den planerade skidresan inte går att genomföra under rådande pandemiläge.

Mälarscouterna har för avsikt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och handla ansvarsfullt. Beslutet togs enligt nuvarande prognoser för smittspridningen eftersom resebolaget inte ersätter avbokning vid senare tillfälle.

Alla som redan har anmält sig och betalat får naturligtvis tillbaka sina pengar.
Ansök om återbetalning i Återbetalnings-appen - klicka här.

Vi beklagar att vi behöver ställa in, men då intresset ändå var stort och budgetutrymmet finns hoppas vi istället kunna erbjuda en alternativ aktivitet, tex. dagsutflykt till Romme, senare under vårterminen. Vi återkommer med mer info.

God fortsättning och vänliga hälsningar
Kårstyrelsen
Skidresegruppen
Arrangemangsgruppen


Bild från MS skidresa till Idre 2017. Klicka här för fler bilder från tidigare skidresor.

OBS: Sista anmälningsdatum är redan 26:e december!

Nu börjar det närma sig Mälarscouternas skidresa 2022! Årets skidresa går till Idre i norra Dalarna med 27 liftar och 40 nedfarter, varav den längsta är 2800 m. Idre fjäll har Sveriges brantaste backe som på sina översta ställen har en lutning på 46 grader. Idre har en trevlig topprestaurang där man kan ta en paus i backen för lunch eller kanske fylla på med energi med en varm choklad. Det finns också tillgång till längdspår.

När?

Vecka 6, 10-13 februari.

Vad är Mälarscouternas skidresa?

Varje år brukar Mälarscouterna anordna en skidresa för funktionärer, utmanare och ledare. Vi bor i stugor och lagar middag tillsammans med de som man bor med, lär känna varandra bättre och har det trevligt. Vi brukar även ha en del gemensamma aktiviteter som tex korvgrillning i backen. Man väljer själv hur mycket eller lite skidor man vill åka och åker med de man vill.

Boende

Vi kommer bo i stugor med plats för sex personer i stugområdet skogsbyn som ligger nära backen. Det finns både dubbelsängar och enkelsängar.

Hyra skidor

Om du vill hyra skidor gör du det på egen hand förslagsvis via denna länk: Alpint | Idre Fjäll (idrefjall.se)

Pris

Grundpriset är 3000 kronor per deltagare. Kåren bidrar med 500kr/deltagare till aktiva assistenter, ledare, funktionärer och utmanare, pris: 2500kr. Alla aktiva assistenter, ledare och funktionärer i Mälarscouterna som är studerande eller ej har fast inkomst får ytterligare en subvention med 750kr, vilket alltså innebär ett pris på 1750kr.

I priset ingår bussresa till Idre, boende, tre dagars liftkort, 2 middagar och 2 frukostar.

Anmälan

Anmäl dig senast den 26 december men gärna redan idag :). Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig. Anmälan är bindande.


Anmälan till skidresa - klicka här.

Betala

Betala in avgiften genom att Swisha Mälarscouterna på 123 609 64 81, alternativt via plusgiro 15 98 17-6. Ange skidresa och namn som referens på betalningen. När anmälan är inskickad och vi har mottagit betalningen är du definitivanmäld.

Vad händer vid avbokning?

Om Idre stänger får du tillbaka alla pengar. Om du som person avbokar fram till tisdag den 8/2-22 kl 19:00 får du tillbaka pengarna för liftkortet, ungdom/senior (upp till 15 år eller över 65 år) 1075 kr, vuxen 1380 kr. Om du hyr skidor och vill avboka så kan du avboka fram till 4 dagar innan ankomst och få pengarna tillbaka.

Covid-19

Mälarscouterna anpassar löpande verksamheten efter Folkhälsomyndighetens råd gällande Covid-19. Vi reserverar oss därför för eventuella nödvändiga justeringar i detta arrangemang på grund av Covid-19.

Mer information

Mer information kommer när anmälningstiden gått ut och vi vet hur många som deltar.

Det är klart du skall med!

Vi som är ansvariga för 2022 års skidresa är:
Louise Byström
Elsa Böhm
August Wannfors

Hör gärna av dig till oss på skidresa@malarscouterna.se om du har frågor.


OBS, anmälan senast 18 december - läs mer nedan.
I vinter bär mälarscouternas årliga skidresa av till Ramundberget i norra Härjedalen. Det är en skidort som har fått växa fram i sin egen takt utan att bli omodern med bra skidåkning för alla nivåer. Det finns 42 nedfarter, den längsta är 1650 m och det finns även tillgång till 300 km av längdspår. Leta upp din skidutrustning och åk med på en grym resa. Mer info finns på: https://www.ramundberget.se/

När?

Vecka 6, 6-9 februari 2019 avresa med buss torsdag 6 februari ifrån Ängbyplan med samling 14:30 vi anländer Ramundberget ca 22:30. Hemresa från Ramundberget ca 16:00 söndag 9 februari med ankomst i Stockholm ca. 23:00.

Vilka?

Alla ledare, utmanare och funktionärer i Mälarscouterna som så önskar

Boende

32 glada Utmanare, Ledare och Funktionärer har kommit hem från årets skidresa till Trysil. Här hittar du ett par bilder - har du fler - bidra och ladda upp!

