Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Som medlem i Mälarscouterna har du tillgång till ett brett utbud av utbildningar. Eftersom bra ledare är en grundbult i den verksamhet vi bedriver så står Mälarscouterna oftast för utbildningskostnader!

Vad finns det?

De flesta utbildningarna inom Scouterna är knutna till Scouternas Folkhögskolas Ledarskapsö. Du kan söka efter vilka kurser som går nu i kurskatalogen. Steg ett som ny ledare är Trygga Möten, den enda obligatoriska kursen i Scouterna. Efter det så kommer Leda Scouting, som ger en inblick i vad scouting är och verktyg för att bedriva riktigt bra scouting. Leda Scouting rekommenderas för alla ledare.

Utöver Ledarskapsön så finns även andra utbildningar att tillgå. Stockholms scoutdistrikt arrangerar också kurser som du finner på Stockholmsregionens utbildningssida. Dessutom erbjuder Mälarscouterna några kurser varje år, info om dessa kommer via mail och i Mälarscouterna Forum när det är aktuellt.

 

Hur anmäler jag mig?

Anmälan till kurser anordnade av Scouternas folkhögskola sker ofta via Scoutnet. För att anmäla dig så loggar du in, fyller i anmälningsformuläret och meddelar vår Kårutbildare genom ett mail till kul@malarscouterna.se. När du genomfört kursen, skicka en bild på ditt kursintyg till kårutbildaren så att kursen kan registreras.

 

Vad kostar det?

Kurser som Leda Scouting, Leda Avdelning, Leda Patrull och Vargarnas Äventyrskurs står kåren alltid för. Andra kurser behöver du kolla med Kårutbildaren ifall kåren betalar innan du anmäler dig. Det är även möjligt att få ersättning för eventuella resekostnader. Generellt sett betalar Mälarscouterna för din utbildning. Ibland ingår utbildningen i deltagande av övrigt arrangemang, i sådan fall går det bra att be om bidrag till en del av kursen. Exempel på detta är Blå Hajk som innehåller Leda Scouting. Även om kåren inte betalar hela arrangemanget så kan du få bidrag motsvarande vad kursen kostar att genomföra separat.

Efter kursen får du en faktura med kursavgiften som du antingen betalar själv och skickar in som ett utlägg eller ber kårens kassör att betala genom ett mail till ekonomi@malarscouterna.se.  Belasta kontot Kostnader Utbildning.

 

Övriga frågor?

Kontakta Mälarscouternas Kårutbildare via kul@malarscouterna.se

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!