Hej helgen 19–20/11 var Tilda E, Simon O, Jentra Y, Theo J, Karin Y och jag Lagge G ombud för Mälarscouterna på Scouternas riksstämma ”Demokrati Jamboree 2022” på Aula Magna på Stockholms Universitet. Denna stämma äger rum vart annat år någonstans i Sverige.

Alla kårer i Sverige får skicka ett antal ombud till denna stämma beroende på antalet medlemmar i kåren. Efter incheckning och invigning av stämman m.m. på morgonen första dagen ägnades delar av den åt att vi ombud delades upp i olika beredningspatruller där vi bl.a. fick några olika motioner att diskutera om vi tyckte att styrelsens utskickade förslag till svar på motionerna var bra eller om vi ville att det skulle justeras på grund av de synpunkter som kommit in.

Utöver arbetet i beredningspatruller, fika, äta lunch, handla i scoutshopen, mingla bland utställare och träffa gamla kurskompisar kunde man gå på olika programpass. Jag gick på ”Vad tycker allmänheten om Scouterna” samt ”Stegring med Program” som bägge var mycket givande och gjorde att man fick nya tankar idéer att ta med hem till kåren. Utöver oss 6 som var ombud fanns också Teo E och Tina A på plats från Mälarscouterna för att knyta kontakter och träffa scouter från hela landet, insupa miljön och känslan.

Under dag 2 genomfördes resten av förhandlingarna då man godkände verksamhets- och förvaltningsberättelsen och den ekonomiska redovisningen, fattade beslut om propositioner och motioner samt verkställde alla val m.m.
Om 2 år är det ett nytt Demokrati-Jamboree och då finns det möjlighet för nya ombud att påverka scouternas framtid.

Extra roligt för oss i år var att vår Teo Elmfeldt blev invald som en av 5 övriga ledamöter i scouternas styrelse. S T O R T   G R A T T I S   TEO!

Scouthälsningar från Lars-Göran ”Lagge” Gabrielsson vKo