Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?
Hej
 
Varmt välkomna till en ny termin av scouterna. Efter ett härligt och långt juluppehåll startar vi igång igen och detta mail beskriver några viktiga punkter i terminsschemat (bifogat)
 
Korta versionen
  • Start vecka 5, onsdagen den 2 februari
  • Utomhus varje möte, åtminstone fram till sportlovet
  • Uppehåll v9, v15, v16
  • Extra scouting 7 maj
  • Andra platser och tider i maj
  • Hajker den xx och 28 maj
Start vecka 5, onsdagen den 2 februari
Vi drar igång terminen onsdagen den 2 februari, en vecka senare än tidigare kommunicerat. Anledningen är att vi ser en stor smittspridning på flertalet skolor där scouterna går. Detta gäller alla avdelningar hos Mälarscouterna (mer info)

Utomhus varje möte, åtminstone fram till sportlovet
Vi fortsätter med anpassningar för corona där scouterna inte ställer in, utan ställer om. Riktlinjerna vi utgår ifrån är att alla möten sker utomhus. Detta gäller åtminstone fram till och med sportlovet. Efter sportlovet sker en ny utvärdering och beslut kommer efter det. För närvarande är det planerat hantverksaktiviteter efter sportlovet så vi hoppas på inomhus.

Uppehåll v9, v15, v16
Vi kör uppehåll som vanligt under sportlovet. I år blir uppehållet för påsken två veckor istället för en vecka.

Extra scouting 7 maj
En aktivitet som går som tradition för scouterna är Scouternas dag. Ett tillfälle för alla Stockholms scouter att tävla i scoutkunskap. Det brukar vara en superrolig aktivitet och det pågår i några timmar. Exakta tider och upplägg kommuniceras senare. Mer info: Scouternas dag
 
Andra platser och tider i maj
Under maj månad har vi planerat lite utanför boxen här i Norra Ängby. Exempelvis att åka kanot och vandra. Exempelvis tror jag att kanoterna kanske tar mer än den vanliga tiden och att vandringen börjar någonstans på en närbelägen mälarö. Vi kommer att berätta några dagar före exakt plats och tid de mötena sker.

Hajker den
xx och 28 maj
Vi planerar två hajker den här terminen, en för vår grupp (precis som i höstas på Adelsö) och en liten större avslutningshajk den 28 Maj. Mer information kommer senare om detta men boka in datumen redan nu
 
Mer information gällande hajker, läger, avgifter, kläder, personuppgifter, trygghet, plats och information om ideella insatser finns på Välkommen till Mälarscouterna - Spårare - Mälarscouterna (malarscouterna.se)

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!