Kräftorna

Upptäckaravdelningen Kräftorna har möten på onsdagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Hej alla Kräftföräldrar

 
Vad roligt att terminen nu snart börjar igen! Efter en lång sommar med scoutläger och ett öppnande samhälle fortsätter vi scoutverksamheten hela hösten. Några punkter
 
Korta versionen
  • Start på Onsdag 1 september kl 19:00 vid Karsvik --> Meddela allergier!
  • Terminsschemat finns på Mälarscouterna.se
  • Första hajken redan 18 September
  • Utrustning, bra att ha
Start på onsdag 1 september kl 19:00 vid Karsvik
På onsdag sätter vi igång terminen med avdelningen Kräftorna. De födda 2010 fortsätter på avdelningen, de scouter födda 2011 byter avdelning från Insekterna till nästa åldersgrupp och därmed Kräftorna. Vi har även några nya scouter som får uppleva det roliga i friluftslivet vi erbjuder barnen varje onsdag. Då avdelningen heter "Kräftorna" kunde vi ledare inte tänka oss en bättre start på terminen än att just genomföra en kräftskiva. Det är bra om barnen ätit före då vi bara ser den här kräftskivan som en rolig grej, snarare än en ordentlig middag. Meddela gärna allergier genom att antingen:
  • Skriv in ditt barns allergier på Mälarscouternas hemsida. Användarnamn är ditt barns personnummer med 12 siffror och sedan kan man klicka på "glömt lösenord" så skickas ett nytt lösenord till dig
  • Maila till mig om ditt barns allergier
Terminsschemat finns på Mälarscouterna.se
Vi har hittat på ett gäng roliga aktiviteter för barnen som kommer gå av stapeln under hösten. Du kan se programmet bifogat i detta välkomsbrev eller på Mälarscouternas hemsida (artikel, kalender)
 
Första hajken 18 september
Årets första hajk kommer att gå av stapeln redan den 18 september. En inbjudan kommer att gå ut via mail snart. För 90 år sedan skapades Mälarscouterna och det tänkte vi fira med en dagshajk till vår kårstuga K2. Det kommer att bli en massa roliga aktiviteter från morgon till kväll!
 
Utrustning och bra-att-ha
Scouterna förväntas att komma till mötena klädda för vädret. Regnar det så förväntar vi oss att de ha regnkläder och stövlar. När jag klär mina barn brukar jag tänka att barnen kommer att vara ute nästan hela kvällen och krypa på marken. Alla scouter har scoutskjortan och man kommer att få möjlighet att köpa scouthalsduken. Det finns många bra tips i det bifogade mailet nedan.
 
Varmt välkomna till en ny termin!

Hej Kräftor!

Här kommer programmet för våren.

/Kräftledarna

Vilket fantastiskt möte! Scouternas engagemang och kreativitet har nått nya höjder och vilka utsökta maträtter patrullerna skapade. Vi i ledar-teamet är GRYMT imponerade av alla våra scouter som samarbetade jättebra under hela mötet. Ge er själva en klapp på axeln för ett väl utfört arbete.

Kräftorna, VI ÄR BÄST!

 

Här hittar Ni inbjudan till hajken den 3-4 oktober.

Anmälan sker i inloggat läge under meny Appar och val Anmälan.

/Kräftledarna

Hej!

Här kommer terminsprogrammet för hösten.

Mvh,

Kräftledarna