Hej!
Här kommer Lägerbrev 2 som i korthet innehåller:

 • Nya datum för upptäckare och spårare. Logga in, fyll i kontouppgifter och begär återbetalning på https://malarscouterna.se/app/aterbetalning.
 • Ingen gemensam bussresa! Hämtning och lämning sker direkt på Gålö!
 • Nytt lägerupplägg, se bifogat dokument!
 • Ingen med sjukdomssymtom får komma med på Det spårar 2020.
 • Föräldrar redo att när som helst kunna hämta scout med sjukdomssymtom!

Nu börjar vi närma oss sommarens höjdpunkt och sommarlägret Det spårar 2020. Vi ursäktar att lägerbrev 2 kommer så sent, men om det är någonting som spårat ur ordentligt är det våren och sommaren 2020. Vi har vänt och vridit på varje sten för att få ihop ett läger och känner oss nu redo att gå ut med all information ni behöver. För att minska risken för smittspridning har vi valt att korta årets läger för upptäckare och spårare samt skippa den gemensamma bussturen ut till lägerplatsen. Observera därför lägrets start- och slutdatum! Läs mer nedan.

Är man intresserad av hur Mälarscouterna tänker kring årets läger bifogas dokumentet Coronaupplägg där vi försöker förklara och beskriva några av de åtgärder vi gör på lägret. Viktigast är kanske att vi på lägerplatsen sprider ut oss i flera olika “städer” som sedan inte interagerar med varandra. Vi har talat med folkhälsomyndigheten, polisen och scouterna nationellt och ingen har motsatt sig vårt lägerupplägg.

Vi vet att detta inte är samma lägerupplevelse som vanliga år, men vi känner att kåren behöver något kul att komma ihåg från sommaren 2020 och vi är övertygade om att lägret kommer bli härligt, men lite annorlunda. Känner man att man inte vill vara med på vårt nya upplägg, mejla isåfall lagerchef@malarscouterna.se så avanmäler vi scouten och återbetalar lägeravgiften till fullo!

Vi behöver din hjälp!

För att vi ska kunna få ihop årets läger och sprida ut oss mer än vanligt behöver vi fler ledare på upptäckar- och äventyrarnivå! Därför vädjar vi nu er som har upptäckar- eller äventyrarscouter att anmäla er som ledare, får vi inte ihop tillräckligt många riskerar lägret att bli inställt på grund av ledarbrist. Förutom att ni hjälper oss lovar vi dig som förälder ett par härliga dagar ute på Gålö! Anmäl dig på malarscouterna.se.

Datum - OBS uppdaterade för Spårare och Upptäckare

För att minimera risken för smittspridning på lägret så mycket som möjligt väljer vi att korta ned lägret för spårare och upptäckare så att de ej är på plats samtidigt. Eftersom lägret förkortas, justeras lägeravgiften. Logga in, fyll i kontouppgifter och begär återbetalning på https://malarscouterna.se/app/aterbetalning.

Lägerdatum:

 • Spårare: ONSDAG 29:e juli till lördag 1:a augusti. Uppdaterad lägeravgift: 1400 kr. (återbetalning: 400 kr.)
 • Upptäckare: Söndag 26:e juli till ONSDAG 29:e juli. Uppdaterad lägeravgift: 1400 kr. (återbetalning 1100 kr.)
 • Äventyrare: Söndag 26:e juli till lördag 1:a augusti.
 • Utmanare: Söndag 26:e juli till lördag 1:a Augusti.

Utresa och hemresa

Ingen gemensam busstransport till lägret utan vi möts istället direkt vid lägerplatsen på Gålö och samlas där med lite olika starttider. Vi tar emot och lämnar av scouterna vid parkeringen i slutet av Oxnövägen på Gålö. Vi uppmuntrar till samåkning med de som startar och slutar samma tider, de kommer nämligen att bo i samma städer och vara med varandra på lägret. Det blir ingen lunch på varken avresedagen eller hemresedagen, men lite mellis och fika så alla scouter håller sig glada.

