Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

2023 den hemlighetsfulla ön

galleri/läger

Resan

Vi kommer åka buss från Bromma till Strömsviken på Singö, varifrån vi går till bryggan som båten går från. Bussresan tar ungefär två timmar och en kvart. Vi kommer inte ta någon paus under bussresan men det finns tillgång till WC på bussen.

Matsäck

De som åker ut på lördag den 29:e, dvs. upptäckare, äventyrare, utmanare och ledare, ska ha matsäck som äts när vi är framme på Vässarö. Packa i återanvändningsbara plastmatlådor då de kommer behövas vid utflykt under lägret också. Alla måste ha vattenflaska.

Mellanmål

Om ni vill ha något mellanmål under resan, ta gärna med en frukt eller macka som mellanmål, men inget med nötter är tillåtet.

Packning

All packning måste vara packad i eller fastsatt på ryggsäcken.

Ut- och hemresa

Samlingsplatsen för både utresan och hemresan är Vultejusvägen 67, vid Ängbyplan. Tänk på att parkera en bit bort så att bussarna får plats att parkera.

Utresan sker i två omgångar:

 • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: Lördag 29:e juli samling 05:30, bussen avgår 05:45. Bussen är framme vid Ellans brygga Singö ca. 08:15.
 • Spårare: Söndag 30:e juli samling 07:30, bussen avgår 07:45. Bussen är framme vid Ellans brygga Singö ca. 10:15

Även hemresan sker i två omgångar

 • Spårare: Onsdag 2:a augusti Beräknad ankomst 15:00
 • Upptäckare, Äventyrare och Utmanare: Fredag 4:e augusti. Beräknad ankomst vid Vultejusvägen 16:30

Kontaktpersoner under dit- och hemresan. Ring om du blir sen eller av någon anledning måste utebli på avresedagen (För frågor rörande annat än resan, ring lägercheferna istället):

 • Spårare (Insekterna, Fjärilarna, Trollsländorna, Spindlarna, Myrorna):
  Eric Brander: 070-499 60 67
 • Upptäckare (Karparna, Kräftorna, Valarna, Laxarna):
  Stina Ljungkvist: 070-201 25 52
 • Äventyrare (Mockasinerna, Yggdrasil, Olympen):
  Tina Almhjell: 070-956 77 25
 • Utmanare och Rover:
  Tina Almhjell: 070-956 77 25

Packning

En utrustningslista finns på Mälarscouternas hemsida (under bra att ha, utrustningslista). Glöm inte att ta med en liten dagsryggsäck för dagsutflykter under lägret utöver den stora ryggsäcken för övrig packning. Det är viktigt att scouten själv får packa sin packning så hen vet vad som är med, och kom ihåg att märka allt med namn. Tänk även på att ha med en matlåda för dagsutflykt.

Länk till packlistan: https://malarscouterna.se/bra/utrustningslista (tänk på att matlåda inte står med i packlistan)

Kiosk

På lägret finns Vässarös lägerkiosk och lägercafé som säljer godis, snacks och souvenirer (tygmärken, postkort, etc). Alla scouter får handla för max 40 kr per dag (spårare 4 dagar, övriga 7 dagar). Vässarö tar inte kontanter, utan bara Swish och kort. Eftersom spårare och upptäckare inte ska ha med sig mobiltelefoner så behöver de som vill handla i kiosken swisha pengar i förväg till respektive grens utsedda Swish-ansvariga. Vi återkommer i ett senare mail angående vilka dessa är samt fler detaljer. Pengar som swishats in men blivit över swishas tillbaka efter lägret.

Vässarös klädkollektion

Om ni vill köpa någon av Vässarös klädesplagg kan ni göra det via Vässarös hemsida innan lägret (leveranstid 2-3 dagar).

https://vassaro.webshop.pgm.nu/produkter.html

Mobiltelefoner

Vår erfarenhet är att mobiltelefoner på läger för de yngre scouterna skapar mer hemlängtan än trygghet. Vi vill att scouterna i första hand ska prata med sina ledare om något känns tokigt så att vi kan lösa eventuella problem direkt på plats. Vill scouten ringa hem lånar ledarna självklart ut en mobiltelefon. Därför är det bäst om spårare och upptäckare lämnar mobiltelefonen hemma. Äventyrare kommer inte kunna ladda mobiltelefoner under lägret.

Information och kontakt

Under lägret håller vi självklart malarscouterna.se och Instagram uppdaterade med berättelser och bilder från lägret. För mer information innan eller under lägret går det bra att maila lägerchefer på lagerchef@malarscouterna.se.

Vid eventuella brådskande frågor under lägret, kontakta lägercheferna via Mälarscouternas telefon: 08-87 27 60 (tryck 5 för Lägercheferna)

 

Vi ses på den hemlighetsfulla ön!

Marcus, Magnus och Malte

Lägerchefer

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!