Resan

Vi kommer åka buss från Bromma till Västervik och lägerplatsen för NEON 19. Bussresan tar ungefär 3,5 timmar. Vi kommer inte ta någon paus under bussresan men det finns tillgång till WC på bussen. När vi kommer fram till lägerplatsen kommer det serveras lunch, men ta gärna med mellanmål till resan. Alla former av nötter får stanna hemma. All packning måste vara packad i eller fastsatt på ryggsäcken. Glöm inte att märka kläder och utrustning med namn. Samlingsplatsen för både utresan och hemresan är Vultejusvägen 67, vid Ängbyplan. Tänk på att parkera en bit bort så att bussarna får plats att parkera.

Utresan sker i två omgångar:

 • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: Söndag 4:e augusti samling 08:30, bussen avgår 09:00
 • Spårare: Tisdag 6:e augusti samling 08:30, bussen avgår 09:00

Hemresan sker gemensamt lördag 10:e augusti. Förväntad ankomsttid till Ängbyplan är 16:45, uppdatering av ankomsttiden sker på vår hemsida.

Kontaktpersoner för resan. Ring om du blir sen eller av någon anledning måste utebli på avresedagen:

 • Spårare (Insekterna, Fjärilarna, Spindlarna, Myrorna):
  Anna Landegren, 070-2073913
 • Upptäckare (Karparna, Kräftorna, Valarna, Laxarna):
  Joel Brynielsson, 070-5394300
 • Äventyrare (Mockarinsera, Yggdrasil, Olympen):
  David Tennander, 076-7801091
 • Utmanare och Rover:
  Annika Bennsten, 076-2273241

Allmänt

En utrustningslista finns på Mälarscouternas hemsida, https://malarscouterna.se/bra/utrustningslista. Glöm inte att ta med en liten ryggsäck för dagsutflykter under lägret. Det är viktigt att scouten själv får packa sin packning så hen vet vad som är med, och kom ihåg att märka allt med namn.

På lägret kommer vi själva ha en kiosk som säljer godis i rimliga mängder, max 20 kr per dag, endast kontanter (inga 1-, eller 2-kronor).

Vår erfarenhet är att mobiltelefoner på läger för de yngre scouterna skapar mer hemlängtan än trygghet. Vi vill att scouterna i första hand ska prata med sina ledare om något känns tokigt så att vi kan lösa eventuella problem direkt på plats. Vill scouten ringa hem lånar ledarna självklart ut en mobiltelefon. Spårare, Upptäckare och Äventyrare kommer inte kunna ladda mobiltelefoner under lägret.

Förberedelse för Spårare

Spårarna ska ta med sig en utskriven bild på en “verklig förebild”, det vill säga någon de känner i sin närhet som de ser som en förebild. Detta är en förberedelse inför en aktivitet som spårarna kommer ha under lägret. Bilden får max vara storleken av ¼ A4 ark (A6 papper).

Information och kontakt

Under lägret håller vi självklart malarscouterna.se och Instagram uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. För mer information innan eller under lägret går det bra att maila lägerchefer på lagerchef@malarscouterna.se.

Vid eventuella brådskande frågor under lägret, kontakta lägercheferna via Mälarscouternas telefon: 08-87 27 60 (tryck 5 för Lägercheferna).

Vi ses på NEON 19!
Smilla och Magnus
Lägerchefer