Sommarens läger, ”Mysteriet”, på Vässarö i Stockholms skärgård närmar sig med stormsteg, och det är dags att berätta lite om lägrets detaljer.
”Mysteriet” arrangeras av Stockholms Scoutdistrikt. Alla kårer i Stockholm är inbjudna, med vänkårer såväl svenska som internationella. Vi räknar med att ca 1500 scouter kommer att delta i lägret. Det blir en stor upplevelse för alla, och i synnerhet för dem som inte varit med på ett riktigt Vässaröläger tidigare.
Plats
Platsen för lägret är Vässarö, Scouternas egen ö i ytterskärgården 14 mil NNO om Stockholm, mellan Grisslehamn och Öregrund.
Tema
En deckargåta i 30-talets anda. Frun till föreståndaren för handelsboden på Vässarö är försvunnen. Landets främsta detektiver är kallade, så även ni. Det kommer att bli ett
rafflande äventyr med spaning, pensling efter fingeravtryck, gjuta av fotspår, dragga i floden och kanske smyga upp mitt i natten, nattäventyr!
När och vad kostar det ?
  • Äventyrare & Utmanar scouter 6-15 augusti (patrull & seniorer) 2550:-
  • Upptäckar scouter (junior) 9 -14 augusti 1850:-
  • Spårar scouter (minior) 11-14 augusti 1400:-
Anmälan och betalning
  • Vecka 11 öppnas anmälan på mälarscouternas hemsida, malarscouterna.se
  • 31 mars är sista dag för anmälan till lägret.
  • 30 april måste hela lägeravgiften betalas till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17 -6.
Mer information
Mer information kommer finnas på vår hemsida.
I juni görs ett utskick till de anmälda med mer information om detaljerna kring lägret, packlista, mm. Har du frågor prata med din avdelningsledare eller skicka ett mail till mysteriet@malarscouterna.se.
Med vänliga hälsningar,
Lägergruppen, Mälarscouterna
Jakob Ekelöw