Karparna

Upptäckaravdelningen Karparna har möten på torsdagar 19:00-20:30 i Karsvik.

Hej,

Vårens hajk som enligt terminsprogrammet skulle vara en övernattning 9-10/5 har vi kortat ner till ett heldagspass lördagen den 9/5 istället. Vi samlas kl 10.00 vid brostugan på Kärsön där vi bla kommer paddla kanot under dagen. För att veta hur många vi blir och hur många kanoter vi behöver vill vi att ni anmäler som till en "vanlig" hajk: https://malarscouterna.se/app/anmalan . Anmälan öppnar inom kort och vi behöver svar senast torsdag 7/9.

 

Vårterminen på Karparna drar igång torsdagen den 23:e Januari (v.4) kl 19:00-20:30 i Karsvik. Terminens möten pågår därefter varje torsdag till och med v.22, bortsett från Sportlov v9, Påsklov v15 & Kr. i himmelsfärd v21. Se det bifogade terminsprogrammet.

Alla som ska börja i Karparna ska ha fått ett mail utskickat med mer info om avdelningen och annan viktig information. Om detta inte kommit fram, kontakta gärna al.karparna@malarscouterna.se.

Varmt välkomna!

Välkommen på Discohajk 2019!

Fredag till lördag, 22:e november till 23 november, så är det dags för discohajk för alla Mälarscouternas upptäckare. Under kvällen kommer vi äta middag, hålla disco och eventuellt se lite film. Det blir en mysig och rolig kväll, vi hoppas att många vill komma! Det kommer serveras middag på fredagen och frukost på lördagen.

Hämtning och lämning

Vi träffas 18.00 vid parkeringen Norrbyskog och går därefter gemensamt till K2. Det finns möjlighet för de som vill att sova över, annars går det att hämtas under kvällen. Hämtning under kvällen sker klockan 22.30 vid parkeringen Vattenverket. Klockan 11.00 på lördagen är hajken slut, och då är det hämtning vid parkeringen Norrbyskog. Vi uppmuntrar till samåkning.

Packning

Som utgångspunkt rekommenderas den vanliga packlistan, men långt ifrån allt behövs då vi sover inomhus på K2, Däremot är det viktigt med ficklampa/pannlampa och kläder/skor som klarar skogsvandringen mellan parkeringen och K2. Det kommer vara mörkt och vandringen kommer pågå 30-45 minuter.

Anmälan: Anmälan sker via hemsidan. Skriv om du sover över och ifall du har några musikönskningar!

Hajken kostar 100 kronor, som ska betalas in till Mälarscouternas swish 123 609 64 81 i samband med anmälan. Följ instruktioner vid anmälan

Hjälp till som ledare!

För att det ska gå att genomföra hajken så bra som möjligt så vill vi ha extra hjälp från föräldrar. Både bara under kvällen och hela hajken. Om du kan följa med som extraledare, anmäl detta i samma anmälan som till din scout.

Varmt välkomna på discohajk!

Jakten på den försvunne scouten!

 

Den mystiske försvunne scouten som ryktas ses med jämna mellanrum i trakterna kring Älta har åter skymtats av några svampplockare. Han har dykt upp vid flera tillfällen ända sedan början av 1900-talet då scouterna Lisa Varg och Kalle Gröngöling första gången stötte på honom under en lördagsutflykt. Det har under åren visat sig att det bara är scouter som han vill närma sig och vid några tillfällen även pratat med. Vi på Karparna har därför blivit ombedda att hjälpa till att lösa det snart hundraåriga mysteriet med ”Den försvunne scouten” då vi har hajk just i det området där han senast sågs. Så packa ryggsäcken och häng med för det här blir spännande!!! Ska vi hitta scouten som försvann???

 

Vi kommer ta oss fram längs en bit av Sörmlandsleden och tar oss därför gemensamt från Karsvik med SL till starten söder om stan.

Tider

För att kunna följa med behöver man infinna sig vid Karsvik kl. 8:30 lördagen den 5:e oktober. 

Avslut sker senast 12:00 söndagen den 6:e oktober, även det vid Karsvik.

 

Anmälan

Anmälan sker via Mälarscouternas hemsida senast 3:e oktober. Logga in på hemsidan med samma inloggning som till scoutnet. Gå in på Appar => Hajkanmälan, skriv in detaljerna och skicka in. Hajken kostar 200 kr, vilket betalas via swish i samband med anmälan enligt instruktion. Sen är anmälan klar! Har ni några frågor kring anmälan, hör av er till mig eller it@malarscouterna.se

Följ med som förälder!

Du är varmt välkommen att följa med som ledare på hajken! Vi ledare uppskattar all hjälp vi kan få. Skriv in detta i anmälan. Som ledare följer du med gratis.

Utrustning

Utgå från Mälarscouternas packlista. Vad gäller kniv rekommenderar vi Mora Scout 39 eller motsvarande kniv med dubbel parerstång.

Varmt välkomna!

Ledarna på Karparna

Ny version av terminsprogrammet  som har ny tid för hösthajken 5-6 oktober.