Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Bromma, 2021-01-10

Ulrika ”Ullis” Bernmar (fd. Bjurström) avled onsdagen den 30 december efter en kort tids kamp mot cancer.

Ullis har varit scout hela sitt liv. Under 12 aktiva år i Mälarscouterna hann Ullis vara både en uppskattad äventyrar- och utmanarledare (2000-2010), kårutbildare, vice kårordförande (2004-2011) och sekreterare i kårstyrelsen. Under sin tid som vice kårordförande såg Ullis till att kvalitet, kommunikation och lyssnande & lärande ledarskap stod högt på agendan, något som lade grunden till det kvalitetsarbete som fortfarande genomsyrar Mälarscouterna. Ullis glädje, engagemang och positiva inställning präglade många läger och arrangemang under hennes tid i Mälarscouterna.

De senaste åren har Ullis inte haft någon aktiv roll i Mälarscouterna när istället familj, hus och hund kommit i första hand men hon har alltid haft en fot kvar som medlem. Hennes stora intresse för friluftsliv har istället fortsatt utanför scouterna som en självklar del av familjelivet.

Ullis blev sjuk i somras med cancer spridd i stora delar av kroppen och hjärnan. Trots behandling och en optimistisk inställning blev Ullis kraftigt försämrad på julafton efter en stroke. Hon somnade in med sin man Calle vid sin sida.

Ullis var alltid glad, varm och omtänksam - den som tittade dig rakt in i ögonen, tog ett steg närmre och lyssnade intensivt. Du kunde lita på att Ullis såg till att det fanns tid för mys, fika och umgänge. Det var också Ullis som en gång i tiden såg till att ”En noshörning kom fram till mig och gav mig en puss...” under många år blev ett självklart inslag på våra lägerbål.

Vår tankar går till Ullis familj.
Magnus Hasselquist, Mälarscouternas styrelse

Begravning ägde rum i kretsen av de närmaste i Tullinge Kyrka torsdagen den 21 januari. Tänk gärna på Cancerfonden.

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!