Myrorna

Spåraravdelningen Myrorna har möten på måndagar 18:30-20:00 i Karsvik.

 

 

Ingredienser för en patrull:

 • 1 ägg 
 • 1 deciliter socker
 • 2 och ½ deciliter vetemjöl
 • 1 deciliter mjölk
 • 1 tesked vaniljsocker
 • 1/2 tesked bakpulver
 • 1/2 tesked salt

Gör så här:

 1. Vispa ägg och socker ordentligt
 2. Rör ner mjölk, vetemjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver
 3. Smält en klick smör i stekpannan
 4. Klicka ner smeten i stekpanna och grädda på stormköket.
 5. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret.
 6. Mumsa! Men akta så att ni inte bränner er.

Här kommer terminsprogrammet för vårterminen 2018! Skriv gärna ut och sätt upp på kylskåpet, så kan scouterna försöka klura på vad vi hittar på nästa möte.

 

Hälsningar myrledarna, genom Emma

Hej alla myr-föräldrar!

 
Stort tack till er som kom på föräldramötet i måndags! Har det dykt upp några frågor eller vill ni att jag ska förtydliga något så här i efterhand är ni varmt välkomna att kontakta mig!
 
Jag bifogar presentationen som jag använde under föräldramötet för att ni som inte kunde närvara kan läsa igenom. Har ni några frågor, som sagt, mejla mig :)
 
Några punkter jag vill belysa från föräldramötet:
 
-Har ni inte beställt/köpt scoutskjorta kan ni göra det på www.scoutshop.se. Vi har skjortor för att prova storlek i Karsvik. Köp av halsduk görs i Karsvik efter eller innan ett möte, 180 kr
 
-Har ni inte lämnat in hälsolappen får ni gärna göra det så snart som möjligt.
 
-Uppdatera era kontaktuppgifter i Scoutnet. Viktigt att ha dem uppdaterade då vi kan behöva kontakta er.
 
-Anmäl era scouter till hajken senast nu på måndag 2 okt. Kommer bli superkul! Föräldrar är varmt välkomna att följa med som ledare. Se separat mejl
 
Trevlig helg, 
Emma Rohdin, 0705572620

Hej alla myror och myrföräldrar!

 
Snart är det dags för hajk!
Vi håller till vid Mälarscouternas stuga K2 som ligger på Lovön. Hajken är en övernattning mellan lör-sön helgen 7-8 oktober. Varmt välkomna!
All info finns i inbjudan bifogad längst ner.
Anmälan är öppen: Tryck här
Sista anmälningsdag är måndagen den 2/10
 
Välkommen på föräldramöte 25/9 kl 18.30
Vi Myrledare vill passa på att bjuda in alla föräldrar till ett föräldramöte som kommer hållas nu på måndag 25 sep samma tid som mötet börjar. Fika utlovas! :)
 
 
Till sist vill jag påminna om ljuskvällen nu på lördag 23 sep kl 19.00-21.00. Mer info finns här på hemsidan.
 
 
Med vänlig hälsning, 
Emma

Hej scouter och scoutföräldrar!

 
Här kommer terminsprogrammet! Skriv gärna ut det hemma och sätt upp på kylskåpet så scouterna kan följa programmet. 
 
Jag vill lyfta ut några viktiga datum:
 
23 sep- Mälarscouterna arrangerar ljuskväll runt Kyrksjön 19-21. Mer info på här på hemsidan.
 
Mån 25 sep- Föräldramöte under tiden det vanliga mötet pågår. Mer info kommer.
 
7-8 okt- Myrorna har hajk (hajk=övernattning lör-sön)! Vi övernattar i Mälarscouternas stuga K2 som ligger på Lovön. Inbjudan och anmälan kommer när det blir aktuellt. 
 
v 44- höstlov och inget möte.
 
v49- sista mötet för terminen.
 
Med vänliga hälsning,
Myr-ledarna

Hej alla scouter och scoutföräldrar!

 
Nu drar äntligen scoutterminen igång!
 
Välkomna till avdelningen Myrorna och terminens första möte, nu på måndag den 28/8 kl. 18.30-20.00. Vi börjar och avslutar alltid möten vid vår scoutlokal Karsviks Hage, Tegnebyvägen 16A, om inte något annat sägs. Mötena kommer hållas samma tid, samma plats, varje vecka, med undantag för höstlovet vecka 44 (30 oktober). Sista mötet för höstterminen kommer hållas v. 49. 
 
En terminsplanering kommer att skickas ut inom kort där det kommer stå allt roligt vi ska göra denna termin. Bland höjdpunkterna finns en hajk, alltså en övernattning som kommer ske helgen v. 40, alltså 7-8 oktober. Skriv upp datumet redan nu! Anmälan till hajken och mer info kommer när hajken närmar sig. Under året kommer viss hjälp från er föräldrar behövas, särskilt under hajken, men även under vanliga möten. Vi återkommer med mer info när det blir aktuellt. 
 
Vi myr-ledare bjuder även in till ett föräldramöte under terminen där ni kommer få all information ni behöver. Föräldramötet kommer hållas v. 39 måndagen den 25 september samtidigt som det vanliga scoutmötet pågår. Spara gärna datumet redan nu. Vi rekommenderar att minst en vårdnadshavare kommer på föräldramötet. 
 
