Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Livet som kock bild scouter MobileFå avundas livet som kock på scoutläger. Från 06:15 på morgonen till sent på kvällen sliter de i köket för att ge oss hungriga scouter vårat dagliga bröd. Vi bestämde oss för att undersöka hur det verkligen låg till i köket och om jobbet som kock på läger verkligen är så hårt som alla säger. När vi kom in i tältet möttes vi av en stressad kökschef vid namn Lovisa Gebert. Vi blir snabbt tillsagda att komma tillbaka om ca 20 minuter angående intervjun. För att fördriva tiden gick vi och frågade ett gäng glada scouter i serietecknings tältet:

  • Vad tycker ni om maten hitills? Alla var överens om att maten smakade bra. ”Lite väl okryddad ibland, men den blir bättre varje dag”
  • Tycker ni att vattnet smakar så hemskt som alla säger? ”Vattnet duger bra, jag fattar inte varför alla klagar så mycket” är gruppen överens om.


Efter den snabba intervjun med de glada scouterna är det dags för vår efterlängtade intervju med köket. När vi alla har satt oss ner för att starta intervjun blir vi snabbt avbrutna av en varuleverans. När hon har tagit emot leveransen blir vi tillfrågade om det är okej att vi genomför intervjun medan hon arbetar. Vi säger att det går bra och påbörjar våran efterlängtade intervju:Livet som kock bild kökspersonal Mobile

  • Är det så stressigt i köket som alla säger? ”Det varierar mycket, Ibland är det jätte stressigt och ibland är det ganska lungt”
  • Ungefär hur många smörgåsar brer ni under en vanlig dag på lägret? ” Ungefär 600 sammanlagt, varav 400 bres på morgonen och 200 på kvällen”
  • När måste ni börja med lunchen för att bli klara i tid? ”Senast 09:30, gärna lite innan för att hinna med en ordentlig köksgenomgång med personalen. Vi behöver alltså minst 2 och en halv timme för att laga lunchen. Middagen tar lite längre tid, ca 3 timmar och 15 minuter”
  • Hur mycket mjölk har beställts sammanlagt för det här lägret? ”Ungefär ½ ton vilket är lika mycket som en vanlig svensk ko”

Vi tackar för intervjun och förstår nu hur mycket jobb som ligger bakom maten i din kåsa. Vi kan intyga att alla i köket gör sitt allra bästa för att ge oss så bra mat som möjligt. Så hur hungriga ni än är, ha tålamod, klaga inte på småsaker och stressa inte personalen.

Matsedel

Den hett efterlängtade (och lite försenade) matsedeln har äntligen nått våran lägertidning

Lördag 27/7

  • Middag: Wokad kyckling i grönsaksfröjd. Serveras med rykande tagliatelle.

Söndag 28/7

  • Lunch: Sej i mjuk gryta med nykokt potatis.
  • Middag: Ljuvlig renskavsgryta med krämig potatismos och lingonsylt.

Måndag 29/7

  • Lunch: Het mix av korv och paprika. Serveras med ris
  • Middag: Indisk tikka masala med kyckling och ris som tillbehör

Tisdag 30/7

  • Lunch: Mjuk pasta med delikat baconsås.
  • Middag: Hattifnattburgare med utsökta tillbehör.

Onsdag 31/7

  • Lunch: Krämig tomatsoppa med pasta
  • Middag: Underbar gryta med grönsaker och kikärtor, serveras med ris och yoghurt.

Torsdag 1/8

  • Lunch: Spaghetti med saftig sås på köttfärs.
  • Middag: Asieninspirerad kycklinggryta med smak av curry.

Fredag 2/8

  • Lunch: Sammetslen korvgryta. Serveras med ris.
  • Middag: Mexikansk köttfärsblandning med grönsaker i mjukt bröd

Lördag 3/8

  • Lunch: Wrap it up n(matsäck till båten)

Artikel författare: Sebastian Edin och Emma Levin

Denna arikel är skriven av scouter som en del i lägerprogrammet.

 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!