Här uppdaterar kårutbildaren kontinuerligt med kommande aktuella kurser. Tryck på "läs mer" för en utförligare beskrivning av kurserna. Självklart står Mälarscouterna för kostnaderna!

Leda Scouting

Vårens termin är snart i gång och båda scouter och vi ledare är klara för nya utmaningar och möten. För nya ledare finns det nu en möjlighet att få lite påfyllning i ledarskapet då det genomförs en kurs i Leda scouting i Kallhäll 30/1-1/2. Vi hoppas att många önskar utbilda sig för att kunde göra även bättre möten och få dela erfarenheter med andra ledare. Kursen innehåller både teori och praktik.

Kallhäll
30 januari - 1 februari 2020
Anmäl dig och läs mer här! Senast 23:e januari 2020

Leda Avdelning - Alunit

Den perfekta kursen för dig som har möjlighet att gå på en veckolång kurs ute på Vässarö innan sommaren. Datum och anmälan har ännu inte publicerats, men det ligger traditionellt veckan innan midsommar.

Äventyrarkursen

Vargarnas Äventyrskurs är en årlig utbildning för framför allt scoutledare i vad vi kan kalla äventyrspedagogik, en klassisk metod inom scoutrörelsen. Äventyr i vår tappning kan betyda rollspel, skattjakter, eller helt enkelt en serie kluriga uppgifter som måste lösas inom ramen för en story. Under kursen jobbar vi med äventyr i första hand som metod för att lära ut och förmedla saker, men samma grepp gäller förstås om man vill göra ett äventyr som gruppstärkande aktivitet eller ”bara” för skojs skull. Vi menar att äventyret kan användas för att förmedla nästan allt och till vilken målgrupp som helst, och vi försöker leva som vi lär! Kursen genomförs över två helger 14-16 februari och 13-15 mars 2020. Läs mer om Äventyrarkursen här!

Leda Kår

För dig i Kårstyrelsen finns kursen Leda Kår. I höstens upplaga gick Teo, Kårordförande, på den och uppskattade det jättemycket. Nu till våren är det 22-23 februari samt kvällen den 26:e mars.

Anmäl dig och läs mer här!

 

Upplandskurserna 2020

21-22 mars 2020 är det möjlig att gå leda scouting, leda avdeling och leda kår vid Sigtuna folkhögskola. Mer information kommer på hemsidan under inom kort. Anmälan är öppen till 24 februari 2020. Mer information om Upplandskurserna finns här!


Leda Scouting

Den första scoutledarutbildningen efter Trygga Möten, och alltid ytterst uppskattad av kursdeltagarna. Se ovan för nästa tillfälle, och anmäl dig redan idag!

Nästa steg i att överträffa scouternas förväntningar i varje möte är att ha ett tydligt syfte med det vi gör. Leda Scouting är en fantastisk grundkurs i just detta. Målspåren förklaras och kursen späckas med konkreta tips på hur du kan vara en bättre ledare, varje möte!

Är du ny som scoutledare? Har du varit med några år och vill få tipsen för att krydda scoutledarskapet? Har du varit ledare länge och vill få ny energi till att göra mötena bättre? Oavsett vilket så är det dags att gå Leda Scouting!

Leda Scouting finns i två tappningar: Vanlig och i kortformat. Den korta kursen hinner inte fokusera lika mycket på att själv hinna testa och diskutera innehållet, men är 6 timmar istället för 12. Läs mer om Leda Scouting här!

Leda Avdelning

Kursen riktar sig framför allt till ledare som tar eller vill ta ett större ansvar för sitt ledarteam, terminsplanering och som vill lära sig mer om friluftsliv och hajkplanering. Kursen passar också utmärkt för dig som varit ledare länge och som behöver extra inspiration i ditt ledarskap.
Förkunskapskrav: Vi rekommenderar att du har medverkat som ledare på en avdelning i minst ett år. Du ska ha gått Trygga möten samt Leda scouting eller ha motsvarande förkunskaper. Läs mer om Leda avdelning här!

Kursinnehåll 

• Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas program.
• Grundläggande kunskap i att leda och utveckla ett ledarteam.
• Grundläggande kunskap i att skapa verksamhet för alla barn oavsett funktionsvariationer.
• Förståelse för hur du skapar en öppen och inkluderande verksamhet utan kränkningar och på normkritisk grund.
• Peer to peer learning mellan kurstillfällen tillsammans med annan deltagare från kursen.

Du får också utbildningen Redo för Naturen
• Kunskap att planera och genomföra en säker hajk i vindskydd
• Planera och laga mat över öppen eld samt använda primitiv matlagning.