Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Snart är det dags för sommarens höjdpunkt för alla scouter, läger! I år går resan till Vässarö tillsammans med över 2000 scouter på lägret Arcanum 2015. På plats kommer scouterna att få uppleva ett äventyrligt läger med aktiviteter som kanotpaddling, linbana, disco och allt där emellan. Från Mälarscouterna blir vi 140 scouter och ledare.

Utresa

Vi kommer att åka abonnerad buss från Ängbyplan till Ellan på Singö. Därifrån åker vi båt vidare ut till Vässarö. Totalt tar resan ungefär två och en halv timme. Alla scouter ska ta med en lätt matsäck med dryck i en liten dagryggsäck, den stora ryggsäcken kommer läggas i lastutrymmet. Lunch kommer att serveras scouterna vid ankomst till Vässarö. För matsäcken och godis på bussen gäller samma regler som för övriga lägret; inget med nötter eller spår av nötter är tillåtet. Vi ber er att sätta fast sovsäck och liggunderlag ordentligt på ryggsäcken så att de inte kommer bort i resan alternativt packa ned sovsäck och liggunderlag i ryggsäcken. Alla Mälarscouter kommer åka ut samtidigt till Vässarö, se nedan. Om problem uppstår på resdagen, hör av dig direkt till bussansvarig, för frågor innan resan, hör av dig till lägerledningen.

 

Samling Ängbyplan 2:a augusti, Kl: 08:30.

Bussansvarig: Jakob Ekelöw, 0703-466127

Hemresa

Hemresan sker med abonnerad buss. Bussarna avgår kl 13:00 från Vässarö och beräknas vara framme vid Ängbyplan ca 15.30. Se nedan för de olika grenarnas hemresor. 

Spårare (Fjärilarna, Insekterna, Spindlarna), 5:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Upptäckare (Laxarna, Kräftorna, Karparna), 7:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Äventyrare (Mockasinerna, Yggdrasil, Olympen), 9:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Utmanare (Mimorné, Gurkorné, Badankorné), 9:e augusti, Ankomst Ängbyplan ca 15:30

Kiosk

På lägret kommer det att finnas en kiosk med godis och annat gott till försäljning. Vi rekommenderar 20 kr per dag till glass och godis. Kiosken säljer även tröjor och souvenirer från Vässarö. Utbudet finns på http://vassaro.scout.se/. 

Utrustningslista

En utrustningslista för sommarläger kan ni hitta under menyn ”Bra att ha/Utrustning”.  

Då scouternas mobiltelefoner är ömtåliga och inte kommer kunna laddas under lägret föreslår vi att dessa lämnas hemma, tas de med är det på egen risk. Ledarna lånar självklart ut sina mobiler vid behov.

Fästingar

Det är rikt på fästingar i Stockholms skärgård. Vi rekommenderar att se över scouternas vaccinering mot TBE. 

Kontakt och mer information

Under lägret håller vi https://malarscouterna.se/ uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. Viktiga ärenden tar lägerledningen emot via mobil: Fannie Hellström 0707-344226.

Vill ni ha mer information innan lägret går det bra att kontakta ledarna på din avdelning eller maila lägerchefen Fannie på arcanum2015@malarscouterna.se.

 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!