Hjärtat

Välkommen till Mälarscouternas gemensamma Roverlag Hjärtat.

Kometorné var aktiva som utmanare mellan åren 2018 och 2021.

Sexlaxarienlaxaskorné var aktiva som utmanare mellan åren 2017 och 2020.

Svamporné var en avdelning för oss födda 2001, aktiva som utmanare mellan åren 2016 och 2019.

Med många trevliga, utmanande och utvecklande stunder har vi tillsammans bildat en stark gemenskap och ett härligt gäng.

Under tredje året som utmanare höll vi barnkalas för barn i området, med syftet att finansiera en ambitiös resa genom Europa via tåg (som var full av äventyr). Med stopp i Köpenhamn, Hamburg, Amsterdam och Montpellier.

Tiden som utmanare, och de många år som scouter, har inspirerat oss att vara fortsatt engagerade i Mälarscouterna som bland annat: ledare, lägerchefer, vice kårordförande och kårstyrelseledamöter.

"Letar efter oss i skogen, hittar oss vid fikaborden, Svamp-or-né."

Neptuneorné består av åtta glada ungdomar födda 2000. Vi var utmanare mellan 2015-18, tre år av häftiga äventyr, roliga utmaningar och ett och annat fikamöte. Sommaren 2018 avgick vår avslutningsresa, där vi bilade ned till Tyskland. Det var en resa full med skratt och upplevelser, och vi hann besöka både Hamburg, Berlin och Rügen innan den bar tillbaka upp till Sverige. Vi är alla fortfarande aktiva i Mälarscouterna, både som ledare och i roverlaget Hjärtat.

 

Mimorné är ett härligt gäng 99:or där de flesta har gått tillsammans i scouterna sedan spårarna, och många härliga anslöt sig under de senare åren. 
 
För vår tredjeårsresa åkte vi till norra Italien där vi besteg berg, besökte scouter i Milano och utforskade staden Venedig.
Vi vistades även några dagar i Verona, där vi en kväll spelade upp en improviserad version av Romeo och Julia för varandra. Den gav många skratt och varande långt in på natten, eftersom familjerna Capulet och Montague var ersatta av resebyråerna Ving och Defusresor  /Smilla Lundstedt Mannervik