Jag passar även på att välkomna er till Mälarscouternas årliga Ljuskväll som äger rum runt Kyrksjön den 23 sep. Information om detta, liksom mycket annat finns på hemsidan malarscouterna.se. Scouterna kommer tillverka ljuslyktor av barnmatsburkar eller liknande glasburkar inför Ljuskvällen, så har ni mycket av det får ni gärna spara och ta med när det blir dags. 
 
Till varje möte skall scouterna ha kläder efter väder, (dvs varma, oömma samt regnkläder vid behov) då vi oftast är ute under mötena. 
 
Inför första mötet är det viktigt att ni skriver ut och fyller i det bifogade dokumentet Personuppgifter och hälsoinformation, så att vi ledare kan få in alla scouters lappar redan första mötet. 
 
Vänligen svara på detta mail och bekräfta att ditt barn kommer delta under höstens möten. 
 
Har ni några frågor eller funderingar är ni välkomna att maila eller ringa.
 
Vi myr-ledare ser mycket fram emot att starta scoutterminen och träffa alla scouter! Vi ses på måndag!
 
Med vänliga hälsningar,
 
alla ledare på Myrorna genom Emma Rohdin, Avdelningsledare, Myrorna
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-55 72 620

Hej alla myrföräldrar!

 
Scouternas dag närmar sig med stormsteg, så jag skulle vilja ha så många anmälningar som möjligt redan imorgon. Lite kort varsel, så ni kan anmäla er fram till strax efter mötet på måndag, men jag vill betona vikten av att ni som hinner se det här mailet anmäler er scout omedelbart. Anmälan här:
 
För tydlighetens skull, jag använder samma anmälan som till hajker, ni kan låtsas att det står "Scouternas dag" istället för hajk.
 
Scouternas dag är i år på Årstafältet, vi kommer samlas där ca 9.30. När vi fått in alla anmälningar så kommer mer detaljerad info om hur vi tar oss dit. Ni som har möjlighet att köra får gärna ange det under "övrigt" så kan vi koordinera ihop något. Sluttiden verkar vara svår att garantera, men jag håller kvar vid min tidigare uppskattning om 16.00. Mer info kommer löpande. Till dagen behövs dagspackning i form av kläder efter väder, matsäck och lite frukt som fika.
 
Imorgon på Valborg på Snorreängen så är det Myrorna som ansvarar för stationen "Spika stock", så vi hoppas på att många kommer förbi och att scouterna då kan hjälpa till med att hålla stationen. Det är kul för dem, avlastar oss ledare och självklart så är det mycket charmigare med spårarscouter som håller i stationen än att vi ledare ska göra allt. Hoppas vi ses imorgon!
 
Och glöm inte: Möte nu på måndag trots första maj!

Hej alla myrföräldrar!

 
Nu på måndag (24 april) är det dags för möte igen. Ni är alla välkomna 20 minuter innan mötets slut för att få information och kunna ställa frågor om sommarens scoutläger (1-5:e augusti). Alltså: 19.40 är det bara att dyka upp så får ni en kort genomgång inför lägret.
 
30:e april är det Valborg, traditionsenligt anordnat av Mälarscouterna på Snorreängen. Myrorna kommer anordna aktiviteten Spika stock, så alla myror som vill kan hjälpa till med det. Läs gärna mer här.
 
Mötet första maj kommer bli av trots att det är en röd dag eftersom så många möten blivit inställda de senaste veckorna. Det är alltså ändrat gentemot den tidigare utskickade terminsplaneringen.
 
Samma vecka, lördag 6:e maj, är det dags för scouternas dag. Det är ett fantastiskt roligt scoutarrangemang med scouter från hela Stockholm och många intressanta aktiviteter. Mer detaljer kommer, men det börjar på morgonen och håller på till kring 16. Matsäck behövs till lunch, men det är ingen anmälningsavgift. Till detta vore det jättebra om några föräldrar kan hjälpa till som kontrollanter. Anmälan sker här:
 
Efter Scouternas dag är det dags att peppa inför terminens sista hajk, 20-21:a maj är det Mälarscouternas avslutningshajk. Skriv upp datumet så kommer mer info när det närmar sig!
Hej alla myrföräldrar!
 
Snart är det dags för hajk, här kommer inbjudan:
 
Anmälan är öppen:
 
Nästa vecka (20:e mars) så är det lägerinspirationsmöte, och det är även sista mötet innan hajken. Eftersom många av er inte vet så mycket om scoutläger så kommer vi, om efterfrågan finns, att hålla ett föräldramöte. Vi kommer gå igenom kort om hajken, lägret och självklart svara på alla möjliga frågor. Mötet hålls dock bara om det finns ett intresse bland er föräldrar, så maila AL om du vill komma.
 
I terminsplaneringen som skickades ut i början av terminen råkade vi planera ett möte 17:e april, på annandag påsk. Det var ett misstag, det mötet kommer vara inställt. Därför bifogar jag även den uppdaterade terminsplaneringen:
Hej alla Myrföräldrar!
 
Imorgon kommer vi bland annat lära oss isvett, och om säkert röra oss ut på isen. Därför vore det bra om de har med sig isdubbar, och glöm som vanligt inte ytterkläder!
 
Terminsplaneringen är nu klarbearbetad och ni finner den här: 
Vore jättebra om vi kan få så många svar som möjligt angående hjälp under terminen från er föräldrar innan på måndag, så svara gärna så snabbt som möjligt.
Vi ses imorgon!
Teo & Myrledarna