Tider för hämtning och lämning ser ut som följer:

 • Myrorna och Insekterna: Samling 13.00 onsdagen den 29:e juli. Lägret slutar 10.00 lördagen 1:a augusti
 • Fjärilarna och Spindlarna: Samling 14.00 onsdagen den 29:e juli. Lägret slutar 11.00 lördagen 1:a augusti.
 • Kräftorna och Laxarna: Samling 13.00 söndag 26:e juli. Lägret slutar 10.00 onsdagen den 29:e juli.
 • Valarna och Karparna: Samling 14.00 söndag den 26:e juli. Lägret slutar 11.00 onsdagen den 29:e juli.
 • Äventyrare (Olympen, Yggdrasil, Mockasinerna): Samling 12.00 söndagen den 26:e juli. Lägret slutar 12.00 lördagen den 1:a augusti.
 • Utmanare (Fyrorné, Kometorné, Sexlaxorné): Samling 11.00 söndagen den 26:e juli. Lägret slutar 13.00 lördagen den 1:a augusti. Får lunch på både av- och hemresan.

Kontaktpersoner

Varje stad har en kontaktperson som du kan kontakta på lägret och under utresan. Ring om du blir sen eller av någon anledning uteblir från samlingen.

Varje stad har en kontaktperson som du kan kontakta på lägret och under utresan. Ring om du blir sen eller av någon anledning uteblir från samlingen.

 • Myrorna och Insekterna: Tina Almhjell, 0709567725
 • Fjärilarna och Spindlarna: Anna Liderot Ivarsson, 0708627664
 • Kräftorna och Laxarna: Niclas Ljungberg Granér, 0704440080
 • Valarna och Karparna: Emma Rohdin, 0705572620
 • Äventyrare: Teo Elmfeldt, 0704940350
 • Utmanare och rovers: Jacob Brännström, 0703813143

Covid-19 Info

OBS, om man har minsta sjukdomssymtom såsom snuva, hosta eller feber får man inte delta på Mälarscouternas läger 2020. Får man minsta symtom under lägret kommer man att omedelbart skickas hem. Detta ställer krav på dig som föräldrar att ni måste ha möjlighet att hämta scouten när som helst under lägervistelsen.

För mer info om anpassningar som görs på lägret rekommenderar vi att ni läser det bifogade dokumentet “Coronaupplägg”.

Allmänt

En utrustningslista finns på Mälarscouternas hemsida. Glöm inte att ta med en liten ryggsäck för dagsutflykter under lägret. Det är viktigt att scouten själv får packa sin packning så hen vet vad som är med, och kom ihåg att märka allt med namn.

På lägret kommer vi själva ha en kiosk som säljer godis i rimliga mängder, max 20 kr per dag, endast kontanter (inga 1-, eller 2-kronor).

Vår erfarenhet är att mobiltelefoner på läger för de yngre scouterna skapar mer hemlängtan än trygghet. Vi vill att scouterna i första hand ska prata med sina ledare om något känns tokigt så att vi kan lösa eventuella problem direkt på plats. Vill scouten ringa hem lånar ledarna självklart ut en mobiltelefon. Spårare, Upptäckare och Äventyrare kommer inte kunna ladda mobiltelefoner under lägret.

Information och kontakt

Under lägret håller vi självklart malarscouterna.se och Instagram uppdaterad med berättelser och bilder från lägret. För mer information innan eller under lägret går det bra att maila lägercheferna på lagerchef@malarscouterna.se.

Vid eventuella brådskande frågor under lägret, kontakta lägercheferna via Mälarscouternas telefon: 08-87 27 60 (tryck 5 för Lägercheferna)

Vi ses på Det Spårar 2020!
Junia, Emil och Albin
Lägerchefer