Kräftorna

Upptäckaravdelningen Kräftorna har möten på onsdagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Hej
 
Varmt välkomna till en ny termin av scouterna. Efter ett härligt och långt juluppehåll startar vi igång igen och detta mail beskriver några viktiga punkter i terminsschemat (bifogat)
 
Korta versionen
 • Start vecka 5, onsdagen den 2 februari
 • Utomhus varje möte, åtminstone fram till sportlovet
 • Uppehåll v9, v15, v16
 • Extra scouting 7 maj
 • Andra platser och tider i maj
 • Hajker den xx och 28 maj
Start vecka 5, onsdagen den 2 februari
Vi drar igång terminen onsdagen den 2 februari, en vecka senare än tidigare kommunicerat. Anledningen är att vi ser en stor smittspridning på flertalet skolor där scouterna går. Detta gäller alla avdelningar hos Mälarscouterna (mer info)

Utomhus varje möte, åtminstone fram till sportlovet
Vi fortsätter med anpassningar för corona där scouterna inte ställer in, utan ställer om. Riktlinjerna vi utgår ifrån är att alla möten sker utomhus. Detta gäller åtminstone fram till och med sportlovet. Efter sportlovet sker en ny utvärdering och beslut kommer efter det. För närvarande är det planerat hantverksaktiviteter efter sportlovet så vi hoppas på inomhus.

Uppehåll v9, v15, v16
Vi kör uppehåll som vanligt under sportlovet. I år blir uppehållet för påsken två veckor istället för en vecka.

Extra scouting 7 maj
En aktivitet som går som tradition för scouterna är Scouternas dag. Ett tillfälle för alla Stockholms scouter att tävla i scoutkunskap. Det brukar vara en superrolig aktivitet och det pågår i några timmar. Exakta tider och upplägg kommuniceras senare. Mer info: Scouternas dag
 
Andra platser och tider i maj
Under maj månad har vi planerat lite utanför boxen här i Norra Ängby. Exempelvis att åka kanot och vandra. Exempelvis tror jag att kanoterna kanske tar mer än den vanliga tiden och att vandringen börjar någonstans på en närbelägen mälarö. Vi kommer att berätta några dagar före exakt plats och tid de mötena sker.

Hajker den
xx och 28 maj
Vi planerar två hajker den här terminen, en för vår grupp (precis som i höstas på Adelsö) och en liten större avslutningshajk den 28 Maj. Mer information kommer senare om detta men boka in datumen redan nu
 
Mer information gällande hajker, läger, avgifter, kläder, personuppgifter, trygghet, plats och information om ideella insatser finns på Välkommen till Mälarscouterna - Spårare - Mälarscouterna (malarscouterna.se)

Bilagor

[65.25Kb]

Hej alla Kräftföräldrar

 
Vad roligt att terminen nu snart börjar igen! Efter en lång sommar med scoutläger och ett öppnande samhälle fortsätter vi scoutverksamheten hela hösten. Några punkter
 
Korta versionen
 • Start på Onsdag 1 september kl 19:00 vid Karsvik --> Meddela allergier!
 • Terminsschemat finns på Mälarscouterna.se
 • Första hajken redan 18 September
 • Utrustning, bra att ha
Start på onsdag 1 september kl 19:00 vid Karsvik
På onsdag sätter vi igång terminen med avdelningen Kräftorna. De födda 2010 fortsätter på avdelningen, de scouter födda 2011 byter avdelning från Insekterna till nästa åldersgrupp och därmed Kräftorna. Vi har även några nya scouter som får uppleva det roliga i friluftslivet vi erbjuder barnen varje onsdag. Då avdelningen heter "Kräftorna" kunde vi ledare inte tänka oss en bättre start på terminen än att just genomföra en kräftskiva. Det är bra om barnen ätit före då vi bara ser den här kräftskivan som en rolig grej, snarare än en ordentlig middag. Meddela gärna allergier genom att antingen:
 • Skriv in ditt barns allergier på Mälarscouternas hemsida. Användarnamn är ditt barns personnummer med 12 siffror och sedan kan man klicka på "glömt lösenord" så skickas ett nytt lösenord till dig
 • Maila till mig om ditt barns allergier
Terminsschemat finns på Mälarscouterna.se
Vi har hittat på ett gäng roliga aktiviteter för barnen som kommer gå av stapeln under hösten. Du kan se programmet bifogat i detta välkomsbrev eller på Mälarscouternas hemsida (artikel, kalender)
 
Första hajken 18 september
Årets första hajk kommer att gå av stapeln redan den 18 september. En inbjudan kommer att gå ut via mail snart. För 90 år sedan skapades Mälarscouterna och det tänkte vi fira med en dagshajk till vår kårstuga K2. Det kommer att bli en massa roliga aktiviteter från morgon till kväll!
 
Utrustning och bra-att-ha
Scouterna förväntas att komma till mötena klädda för vädret. Regnar det så förväntar vi oss att de ha regnkläder och stövlar. När jag klär mina barn brukar jag tänka att barnen kommer att vara ute nästan hela kvällen och krypa på marken. Alla scouter har scoutskjortan och man kommer att få möjlighet att köpa scouthalsduken. Det finns många bra tips i det bifogade mailet nedan.
 
Varmt välkomna till en ny termin!

Bilagor

Terminsplanering Upptäckare HT21 [60.08Kb]
Välkomstmail för Upptäckare [165.57Kb]

Hej Kräftor!

Här kommer programmet för våren.

/Kräftledarna

Vilket fantastiskt möte! Scouternas engagemang och kreativitet har nått nya höjder och vilka utsökta maträtter patrullerna skapade. Vi i ledar-teamet är GRYMT imponerade av alla våra scouter som samarbetade jättebra under hela mötet. Ge er själva en klapp på axeln för ett väl utfört arbete.

Kräftorna, VI ÄR BÄST!

 

Här hittar Ni inbjudan till hajken den 3-4 oktober.

Anmälan sker i inloggat läge under meny Appar och val Anmälan.

/Kräftledarna