Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

nyakaken-modellKåken, vår gamla, kära scoutstuga på Lovö sedan snart 80 år, måste rivas när Förbifart Stockholm börjar byggas, hösten 2014. Stugan rymmer många minnen för oss Mälarscouter, men sanningen att säga så har den sett sina bästa dagar.

Därför har vi nu ett unikt tillfälle att skapa en riktig scoutgård, en samlingsplats för alla åldrar, i ett vackert naturreservat i vår närhet. Statens Fastighetsverk har välvilligt ställt upp med mark som vi får arrendera, Ekerö kommun har gett oss bygglov och Trafikverket bekostar ett nytt hus.

Men, och här kommer ett viktigt men, allt extra vi vill ha i stugan, som inte finns i gamla Kåken, skall vi bekosta själva. Vi uppskattar att kåren kommer att behöva bidra med 150- 200 000 kronor, främst för uppvärmning, köksutrustning och inredning. Vi har en del sparat i kåren och vi kommer att söka bidrag från diverse fonder, men vi vänder oss också till alla medlemmar som är villiga att bidra till den nya scoutstugan.

Du kan bidra med valfritt belopp. Som bidragsgivare får du självklart en inbjudan till invigningen men vid bidrag över 600:- (senast 28 februari 2015) får Du en VIP-biljett och ditt namn på en minnestavla som kommer att sättas upp i stugan.

Sänd ditt bidrag till Mälarscouterna, pg 15 98 17 – 6. Märk med namn, e-postadress och Nya KÅKEN. Eller donera via PayPal kortbetalning här: {nicepaypal:hosted-donate;https://www.paypal.com/sv_SE/SE/i/btn/btn_donateCC_LG.gif|G5NVTZCW2LL2W}

Senare i vår återkommer vi med en förfrågan om mer praktisk hjälp, t.ex. sy gardiner, skruva inredning m.m. Känner du redan nu att du har något att bidra med, hör av dig!

Hälsningar, Nya Kåken-gruppen, Mälarscouterna

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!