Myrorna

Spåraravdelningen Myrorna har möten på måndagar 18:30-20:00.

Helgen 17-18 okt 2020 hade Myrorna sin Vikingahajk vid K2 på Lovön.

Vi gick ”all in”. Det var vikingar i skogen och många uppdrag som barnen skulle klara för att hitta Urulds ”gamla” vikingaskatt.

Det var knopstation, hästsko-kastning, lösa runskrift och hjälpa till att sortera kryddor. 

Men när de löst allt detta och lyckats hitta skatten så var den låst!

En mellis i form av Vikingabröd gjordes på murikkan och till det blev det korv, ost och älgblod (blåbärssoppa) att dricka. Ännu fler uppdrag blev det i form av bl.a. vikingalekar och byteshandel innan de till sist hade fått alla delar till kodlåset och skatten …åts upp.

På kvällen blev det en rätt så uppskattad Vikingamiddag bestående av korngryn, rotfrukter, kycklingklubbor med honung och lingondricka till det. Det var ett riktigt mysigt gille i K2s fina stora sal med tända ljus och nästan tidsenlig musik. Stort tack till matgänget!

Märket för helgen gjorde vi alla själva av läder i form av en runsten - såklart.

Det var en ljuvlig helg med vackert väder och ett härligt gäng bestående av 20 underbara Myrscouter, 8 ledare och två hjälpsamma föräldrar (som bara stannade dagtid p.g.a. platsbrist) som jobbade hårt.

Alla ser vi troligen med spänning fram emot nästa hajk. 

på väg mot K2......möter scouterna en viking.....vid namn Ylva-Lisa.....lunch time....å så diskning..disken stund att pusta ut i solen...sedan ännu fler vikingar längs spåret......ett uppdrag att lösa......skatten hittas......tidsenlig mat...vikingagille 1 på K2Vikingagille 2 på K2samling innan hemgång med märkesutdelninghemgången lösning, en nyckel till ett gammalt (påhittat) språk

Vi har möte på måndagar kl 18:30.

Vårt myrrop är:

Vi är starka, vi är små
Kan tillsammans kämpa på
När vi jobbar som en grupp,
ger vi aldrig nånsin upp
Myrorna!

Terminsplanering hittar ni nedan.

Vi syns på måndag!

/MyrledarnaDå verkar det som det snart är dags för sommaren. Många härliga scoutmöten och minnen är skapat under våren. Sista mötet blev det cupcakes och utdelning av märken.

IMG_9244

lördag den 30 maj hade vi äntligen vår dagshajk till Lovön. Vädret var perfekt för scouting och alla väsen som hade problem i skogen runt K2 fick god hjälp av Myrorna. Älvor, häxor, troll och magiker tackar alla Myror för att fåglarna nu flyger åt rätt håll och naturen kan fortsätta sin resa mot sommaren. Vi fick även testad hur en brandstege fungerar! Föräldrarna dukade efteråt med krabbelurer och frukt till mellis för det blev gemensam hantverksstund på trappan. Innan vi gick tillbaka till parkeringen blev det lite orientering för att få lite reskost till backarna upp till parkeringen.

Bilder från hajken hittar ni i Galleriet här.

 IMG_9354

För er som vill göra flera krabbelurer under sommaren är receptet som följer:

10 st                                                                           glutenfri 4 st

2 egg                                                                                       1 egg

1,5 dl mjölk                                                                            1 dl mjölk

1 dl socker                                                                              ½ dl socker

4,5 dl mjöl                                                                              3 dl flutenfri mjölmix

2 tsk bakpulver                                                                      1 tsk bakpulver

margarin till stekning                                                           margarin till stekning

strösocker                                                                               strösocker

 

Rör ihop ingredienserna till en jämn smet och värm stekpannan. Lägg i lite margarin och stek tills de är ljusbruna. Vänd krabbelurerna i socker efter stekning eller ha på sylt.

Hoppas alla Myror och kommande Valar får en strålande sommar, kanske också ett sommarläger, och så hoppas vi ni är klara för mera scouting och ta emot de nya Myrorna till hösten.

 

Glad sommar från Myrledarna

Hoppla!

 

Den 20 januari kl 1830 börjar vårens termin och vi ledare ser mycket fram emot alla upplevelser, utmaningar, lekar och annat vi ska genomföra tillsammans med er myror! Vi har mycket roligt att se fram emot under våren. Några godbitar är Myrornas hajk den 28-29 mars, använda nya lokalen Kammaren till några av våra möten, deltaga på Valborg vid Snorreängen, öva knopar så vi klarar ta vårens märke  - Repettan och inte minst många andra spännande möter.

 

Hoppas vi ses den 20 januari!

Var redo - alltid redo!

Terminen är slut, men oj va många roliga möten vi har haft.  Terminens sista möte hade tipspromenad med frågor från alla höstens möter och avslutad tillsammans med Valarna kring lägerbålet med varm saft och pepparkakor i ordentlig ruskigt väder. Vilket fantastisk gäng ni är alla myror, vi ledare är otroligt stolt över att få vara era ledare!

Vi ledare ser mycket fram emot våren och göra flera spännande, äventyrliga möten med er, så häng på!

 

IMG_7035

 

Ha en mycket lugn och trevlig vila i myrstacken så ses vi igen i mitten på januari!

Om ni vill mimra lite och se vad vi har gjort i höst, hittar ni bilder från hösten i galleriet under Myrorna - hösten 2019. Klick på bilden under så kommer du rätt till galleriet och våran mapp.

Bilder från våran Robin Hood hajk i höst hittar ni här.