Här uppdaterar kårutbildaren kontinuerligt med kommande aktuella kurser. Tryck på "läs mer" för en utförligare beskrivning av kurserna. Självklart står Mälarscouterna för kostnaderna!

Leda Scouting

Den första scoutledarutbildningen efter Trygga Möten, och alltid ytterst uppskattad av kursdeltagarna. Se under för nästa tillfälle, och anmäl dig redan idag!

Nästa steg i att överträffa scouternas förväntningar i varje möte är att ha ett tydligt syfte med det vi gör. Leda Scouting är en fantastisk grundkurs i just detta. Målspåren förklaras och kursen späckas med konkreta tips på hur du kan vara en bättre ledare, varje möte!

Är du ny som scoutledare? Har du varit med några år och vill få tipsen för att krydda scoutledarskapet? Har du varit ledare länge och vill få ny energi till att göra mötena bättre? Oavsett vilket så är det dags att gå Leda Scouting!

Leda Scouting finns i två tappningar: Vanlig och i kortformat. Den korta kursen hinner inte fokusera lika mycket på att själv hinna testa och diskutera innehållet, men är 6 timmar istället för 12. Läs mer om Leda Scouting här!

Nästa tillfälle: 

 

Få med en ledarkollega och lär dig några nya knep att ha i fickan till nästa scoutmöte. Aktuella kurser och anmälan finns här.

Anpassat ledarskap

Scouternas folkhögskola har på samma sätt som för Trygga möten tagit fram ett onlinekurs där man får god insikt i hur man kan anpassa scoutverksamheten till olika typer av utmaningar som våra scouter kan ha samt att man får en introduktion till olika typer av NPF diagnoser. En mycket bra kurs att ha!

Leda Avdelning

Kursen riktar sig framför allt till ledare som tar eller vill ta ett större ansvar för sitt ledarteam, terminsplanering och som vill lära sig mer om friluftsliv och hajkplanering. Kursen passar också utmärkt för dig som varit ledare länge och som behöver extra inspiration i ditt ledarskap.
Förkunskapskrav: Vi rekommenderar att du har medverkat som ledare på en avdelning i minst ett år. Du ska ha gått Trygga möten samt Leda scouting eller ha motsvarande förkunskaper. Läs mer om Leda avdelning här!

Kursinnehåll 

• Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas program.
• Grundläggande kunskap i att leda och utveckla ett ledarteam.
• Grundläggande kunskap i att skapa verksamhet för alla barn oavsett funktionsvariationer.
• Förståelse för hur du skapar en öppen och inkluderande verksamhet utan kränkningar och på normkritisk grund.
• Peer to peer learning mellan kurstillfällen tillsammans med annan deltagare från kursen.

Du får också utbildningen Redo för Naturen
• Kunskap att planera och genomföra en säker hajk i vindskydd
• Planera och laga mat över öppen eld samt använda primitiv matlagning.