Mälarscouterna är förväntansfulla inför sommarens läger men ser också anledning till att planera på ett sådant sätt att vi med kortare varsel kan bli tvungna att ställa in lägret givet utvecklingen av spridningen av Corona-viruset. Om Mälarscouterna ställer in lägret återbetalar vi lägeravgiften till fullo. Även vid sent avhopp, oberoende sjukdomssymptom eller inte, återbetalas hela lägeravgiften. Det går bra att anmäla sig ända fram till lägrets start, men för att säkra din plats önskar vi din anmälan senast 17:e maj.

Nu är det dags igen för Mälarscouternas sommarläger! I år ger vi oss ut på ett storartat äventyr, på en fantastisk resa genom olika länder och kulturer. På Gålös lägerplats kommer vi uppleva världens under, stora som små, häng med oss ut på spåren. Men återstår gör frågan - vart är vi påväg?

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett veckolångt läger för alla Mälarscouternas medlemmar. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat och äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger på: https://malarscouterna.se/arrangemang/lager

Plats, tid och pris

I år åker vi abonnerad buss till Gålö lägerplats i Haninge. Resan tar ca 1 timme.

  • Spårare: 4 dygn, tisdag 28 juli - lördag 1 aug. Pris: 1800 kr.
  • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: 6 dygn: söndag 26 juli - lördag 1 aug. Pris: 2500 kr.

Anmälan är nu öppen!

Anmäl dig på malarscouterna.se och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6 eller SWISH 123 609 64 81 Ange scoutens namn och avdelning som referens på betalningen. Det går bra att anmäla sig ända fram till lägrets start, men för att säkra din plats önskar vi din anmälan senast 17:e maj. 

Förälder – häng med som ledare!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare åker du utanför din föräldraroll. En viktig del av scouting är att scouten får lära sig att klara sig själv i en trygg miljö. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om ledarrollen på https://malarscouterna.se och anmäl dig som ledare! Ledare över 26 år betalar 500 kr, t.o.m. 26 eller studerande/utan fast inkomst betalar 250 kr.

Mer information

Alla scouter kommer inom kort att få lägerbrevet i pappersformat på deras ordinarie möten. För er som vill veta mer om hur ett scoutläger med Mälarscouterna går till har vi sammanställt ett dokument med information. Informationen är framförallt riktad till föräldrar som vill veta mer om hur vi tänker och agerar på ett sommarläger. Ni finner dokumentet som bifogad fil till denna artikel. 

Lägerbrev 2 skickas ut till alla anmälda i början av juni. Där får ni detaljerad information om resa, packlista med mera. Om du undrar något, prata med dina ledare eller hör av dig till lägercheferna Emil Hamrin, Junia Lundstedt Mannervik och Albin Elmfeldt på lagerchef@malarscouterna.se