Mysteriet 2009

Sommaren 2009 års läger, ”Mysteriet”, på scouternas egen ö, Vässarö i Stockholms skärgård.

Tack alla deltagare och ledare för en härlig lägervecka! Titta på bilderna och videobloggen från lägret och läs lägertidningen - Klicka här för att komma till lägersidan!

På tisdagen kom 43 spårare och 13 nya ledare till Vässarö. Tält sattes upp och eftermiddagen bjöd också på ett dopp i havet. Kvällen avslutades med en invigning och ett stort lägerbål för alla lägerdeltagare.

Vi hälsar 25 nya scouter välkomna till Mysteriet 2009 på Vässarö! Idag blev det tältresning, bad och invigning.
Alla numren från lägret finns nu för nerladdning!
13 tappra Mälarscouter har anlänt till Vässarö! I år har vi med oss 3,8 ton packning, allt från tält och köksutrustning till projektorer. Just nu byggs lägret upp, och vi har redan hunnit med ett kvällsdopp!

Lägerbrev 2 är här! Läs allt om resan, tider, packlista och annat nyttigt inför sommarens stora händelse!

Följ också lägersidan för senaste information inför resan och lägret.

Glad sommar önskar Mälarscouterna och Lägergruppen

Mälarscouterna har varit på vässarö många somrar tidigare! Titta själv på MS lägerhistoria eller på bilder från tidigare läger som du hittar här.
Lägerpackningen står nu redo i Karsvik efter att ha gåtts igenom av ledarna inför lägret.
Om du undrar något inför sommarens läger - som vi inte redan svarat på här på sidan - skicka din fråga till vår Lägerchef - Jakob Ekelöw: jakob.ekelow@gmail.com
mysteriet-placering-200Vi bor på nord-östra Mellanängarna på Vässarö, nära bad i Fladan, Trapperspår, Markan (kiosk) och Djuphamn (båten).
Sommarens läger, ”Mysteriet”, på Vässarö i Stockholms skärgård närmar sig med stormsteg, och det är dags att berätta lite om lägrets detaljer.
”Mysteriet” arrangeras av Stockholms Scoutdistrikt. Alla kårer i Stockholm är inbjudna, med vänkårer såväl svenska som internationella. Vi räknar med att ca 1500 scouter kommer att delta i lägret. Det blir en stor upplevelse för alla, och i synnerhet för dem som inte varit med på ett riktigt Vässaröläger tidigare.
Plats
Platsen för lägret är Vässarö, Scouternas egen ö i ytterskärgården 14 mil NNO om Stockholm, mellan Grisslehamn och Öregrund.
Tema
En deckargåta i 30-talets anda. Frun till föreståndaren för handelsboden på Vässarö är försvunnen. Landets främsta detektiver är kallade, så även ni. Det kommer att bli ett
rafflande äventyr med spaning, pensling efter fingeravtryck, gjuta av fotspår, dragga i floden och kanske smyga upp mitt i natten, nattäventyr!
När och vad kostar det ?
  • Äventyrare & Utmanar scouter 6-15 augusti (patrull & seniorer) 2550:-
  • Upptäckar scouter (junior) 9 -14 augusti 1850:-
  • Spårar scouter (minior) 11-14 augusti 1400:-
Anmälan och betalning
  • Vecka 11 öppnas anmälan på mälarscouternas hemsida, malarscouterna.se
  • 31 mars är sista dag för anmälan till lägret.
  • 30 april måste hela lägeravgiften betalas till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17 -6.
Mer information
Mer information kommer finnas på vår hemsida.
I juni görs ett utskick till de anmälda med mer information om detaljerna kring lägret, packlista, mm. Har du frågor prata med din avdelningsledare eller skicka ett mail till mysteriet@malarscouterna.se.
Med vänliga hälsningar,
Lägergruppen, Mälarscouterna
Jakob Ekelöw