Här uppdaterar kårutbildaren kontinuerligt med kommande aktuella kurser. Tryck på "läs mer" för en utförligare beskrivning av kurserna. Självklart står Mälarscouterna för kostnaderna!

Leda Scouting

Den grundläggande scoutledarkursen, missa inte nästa tillfälle!

Datum: 24-25 november

Anmäl dig innan 18:e november!

Vargarnas Äventyrskurs

Mer äventyr på möten och hajker! Här är kursen som ger dig inspirationen och verktygen!

Datum: 15-17 februari & 15-17 mars

Anmäl dig snart, platserna lär ta slut!

Rättvikskurserna

Välkommen till Rättvikskurserna – en fullmatad helg med många kurser och utbildningar!

Datum: 19-20:e januari

Anmäl dig innan 9:e december!

Leda Scouting

Under hösten har 11 ledare från Mälarscouterna gått Leda Scouting i olika utföranden. Alla har varit positivt överraskade, och många bra idéer har redan börjat sippra in i verksamheten. 24-25 november är det dags för nästa tillfälle, passa på att anmäla dig!
http://www.scouternasfolkhogskola.se/kursom…/viksjojarfalla/

Nästa steg i att överträffa scouternas förväntningar i varje möte är att ha ett tydligt syfte med det vi gör. Leda Scouting är en fantastisk grundkurs i just detta. Målspåren förklaras och kursen späckas med konkreta tips på hur du kan vara en bättre ledare, varje möte!

Är du ny som scoutledare? Har du varit med några år och vill få tipsen för att krydda scoutledarskapet? Har du varit ledare länge och vill få ny energi till att göra mötena bättre? Oavsett vilket så är det dags att gå Leda Scouting!

Kursen håller på 10-16 lördagen den 24:e november och 9-15 söndagen den 25:e november. Sista anmälningsdag 18:e november (men platserna kan ta slut innan dess, anmäl dig direkt)!

 

Vargarnas Äventyrskurs

Från inbjudan:

Tycker du att din scout-tillvaro är trist och tråkigt? Saknar ni äventyr och spänning i era terminsprogram?

Då ska ni anmäla er till Äventyrskursen!

Under två kurshelger i vår har du chansen att inspireras till att göra äventyr och få konkreta redskap som sminkning, drama, kroppsspråk och tillverkning av rekvisita.

Kurshelgerna ligger i februari och mars 2019 och du måste vara 17 år eller äldre för att delta.

http://rus.scout.se/ut…/intresseutbildningar/aventyrskursen/

 

Rättvikskurserna

Välkommen till Rättvikskurserna – en fullmatad helg med många kurser och utbildningar! Över 150 deltagare och utbildare i en gnistrande vacker miljö.

Under helgen finns möjligheten att välja bland ett stort utbud av kurser av alla möjliga olika slag. Scoutledare från hela Sverige samlas för att utbilda sig, utbyta erfarenheter och utvecklas som ledare, funktionärer och scouter. Bland kursutbudet märks Leda Scouting/Avdelning/Kår, Anpassat ledarskap, Lägermat mm. Läs beskrivningen via länken och anmäl dig!

http://www.scouternasfolkhogskola.se/kursomgang/rattvikskurserna-2019-dalarna/