Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Hoppas att denna instruktion gör det lättare att förstå hur ansvaret för städningen av våra lokaler fungerar och vem som gör vad!!

Avdelningarnas ansvar!
Under veckodagarna ansvarar avdelningarna för att alltid återställa och plocka tillbaka rätt sak på rätt plats efter sitt möte. Den avdelning som enligt lokalschemat har tilldelats en lokal/plats ansvarar för att den återställs. Har man inte använt lokalen/platsen men är i Karsvik bör man ändå titta till den.

Vad ska man göra?
Rätt sak på rätt plats, sopa/dammsug golvet och mattan, torka Whiteboarden, kontrollera att toaletten ok

Östergårdens kök & rum?
Då Östergårdens kök och rum förnärvarande inte är schemalagt regelbundet på någon avdelning (undantag tisdagar) är det ett gemensamt ansvar att vi lägger rätt sak på rättplats och torkar av och dammsuger vid behov. Smutsig disk diskas, ren disk plockas in i skåpen. Plana ytor som spis, diskbänk och bord torkas av. Sopbehållaren töms vid behov i soptunnan.

Östergårdens hall?
Den avdelning som har utemöte enligt lokalschemat har ansvar för att hallen dammsugs efter mötet.

Programhyllorna?
Grenarnas programmaterial för kommande vecka ska placeras på hyllan till vänster i mötesförrådet i Östergården. Efter veckans möten skall hyllan tömmas så att det finns plats för nästa veckas material. Överblivet programmaterial typ tyg, läder m.m. placeras i plastbackarna i hyllorna med utrustning. Får det inte plats där lämnas det på återvinningsstationen eller slängs i soptunnan. Om det ska sparas till kommande möte kontaktas Karsvik@malarscouterna.se för information om förslag på placering.

Veckostädning och terminsstädning
En gång per vecka städas lokalerna noggrannare av våra två äldsta utmanarlag.
I mitten och i slutet på varje termin bjuds representanter från avdelningarna in till en röja och fixa kväll tillsammans med Karsviks och utrustningsgrupperna för att nollställa lokalerna.

Lokalschemat!
Vilken gren som har tilldelats vilken lokal framgår av kalender på bildskärmen i Östergårdenskök eller på Mälarscouternas hemsida.

Soptunnan?
Avdelningarna på måndagarna turas om att rullar ner soptunnan till brevlådan efter mötet. Den avdelning som har utemöte på tisdagarna rullar upp den innan mötet. Har den inte tömts så låt den stå kvar och skicka ett meddelande om detta till karsvik@malarscouterna.se

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!