Trysil - Norges största skidort - är byggd runt Trysilfjällen och berömd för sina välskötta backar.
Trysil består av fyra sammanlänkade skidområden. Trysil har utnämnts till Norges bästa skidort i World Ski Awards flera år i rad.
När
Vecka 4, 24-27 januari 2019

Stöten i Sälen är en välbesökt destination. Med långa böljande backar är detta orten för dig. Det är lätt att hitta i systemet och inte så mycket köer. Många piståkare älskar de böljande backarna med den breda huvvudbacken som absolut favorit. Denna backes avslutning bildar också ett naturligt torg där du hittar restauranger med after ski. Detta snötorg blir också en naturlig mötesplats. De flesta nedfarter löper parallelt och leder ner till antingen Stötentorget eller Soltorget.

När

Vecka 6, 8-11 februari 2018

idrefjall2017Den perfekta skiddagen börjar med att man blickar ut över fjällandskapet med de norska bergsmassiven i horisonten. Det gör det lätt att börja dagen med ett leende. Skidorna åker på vid stugan och sedan är det bara att glida ner till närmaste lift eller varför inte börja dagen med längdåkning, det är Idre de.

När

Vecka 6, 9-12 februari 2017 

Klicka på en bild för att komma till galleriet och se alla bilder.

Tänndalen har fyra stora dalstationer i ett enda liftsystem med 52 nedfarter och 16 liftar. Skidåkning på alla nivåer. Här finns också riktiga fjäll som ger möjlighet till fantastisk turskidåkning.

pistkarta tanndalen

När

Vecka 11, 17-20 mars 2016

Utresa

Med buss ifrån cityterminalen (men förhoppningsvis med buss från Ängbyplan om vi är tillräckligt många) kl 15:00 den 17 mars.

Hemresa

Från Tänndalen söndag 20 mars kl. 16.00 med ankomst Stockholm ca. 23:00.

Vilka

Alla ledare, utmanare och funktionärer i Mälarscouterna.

Boende

I lägenhet eller stuga med glidavstånd till skidåkningen.

Pris

2895 kronor per deltagare. Kåren bidrar med 800:-/deltagare vilket alltså innebär endast 2095:- för 3 dagars fantastisk skidåkning.

Priset inkluderar

-          Bussresa

-          Boende

-          Frukost och middag

-          Liftkort 3 dagar

Anmälan

Länk till anmälan: http://goo.gl/forms/BtdRSx7lZA

Anmäl dig och betala senast 17 december. Anmälan är bindande.

Betalning

Betala genom att föra över totala summan 2095:- till Mälarscouternas plusgiro 159817-6 eller swisha Mälarscouterna på 1236096481. Märk betalningen med skidresa och namn på deltagare.

 

VIKTIGT: Anmäl dig senast den 17 december. Antal platser är begränsat.

Mer information kommer när anmälningstiden gått ut och vi vet hur många som kommer med.

 

Det är klart du skall med!!!

Hans Gebert ansvarig för 2016 års skidresa. För frågor hans.gebert@tele2.se

DSC_2995

Ledare och utmanare spenderade helgen i ett soligt Klövsjö. Helgen bestod bland annat av varm choklad, massa godis, Melodifestivalen, after-ski-hits, På spåret-spel, bastubad, Tacos och inte minst fantastisk skidåkning.

Mälarscouternas skidresa 2015 går till Klövsjö/Storhogna

När

5-8 mars 2015

Utresa

Förhoppningsvis med buss från Ängbyplan (om vi är tillräckligt många) kl 15:00 den 5 mars.

Hemresa

Från Klövsjö söndag 8 mars kl. 16.00 med ankomst Stockholm ca. 23:00.

Vilka

Alla ledare, utmanare och funktionärer i Mälarscouterna som så önskar

Boende

2 Stugor med kök, dusch, bastu och plats för 14 personer/stuga. Glidavstånd till skidåkningen.

Pris

Max 2895 kronor per deltagare beroende på hur många vi blir. Kåren bidrar med 800:-/deltagare vilket alltså innebär 2095:-/deltagare.

Priset inkluderar

  • BussBoende

  • Frukost och middag

  • Liftkort 3 dagar

Intresserad?

Maila senast 7 januari till Hans Gebert (hans.gebert@tele2.se), detta är ej bindande.

28 platser!

Vi har bokat plats för 28 deltagare så det gäller att inte vänta för länge med att visa sitt intresse. Vi skapar en reservlista om vi får mer än 28 anmälningar och löser förhoppningsvis det så att alla får följa med.

Till de som anmäler sitt intresse senast den 7/1 kommer mer information om resan, betalning och andra detaljer.

Det är klart du skall med!!!

 

29 glada och trötta Ledare och Utmanare är åter från årets skidresa. Här hittar du bilder från resan. Har du själv fotat är du välkommen att lägga till dina bilder till albumet!

Klicka här för alla bilder

 12 glada och trötta mälarscouter rullar hem från ett soligt Kittelfjäll! Här kan du se alla bilder från resan!

kittelfjallHej alla utmanare, ledare och funktionärer i Mälarscouterna!

Här kommer den senaste informationen kring skidresan med Mälarscouterna till Kittelfjäll. Kittelfjäll är ett litet, mycket charmigt skidsystem som har något att erbjuda alla. Framförallt finns där goda chanser till bra off-pist. Den som inte känner sig hemma utanför pisten finns där även bra pistade backar, eller varför inte ta en lektion i lössnöåkning? Är du intresserad är det bara att höra av sig till mig.

Läs igenom noggrant, speciellt sista punkten om slutbetalning!

Utresa
Sovbuss från Citytermianlen torsdag 21 mars 2013 kl. 19.15 med ankomst till Kittelfjäll fredag ca 08.00.

Hemresa
Från Kittelfjäll söndag 24 mars kl. 17.30 med ankomst Stockholm måndag ca. 06.10