Arcanum 2015

Stockholms Distriktsläger på Vässarö 2-9 augusti 2015.

Snart är det dags för sommarens höjdpunkt för alla scouter, läger! I år går resan till Vässarö tillsammans med över 2000 scouter på lägret Arcanum 2015. På plats kommer scouterna att få uppleva ett äventyrligt läger med aktiviteter som kanotpaddling, linbana, disco och allt där emellan. Från Mälarscouterna blir vi 140 scouter och ledare.

Utresa

Vi kommer att åka abonnerad buss från Ängbyplan till Ellan på Singö. Därifrån åker vi båt vidare ut till Vässarö. Totalt tar resan ungefär två och en halv timme. Alla scouter ska ta med en lätt matsäck med dryck i en liten dagryggsäck, den stora ryggsäcken kommer läggas i lastutrymmet. Lunch kommer att serveras scouterna vid ankomst till Vässarö. För matsäcken och godis på bussen gäller samma regler som för övriga lägret; inget med nötter eller spår av nötter är tillåtet. Vi ber er att sätta fast sovsäck och liggunderlag ordentligt på ryggsäcken så att de inte kommer bort i resan alternativt packa ned sovsäck och liggunderlag i ryggsäcken. Alla Mälarscouter kommer åka ut samtidigt till Vässarö, se nedan. Om problem uppstår på resdagen, hör av dig direkt till bussansvarig, för frågor innan resan, hör av dig till lägerledningen.

 

Samling Ängbyplan 2:a augusti, Kl: 08:30.

Bussansvarig: Jakob Ekelöw, 0703-466127

Hemresa

Hemresan sker med abonnerad buss. Bussarna avgår kl 13:00 från Vässarö och beräknas vara framme vid Ängbyplan ca 15.30. Se nedan för de olika grenarnas hemresor. 

Spårare (Fjärilarna, Insekterna, Spindlarna), 5:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Upptäckare (Laxarna, Kräftorna, Karparna), 7:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Äventyrare (Mockasinerna, Yggdrasil, Olympen), 9:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Utmanare (Mimorné, Gurkorné, Badankorné), 9:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Kiosk

På lägret kommer det att finnas en kiosk med godis och annat gott till försäljning. Vi rekommenderar 20 kr per dag till glass och godis. Kiosken säljer även tröjor och souvenirer från Vässarö. Utbudet finns på http://vassaro.scout.se/. 

Utrustningslista

En utrustningslista för sommarläger kan ni hitta under menyn ”Bra att ha/Utrustning”.  

Då scouternas mobiltelefoner är ömtåliga och inte kommer kunna laddas under lägret föreslår vi att dessa lämnas hemma, tas de med är det på egen risk. Ledarna lånar självklart ut sina mobiler vid behov.

Fästingar

Det är rikt på fästingar i Stockholms skärgård. Vi rekommenderar att se över scouternas vaccinering mot TBE. 

Kontakt och mer information

Under lägret håller vi https://malarscouterna.se/ uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. Viktiga ärenden tar lägerledningen emot via mobil: Fannie Hellström 0707-344226.

Vill ni ha mer information innan lägret går det bra att kontakta ledarna på din avdelning eller maila lägerchefen Fannie på arcanum2015@malarscouterna.se.

 

Bilagor
Ladda ner den här filen (Lägerbrev 2.pdf)Lägerbrev 2.pdf[ ]


arcanum brev small

Härmed inbjuder det geografiska sällskapet Arcanum ederalla till fältexpeditioner, utforskningar och utgrävningar på en av de få vita fläckarna på kartan. Som ni alla vet upptäcktes Wessarön, en ö i Roslagens skärgård, alldeles nyligen i utkanterna av vårt Svea rike.

De allra första empiriska undersökningarna på ön har genomförts av det geografiska sällskapet Arcanum. Genom undersökningarna har det framkommit att ön är mycket större och bär på många fler hemligheter och möjligheter till upptäckter än Arcanum tidigare trott. Därför behöver sällskapet nu fler upptäckarivriga medhjälpare. Med hjälp av de allra senaste naturvetenskapliga framstegen, de tekniska underverken och våra mest framstående vetenskapare så kommer ni som nya medhjälpare få vara med och lösa öns mysterier.

Visst vill ni göra oss sällskap på denna unika expedition?

Förbered er på edert livs äventyr. (I alla fall hittills).

Ärevördiga hälsningar,

Gillbertia af Thrompacken

Översta administratörskucku för Arcanum – ett geografiskt sällskap

Tiden går fort och nu är det dags för sommarens höjdpunkt, scoutläger! I år åker till Vässarö på lägret Arcanum. Lägrets tema är ett spännande upptäcktsresande på 1800-talet. Det blir ett läger fullt av äventyr, nya vänskaper, spännande program och massor av härlig scouting. Visst vill du och dina vänner följa med?

Tid, pris och anmälan 

Spårare (Fjärilar, Spindlar, Insekter)
Utresa: 2 augusti
Hemresa: 5 augusti
Pris: 1900 kr.

Upptäckare (Laxar, Karpar, Kräftor)
Utresa: 2 augusti
Hemresa: 7 augusti
Pris: 2300 kr.

Äventyrare (Mockasiner, Yggdrasil, Olympen)
Utresa: 2 augusti
Hemresa: 9 augusti
Pris: 2700 kr.

Utmanare (Badankorné, Mimorné, Gurkorné)
Utresa: 2 augusti
Hemresa: 9 augusti
Pris: 2700 kr. 

Anmäl dig på här:

Lägeranmälan Scouter

Lägeranmälan Ledare / föräldrar

Betala sedan in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6. Ange ditt (scoutens namn) som referens på betalningen.

När anmälan är inskickad och vi har mottagit betalningen är du definitivanmäld. Vid avanmälan tas en avgift på 500 kr. Vid avanmälan efter 1 juni sker ingen återbetalning. 

Vill du som förälder följa med?

Vi ledare hjälps alla åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Vill du vara en del av vårt läger och engagera dig? Gå in på malarscouterna.se och anmäl dig till lägret som ledare.

Mer info och kontakt

I början av juni kommer lägerbrev 2 att skickas ut till alla anmälda, där får ni all information om resa, exakta tider, packlista med mera. Vid frågor eller funderingar, kontakta ledarna på din avdelning eller lägerchefen Fannie Hellström, fanniehellstrom[at]hotmail.com eller 0707-344226. 

Bilagor
Ladda ner den här filen (Lägerbrev1.pdf)Lägerbrev1.pdf[ ]

Teaser-Arcanum-vs-2-250

– läge(r) för upptäckter!

Det är slutet av 1800-talet. Det geografiska sällskapet har sökt i över ett år efter orsaken till de mystiska saker som hänt på den outforskade ön i utkanten av Roslagen. Varför har människor förändrats? Och kan det spåras till de mystiska ämnen som hittats i jorden?

Tiden börjar rinna ut. Därför har det geografiska sällskapet bestämt sig för att söka hjälp hos hugade upptäckarivriga ungdomar, så kallade scouter.

 

Den 2–9 augusti 2015 är det dags för storläger på Vässarö. Det kommer bli en vecka med äventyr, nya vänskaper, spännande program och massor med härlig scouting. Visst vill du och dina vänner följa med?

 

Lägertid

Spårare (Fjärilarna, Insekterna, Spindlarna): 2–5 augusti

Upptäckare (Karparna, Laxarna, Kräftorna): 2–7 augusti

Äventyrare (Yggdrasil, Olympen, Mockasinerna) och Utmanare: 2–9 augusti