Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Uppdatering 2021-06-01

Sista anmälningsdag har nu passerat, vilket betyder att sammanställning är igång och att vi inte kan utlova plats till dig som anmäler dig. Missat anmälan, men vill komma med ändå? Dra iväg ett mail till lagerchef@malarscouterna.se så ska det nog ordna sig ändå. Nästa uppdatering kommer första veckan i juni.

För 13.8 miljarder år sedan skapades Universum genom Big Bang. Och för 90 år sedan grundades Mälarscouterna med en stor smäll! Sommaren 2021 är det dags för ett läger som handlar om stora händelser och tidens gång, framåt och bakåt. Varmt välkommen till

Big Bang 2021

Välkommen till Mälarscouternas sommarläger

Varje sommar anordnar vi ett veckolångt läger för alla Mälarscouternas medlemmar. På programmet står äventyr och utmaningar i naturen och på sjön tillsammans med nya och gamla kompisar. På läger bor vi i tält, badar, lagar mat och äter utomhus och får möjlighet att testa många roliga aktiviteter! Läs mer från våra tidigare läger på: https://malarscouterna.se/arrangemang/lager

Plats, tid och pris

I första hand åker vi buss till Brittmäss lägerområde som ligger vackert vid sjön Båvens strand strax utanför Sparreholm i Sörmland. Resan tar ca 1,5 timme. Om smittspridningsläget inte gör buss möjligt kommer vi istället att samlas i närheten av lägerplatsen. För att lättare kunna upprätthålla smittsäkra rutiner så kommer spårare och upptäckare inte vara på plats samtidigt.

Spårare: 3 dygn, onsdag 28 juli - lördag 31 juli. Pris: 1500 kr.

Upptäckare: 4 dygn: lördag 24 juli - onsdag 28 juli. Pris: 1650 kr.

Äventyrare och Utmanare: 6 dygn: söndag 25 juli - lördag 31 juli. Pris: 2000 kr.

Utmanare, ledare och funktionärer välkomnas på förläger från eftermiddag/kväll fredag 23 juli, utan extra kostnad.

Anmälan är nu öppen!

Anmäl dig på malarscouterna.se och betala in lägeravgiften till Mälarscouternas plusgiro, 15 98 17-6 eller SWISH 123 609 64 81. Ange scoutens namn och avdelning som referens på betalningen. Anmäl dig senast 9 maj!

Coronaläget

Från förra året har vi god erfarenhet av att planera smittsäkra sommarläger med många deltagare, och dessa lärdomar tar vi självklart med oss till årets planering. Därför ser vi sannolikheten att kunna genomföra lägret som mycket god! Om Mälarscouterna ställer in lägret återbetalar vi lägeravgiften till fullo, och om lägret förkortas så erbjuder vi ersättning för detta. Även vid sen avanmälan återbetalas hela lägeravgiften.

Förälder – häng med som ledare!

På scoutläger är vi ett stort gäng ledare som hjälps åt att bland annat laga mat, leda aktiviteter och bygga upp lägerplatsen. Som ledare åker du utanför din föräldraroll. En viktig del av scouting är att scouten får lära sig att klara sig själv i en trygg miljö. Vill du engagera dig och vara en del av vårt läger? Läs mer om ledarrollen på https://malarscouterna.se och anmäl dig till lägret som ledare! Ledare över 26 år betalar 400 kr; t.o.m. 26 år eller studerande/utan fast inkomst betalar 200 kr.

Mer information

För er som vill veta mer om hur ett scoutläger med Mälarscouterna går till har vi sammanställt information på hemsidan. Informationen är framförallt riktad till föräldrar som vill veta mer om hur vi tänker och agerar på ett sommarläger. Läs mer på hemsidan! Torsdagen 15 april klockan 19-19.45 samlar vi till ett digitalt föräldramöte, anslut genom meet.google.com/mip-fmwq-qos. På datorn är det bara att klicka på länken, på mobiltelefon behövs appen Google Meet.

Lägerbrev 2 skickas ut till alla anmälda i början av juni. Där får ni detaljerad information om resa, packlista med mera. Om du undrar något, prata med dina ledare eller hör av dig till tillförordnad lägerchef Teo Elmfeldt på lagerchef@malarscouterna.se

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!