Olympen

Äventyraravdelningen Olympen har möten i Karsvik på tisdagar 19:00-21:00.

Äntligen dags för hajk!

Helgen 7-8 maj hajkar Olympen vid Gåseborg. Gåseborg är en av Mälardalens största fornborgar. Den byggdes under folkvandringstiden (år 400-550) och skyddade befolkningen vid Mälaren mot fientliga angrepp. Från berget har man en härlig utsikt över Mälaren.

Vi ses kl. 08:45 vid tunnelbanan i Ängbyplan. Vi kommer att åka tunnelbana, buss och därefter vandra till den gamla borgruinen där vi slår läger. Vi är tillbaka vid Ängbyplan 14:33 på söndag.

Packa ryggsäck med extra kläder/varma kläder. Det blir fortfarande kallt på nätterna, även om det är lätt att luras av solen på dagarna :)

Anmälan till hajken görs som vanligt på hemsidan via hajkanmälan. Kostnad: 175 kr. Vi behöver anmälan senast på tisdag 3/5. 

Det har blivit ytterligare ett nytt år och vi välkomnar alla Olymper till vårterminen 2022! Program finns här och i Mälarscouternas kalender. Om vi tycker att vi behöver ge er mer information innan det specifika mötet kontaktar vi så klart er per mejl i förväg. Ses på tisdagar kl 19!

Bilagor
Ladda ner den här filen (VT2022 Gemensam Terminsplanering.pdf)VT2022 Gemensam Terminsplanering.pdf[Terminsprogram Olympen VT 2022][ ]

Halloween-hajkInbjudan Halloween-hajk

Höstlovet och Halloween närmar sig med stormsteg och du som är Äventyrarscout bjuds  nu in till  en spännande Halloween-hajk. Vi kommer vandra en bit och därefter slå läger i närheten av K2 på Lovön.

Vi samlas lördag 23 oktober klockan 9.00 i utanför ICA Brommaplan. Vi är tillbaka vid Brommaplan på söndagen ca 11:15.

Packningslista hittar ni på hemsidan: Utrustningslista vandring.pdf

 

Anmälan sker HÄR absolut senast 17/10 men gärna tidigare

Kostnad 199 kr som ni swishar i samband med anmälan 

Vid frågor, kontakta din avdelningsledare:

al.olympen@malarscouterna.se

al.yggdrasil@malarscouterna.se

al.mockasinerna@malarscouterna.seBilagor
Ladda ner den här filen (v.42 Halloweenhajk.docx)v.42 Halloweenhajk.docx[Program Halloween-hajk ][ ]

Varmt välkomna till Olympens hösttermin 2021! 

Jätteroligt att se alla Olymper, nya och gamla, nu i veckan för vårt första möte. 

Vi ses i Karsvik tisdagar 19-21 och terminsplaneringen finns bifogad. 

Bra att komma ihåg MS 90 Jubileumshajk går av stapeln redan helgen 18-19 september. 

Vi ses! 

Sorry, you have not enough rights to view this image.

Bilagor
Ladda ner den här filen (HT21 Terminsplanering Äventyrare Olympen Scouter (1).pdf)HT21 Terminsplanering Äventyrare Olympen Scouter (1).pdf[Terminsplanering hösten 2021 Olympen][JA]

Hej igen Olympen,

 
Om ni inför dagshajken önskar mötas upp vid Ängbyplan för att åka gemensamt in till stan så meddela detta till oss ledare så att någon av oss vet.
 
Maila då till ledare.olympen@malarscouterna.se och skriv följande:
Jag (scoutens namn) vill mötas upp vid Ängbyplans tunnelbana på morgonen den 1:a maj för att åka gemensamt in till Hötorget.
Jag känner också till att jag måste använda munskydd när vi åker kollektivt och att jag kommer hålla avstånd till övriga resenärer.
 
Info kring exakt tid kommer snarast möjligt.