Här uppdaterar kårutbildaren kontinuerligt med kommande aktuella kurser. Tryck på "läs mer" för en utförligare beskrivning av kurserna. Självklart står Mälarscouterna för kostnaderna!

Leda Scouting

Den grundläggande scoutledarkursen, missa inte nästa tillfälle!

Kärrtorp: 9:e mars kl. 9-17

Läs mer och anmäl dig här!

 

Danderyd: 16 & 19:e maj kl. 18-21 + 09-17

Anmälan öppnar inom kort.

Leda Avdelning - Alunit

Kändes Leda Scouting givande? Vill du se fortsättningen? Välkommen till Alunit! En helg + en vecka på Vässarö får du ge, men värdet är långt däröver. En kurs som lever som den lär, med scoutmetoden i fokus.

Datum: 5-7:e april & 14-20:e juni

Anmäl dig innan 20:e mars!

 

Anpassat ledarskap - Uppsala

Vi fungerar alla olika! Fördjupa din kunskap, dina perspektiv och verktyg kring hur du anpassar ledarskapet till barn och unga med adhd eller autism.

Datum: 11-12 maj

Populär kurs, läs mer och anmäl dig här innan platserna tar slut!

Leda Scouting

Under hösten har 12 ledare från Mälarscouterna gått Leda Scouting i olika utföranden. Alla har varit positivt överraskade, och många bra idéer har redan börjat sippra in i verksamheten. Se ovan för nästa tillfälle, och anmäl dig redan idag!

Nästa steg i att överträffa scouternas förväntningar i varje möte är att ha ett tydligt syfte med det vi gör. Leda Scouting är en fantastisk grundkurs i just detta. Målspåren förklaras och kursen späckas med konkreta tips på hur du kan vara en bättre ledare, varje möte!

Är du ny som scoutledare? Har du varit med några år och vill få tipsen för att krydda scoutledarskapet? Har du varit ledare länge och vill få ny energi till att göra mötena bättre? Oavsett vilket så är det dags att gå Leda Scouting!

Kursen håller på 10-16 lördagen den 24:e november och 9-15 söndagen den 25:e november. Sista anmälningsdag 18:e november (men platserna kan ta slut innan dess, anmäl dig direkt)!

 

Leda Avdelning - Alunit

Ansökan har just öppnat för Alunit till sommaren. Det är en fantastisk kurs som går i två delar:
5-7:e april en uppstartshelg & 
14-20:e juni på Vässarö
http://www.scouternasfolkhogskola.se/kursomgang/alunit-veckolang-variant-pa-vassaro-2019/

Varför ska du gå den?
Det är en bra kurs med ett fantastiskt kursteam som genom att själva genomgående använda scoutmetoden inspirerar och lär ut effektivt. Det är en bra blandning mellan teori, praktik och reflektion, och en fantastiskt rolig upplevelse. Du kan också se det som en möjlighet att åka på ett roligt och utvecklande scoutläger, där Mälarscouterna står för avgiften och du får möjlighet att lära känna alla möjliga slags scoutledare.

För vem?
"Leda avdelning är en spännande och utmanande utbildning för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet.

Vi rekommenderar att du har medverkat som ledare på en avdelning i minst ett år. Du ska ha gått Trygga möten samt Leda scouting eller ha motsvarande förkunskaper."

Till detta vill jag lägga in att det ju går att genomföra Leda Scouting under våren, info om det kommer när dessa pass börjar läggas upp. Så vill du gå är inte detta ett hinder!

Kårutbildarens betyg:
Jag anmälde mig förra omgången utan att riktigt veta vad jag gav mig in på. Men blev djupt imponerad av kvaliteten på kursen. Det var en härlig, intensiv och lärorik vecka där jag lärde känna många härliga scoutledare från olika delar av Stockholm. Så om du kan göra rum för en vecka i sommar, kläm in en vecka på Vässarö med Alunit!

 

Anpassat ledarskap

Vi fungerar alla olika! Fördjupa din kunskap, dina perspektiv och verktyg kring hur du anpassar ledarskapet till barn och unga med adhd eller autism.

I en 2 dagars utbildning byter vi erfarenheter och fyller på våra kunskaper kring hur vi fungerar olika, adhd och autism, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Utbildningen startar lördag kl 10 och avslutas söndag kl 13, med övernattning på plats. Mälarscouterna ersätter även kostnaden för resan dit. Anmäl dig så snart som möjligt, efterfrågan på denna kurs förväntas vara hög. Sista anmälningsdatum är 7:e april.