Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Här finns allt du behöver veta som Spårare i Mälarscouterna!

Du är spårare när du är mellan 8-9 år och du har fått upp spåret på något nytt. I Scouterna får du utvecklas genom att få göra saker på riktigt genom uppdrag, äventyr och övernattningar. Viktigt för en spårare är att lösa problem tillsammans och se lösningar istället för hinder.

Spårarnas ledord är: Nyfikenhet, Prova, Natur, Fantasi, Roligt

Möten, hajk och sommarläger

Förutom våra veckomöten har vi normalt en hajk/övernattning per termin och dessutom en avslutningshajk som avslutning på vårterminen i slutet av maj/början på juni. Under sommaren är vi på läger och då bor i tält mellan 4-7 dygn beroende på ålder. Som förälder får du chansen att vara med på både hajker och läger som ledare och hjälpa till med programpass och matlagning.

Scoutklädsel och utrustning

Vi är för det mesta utomhus så därför så har vi alltid kläder efter väder på oss. Vi har scoutskjorta eller scouttröja och Mälarscouthalsduk på oss på våra träffar och aktiviteter. Man väljer själv vilket plagg man har på sig i scouterna, men märken som scouten får sätts på scoutskjortan. Det finns flera plagg i scout-kollektionen:

  • Skjorta med lång/kort ärm,
  • t-shirt med lång/kort ärm och
  • Pikétröja med kort ärm.

På https://www.scoutshop.se/ beställer man sina scoutkläder och annat som kan vara roligt att ha i scouterna. På Stockholms Scoutkansli går det även att prova och köpa plagg "i butik" (Fridhemsgatan 8, http://stockholm.scout.se). Övrig friluftsutrustning som kan vara bra att ha på övernattningar går bra att köpa i sport- eller friluftsaffärer. Det går förstås bra att vänta något möte in på terminen med att ordna scoutklädsel.

Mälarscouthalsduken säljer vi i vår egen lokal till självkostnadspris. Betalning sker via Swish. Första gången du köper en halsduk ingår Mälarscoutmärket, grenmärke och världsscoutorganisationsmärke.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften betalas via faktura eller e-faktura två gånger om året ungefär en månad in på terminen. Aktuell avgift hittar du här. Det finns möjlighet för subvention av medlemsavgiften, läs mer här [länk].

Terminsprogram

I början på varje termin delar vi ut ett program med mötestillfällen och mötestema. Läs igenom det och boka in i almanackan så att scouten inte missar att hänga med. Eller lägg till direkt i din digitala kalender genom länkarna som finns här [länk]. Till hajker tar vi alltid in anmälan i förväg för att kunna planera mat m.m.

Personuppgifter och hälsoinformation

Det är viktigt att du uppdaterar dina adressuppgifter hos Mälarscouterna så vi skickar tidning, faktura och e-post till rätt adresser. Du uppdaterar själv i vårt register Scoutnet, på scoutnet.se.

Om du vill meddela hälsoinformation (exempelvis allergier eller någon form av avvikande kost) för ditt barn ber vi dig göra det via ett formulär på Mälarscouternas hemsida. så att vi kan ta hänsyn till det vid möten, hajker, utfärder och läger. Formuläret hanteras konfidentiellt av oss och uppgifterna raderas efter varje verksamhetsår.

Genom medlemskapet godkänner du att vi hanterar Personuppgifter enligt vår Personuppgiftspolicy som du kan ta del av på hemsidan: https://malarscouterna.se/personuppgifter

Trygga Möten

Alla Mälarscouternas ledare genomgår utbildningen Trygga Möten som tagits fram av Scouterna i Sverige och används av många ungdomsorganisationer. Läs mer på http://tryggamoten.se. Ledare hos Mälarscouterna uppvisar också ett registerutdrag innan de utnämns som Ledare.

Plats för veckomöten

Vår bas är veckomöten i Karsviks Hage, Tegnebyvägen 16A i Norra Ängby. Spårare träffas 18.30-20.00 en gång i veckan. Cykla gärna eller gå. Bilar parkerar på Vultejusvägen enligt instruktioner här [länk] för att inte störa våra grannar.

Hjälpa till som förälder

Som förälder förväntas du hjälpa till ibland på veckomöten och helgutflytker (hajker). Ledarna på avdelningen hör av sig när sådan hjälp behövs. Vi behöver även hjälp på våra återkommande Kårarrangemang (Valborg/Ljuskvällen) och vid vår stuga K2.

Mälarscouterna

Mälarscouterna i Norra Ängby/Bromma gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får dem att växa som individer. Våra värderingar genomsyrar allt vi gör - vi är schyssta kompisar! 

Mälarscouternas är en ideell organisation, ansluten till Scouterna i Sverige. Vi är över 450 aktiva medlemmar i olika åldrar. Det finns drygt 90 000 scouter i Sverige och ca 38 miljoner i hela världen. Mer information om scouterna i Sverige finns på www.scouterna.se.

Hos oss finns det fyra spåraravdelningar (8-9 år), fyra upptäckaravdelningar (10-11 år), tre äventyraravdelningar (12-14 år), tre utmanarlag (15-17 år) och roverscouter (18 – 25 år).

Mer information om Mälarscouterna finns på vår hemsida https://malarscouterna.se som vi utnyttjar flitigt för att sprida information och bilder från vår verksamhet. Ta gärna för vana att besöka sidan löpande för uppdaterad information från Mälarscouterna och våra scoutgrupper.

 

Direktlänk till uppdaterad information: https://malarscouterna.se/valkommen-sparare.

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!