Myrorna

Spåraravdelningen Myrorna har möten på måndagar 18:30-20:00 i Karsvik.

Vikingabrödet vi gjorde på hajken kan ni själva göra hemma på muurika, stekhäll eller stekpannan. Receptet är som följer (stor sats):

5 dl ljummet vatten

0,5 msk salt

1 dl havregryn

5 dl rågmjöl

5 dl dinkelmjöl

Bland allt det torra och blanda med vatten. Andra typer av mjöl fungerar också bra om du inte har just dessa hemma.

Ta små klumpar (ca 2 cm diameter), ha på lite mjöl och platta ca 2mm tjock.

Stekes på båda sidor på stekhäll till brödet har fått lite färg.

Serveras med smörhonung (50gr smör + 1 msk honung), fenkål, linfrön och/eller anis.

Vill ni öva mer på runalfabetet hittar ni det här också

Bilagor
Ladda ner den här filen (runnyckel.pdf)runnyckel.pdf[ ]

Stort tack till alla som kom på föräldramötet i måndags! Jag bifogar här powerpointen, så ni som inte kunde vara med kan kolla igenom. Om ni har några som helst frågor får ni hjärna mejla mig!

Jag bifogar även informationsdokumetet till hajken, som jag skickade med mejl. Glöm inte bort att anmäla er!

Ses i helgen!
Linus Envall

Myrorna tyckte det var mycket gott med spårargodis så här har ni receptet och kan göra det hemma också (i kastrull eller på stormkök):

(5-8 personer)

250gr smör

8 dl havregryn

2,5 dl socker

kanel efter smak

 

1) Smält smör

2) Ha i socker och bland gott med smöret

3) Ha i havregryn och blanda gott

4) Ha på kanel efter eget önskemål, blanda igen

Kom ihåg att röra i botten av kastrullen hela tiden. Låt sockret karamelliseras lite innan det är klart.

Godiset är rätt så varmt direkt när det är klart.

Hoppas det smakar!

 

 

Välkommen till Myrorna!

Här kommer terminsprogrammet för höstterminen 2018

 

 

Ingredienser för en patrull:

  • 1 ägg 
  • 1 deciliter socker
  • 2 och ½ deciliter vetemjöl
  • 1 deciliter mjölk
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1/2 tesked bakpulver
  • 1/2 tesked salt

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker ordentligt
  2. Rör ner mjölk, vetemjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver
  3. Smält en klick smör i stekpannan
  4. Klicka ner smeten i stekpanna och grädda på stormköket.
  5. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret.
  6. Mumsa! Men akta så att ni inte bränner er.