Lördagen den 18 september firar Mälarscouterna 90-årsjubileum, och du är välkommen att fira med oss vid vår fina stuga K2 på Lovön.

Program

Under lördagen fyller vi skogen med roliga äventyr, äter gott och umgås. På eftermiddagen gästas vi av Scouternas hedersordförande Kungen. Till tårtan har också tidigare Mälarscouter bjudits in för att fira tillsammans med oss. Kvällen avslutas med ett hejdundrande lägerbål. Spårare och Upptäckare rundar av dagshajken med en bussfärd hem till Ängbyplan. Äldre scouter sover över i tält i skogarna runt K2.

Bussar och transporter

Utresa
  • Fredag 17:00 Utmanare (född 2004-2006) åker buss som avgår från Ängbyplan (norr om Bergslagsvägen) för färd mot Lovön.
  • Lördag 09:00 Äventyrare (född 2007-2009) samlas vid Karsvik för en cykeltur till K2
  • Lördag 09:00 Spårare (född 2012-2013) åker buss som avgår från Ängbyplan (norr om Bergslagsvägen) för färd till Lovön
  • Lördag 10:00 Upptäckare (född 2010-2011) åker buss som avgår från Ängbyplan (norr om Bergslagsvägen) för färd till Lovön

Hemresa

  • Lördag ca 21:00 Spårare och Upptäckare är åter tillbaka vid Ängbyplan
  • Söndag cyklar Äventyrare hem från Lovön och är åter vid Karsvik vid kl 12:00
  • Söndag åker Utmanarna buss som avgår från K2 kl 11:30 och ankommer Ängbyplan kl 12:00

Packning och klädsel

Vi kommer vara utomhus under hela hajken, så klä dig efter väder (tänk på att det blir kallare på kvällen). För Spårare och Upptäckare rekommenderar vi en lättare hajkpackning med ombyte, matsaker, sittunderlag, ficklampa och vattenflaska. För övernattande scouter rekommenderar vi en packning för hajk. Du hittar Mälarscouternas utrustningslista här: https://malarscouterna.se/bra/utrustningslista. Äventyrarna, som cyklar, kommer få packning ut- och hemkörd i bil för att underlätta cykelturen.

K2 på Lovön

Om vår scoutstuga K2 finns att läsa här: https://malarscouterna.se/om/lokaler/k2

Ledare och funktionärer

Ledare och funktionärer (inklusive Roverscouter) anmäler sig som vanligt i hajkanmälan, deltagandet är kostnadsfritt. Ledare inom en spårar- och upptäckaravdelning åker buss med de scouter som man är ledare för. Ledare för Äventyraravdelningar cyklar med de scouter man är ledare för.

Covid-19

Vi kommer vara utomhus under dagen och avdelningarna kommer hållas separata även vid gemensamma samlingar. Vi håller avstånd och hygien. Stanna hemma om du är sjuk. Läs mer på Mälarscouternas hemsida om vår Covid-19-anpassning.

Pris och anmälan

Anmäl dig som inloggad på mälarscouternas hemsida, senast söndagen den 12 september. Du loggar in med personnummer på den som ska anmäla sig samt lösenord. Om du inte har ett lösenord begär du ett nytt (glömt lösenord) vid inloggningen.

Kostnaden för att delta som scout är 200 kr. Om du blir sjuk och inte kan följa med kan du begära återbetalning via hemsidan.

Anmälan är nu stängd.