Kräftorna

Upptäckaravdelningen Kräftorna har möten på onsdagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Hej Alla Kräftor med föräldrar!

På onsdag 22/1 kl 19:00 (nästa vecka) drar vi igång terminen igen med massor av roliga aktiviteter (bifogar terminsprogrammet).

Vi är på vår "vanliga plats" i Karsvik. Vi har i år även en annan lokal under pizzerian vid Ängby torg. De gånger vi kommer att vara där så kommer vi informera om det innan.

/Kräftledarna

Välkommen på Discohajk 2019!

Fredag till lördag, 22:e november till 23 november, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se lite film. Det blir en mysig och rolig kväll, vi hoppas att många vill komma! Det kommer serveras middag på fredagen och frukost på lördagen.

Hämtning och lämning

Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2. Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen sker klockan 22.30 vid parkeringen Vattenverket. Klockan 11.00 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog. Vi uppmuntrar till samåkning.

Packning

Som utgångspunkt rekommenderas den vanliga packlistan, men långt ifrån allt behövs eftersom vi sover inomhus på K2. Däremot är det viktigt med ficklampa/pannlampa och kläder/skor som klarar skogsvandringen mellan parkeringen och K2. Det kommer vara mörkt och vandringen kommer pågå 30-45 minuter.

Anmälan: Anmälan sker via hemsidan. Skriv om du sover över och ifall du har några musikönskningar!

Hajken kostar 100 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan. Följ instruktioner vid anmälan

Hjälp till som ledare!

För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, anmäl detta i samma anmälan som till din scout.

Varmt välkomna på discohajk!

 

Hej!

Helgen den 28-29 september kör vi överlevnadshajk på Lovön.

Väl mött,

Kräftledarna

Hej!

Onsdagen den 4 september drar vi i gång. Vi ses som vanligt mellan 19.00 och 20.30 i Karsvik.
Nedan finns höstterminens program.
 
/Kräftledarna

Vi har gjort en massa skoj tillsammans under denna termin!

På veckomöten har vi bland annat paddlat, eldat, jobbat med samarbete i patrullen, orienterat, spelat kortspel och brännboll. Vi har också lärt oss om Kanada och tagit sjukvårdsmärket "Hjälpa". Vi har även haft två härliga hajker under denna termin!

För att se lite bilder från terminen- Klicka här

Hoppas vi ser er alla på sommarlägret NEON 19! 

Om inte- önskar vi er en fantastisk sommar. Vi ledare vill även tacka alla andraåringar som lämnar Kräftorna i höst, för denna gång. Lycka till på äventyrarna!

Glada hälsningar,

Kräftledarna, genom Emma Rohdin, avdelningsledare