Karparna

Upptäckaravdelningen Karparna har möten på torsdagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Ny version av terminsprogrammet  som har ny tid för hösthajken 5-6 oktober.

Nu är det snart dags för scouterna att börja igen efter den långa sommaren. Höstterminen på Karparna drar igång torsdagen den 5:e september (v.36) kl 19:00-20:30 i Karsvik. Terminens möten pågår därefter varje torsdag till och med v.50, bortsett från höstlov v.44. Se det bifogade terminsprogrammet.

Alla som ska börja i Karparna ska ha fått ett mail utskickat med mer info om avdelningen och annan viktig information. Om detta inte kommit fram, kontakta gärna al.karparna@malarscouterna.se.

Varmt välkomna!

I tusentals år har landkrabbor samlats på ön Grinda i Stockholms skärgård mellan den 27:e och 28:e april för att bli rekryterade av sjörövare och pirater. De tar dock inte in vem som helst i sina besättningar. För att säkerställa att landkrabborna duger att ha till deras besättning och för att de ska kunna kallas för pirater utsätts dem för viktiga prövningar på kvalitéer en sjörövare eller pirat måste ha.

I år har vi på Karparna fått en inbjudan till denna helg där den som är med under prövningarna kommer kunna få den ärofyllda titel som scoutpirat. Så hissa segel och se upp för plankan, nu är kursen satt mot Grinda!

Tider

För att kunna följa med behöver man infinna sig vid Strömkajen kl. 8:00 lördagen den 27:e april. Om ni inte hittar ett gäng scouter på plats, försök leta upp avgångsläget för Waxholmsbolagets båt Viberö som vi kommer ta ut till Grinda. Se till att komma i tid så att vi inte missar båten.

Hämtning sker 15:30 söndagen den 28:e april, även det vid Strömkajen.

Anmälan

Anmälan ska vara gjord senast 22:a april. Logga in på hemsidan med samma inloggning som till scoutnet. Gå in på Appar => Hajkanmälan, skriv in detaljerna och skicka in. Hajken kostar 200 kr, vilket betalas via swish i samband med anmälan enligt instruktion. Sen är anmälan klar! Har ni några frågor kring anmälan, hör av er till mig eller it@malarscouterna.se

Följ med som förälder!

Du är varmt välkommen att följa med som ledare på hajken! Vi ledare uppskattar all hjälp vi kan få. Skriv in detta i anmälan. Som ledare följer du med gratis.

Utrustning

Utgå från Mälarscouternas packlista. Vad gäller kniv rekommenderar vi Mora Scout 39 eller motsvarande kniv med dubbel parerstång.

Andra frågor?

Hör av er till någon av oss ledare. Ansvariga ledare under hajken kommer vara Olof Filmström och Magnus Gutenberg.

 

Varmt välkomna!
Ledarna på Karparna

Nu är snart juluppehållet för scouerna slut. Vårterminen på Karparna drar igång torsdagen den 24:e januari (v.4) kl 19:00-20:30 i Karsvik.

Se bifogat terminsprogram för mer information om vilka spännande saker vi har att se fram emot under terminen.

Fredag till lördag, 30:e november till 1:a december, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se lite film. Det blir en mysig och rolig kväll, vi hoppas att många vill komma!

Hämtning och lämning

  • Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2.
  • Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen sker klockan 22.30 vid parkeringen Vattenverket.
  • Klockan 11.00 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog.
  • Vi uppmuntrar till samåkning. För koordinering av hämtning/lämning hänvisas till valarna@malarscouterna.selaxarna@malarscouterna.sekraftorna@malarscouterna.se respektive karparna@malarscouterna.se beroende på avdelning. Dessa maillistor går till alla föräldrar kopplade till avdelningen, och du kan bara maila till en maillista du är kopplad till, med den mailaddressen som är inlagd i scoutnet (dvs de adresser som får detta mail).

Praktisk information

  • Det finns ingen tydligt packlista. Som utgångspunkt rekommenderas den vanliga packlistan, https://malarscouterna.se/bra/utrustningslista/247-utrustningslista, men långt ifrån allt behövs. Däremot är det viktigt med ficklampa/pannlampa och kläder/skor som klarar skogsvandringen mellan parkeringen och K2. Det kommer vara mörkt och vandringen kommer pågå 30-45 minuter. Detta gäller alla deltagare.
  • Det kommer serveras middag på fredagen och frukost på lördagen

Anmälan

Anmäl din scout genom att logga in på hemsidan och gå in under Appar -> Anmälan. Där dyker Discohajk upp som alternativ. Hör av dig till mig om du stöter på problem med detta. Skriv i fältet övrigt ifall din scout sover över eller inte. Vi välkomnar musikönskningar i förväg, skriv också dessa under övrigt.

Sista dagen för anmälan är på måndag 26:e november.

Kostnad

Hajken kostar 100 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan. Följ instruktioner vid anmälan.

Hjälp till som ledare!

För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, anmäl detta i samma anmälan som till din scout.

Varmt välkomna på discohajk!

önskar Upptäckarledarna
genom Teo, Valarna