Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Hej alla mälarscouter. På söndag är det dags för kårstämma, och just du är inbjuden! Läs kallelsen, där finns filerna det hänvisas till. Det håller på kl 15-17 kring Karsvik.

Vad händer då på en kårstämma? Bland annat så väljs den nya styrelsen, det röstas om motioner, det pratas verksamhetsplan och det beslutas om vilka som ska få åka på de större stämmorna, Distriktstämman och den nationella stämman Demokratijamboree. Läs vidare för mer om vad det betyder!

Ny styrelse?
Ja, varje år så väljs det en ny styrelse, och den gamla tackas av. Det är styrelsen som stöttar ledare och funktionärer genom att få organisationen att fungera. I år föreslås införandet av en ny ansvarsposten i styrelsen: Hållbarhetsansvarig! Det var ett av de många förslagen som dök upp på höstens kårkickoff för hur i ska förbättra vårt hållbarhetsarbete och säkerställa att Mälarscouterna är en kraft för en bättre värld. Spännande? Styrelseförslaget från valberedningen hittar du på sidan 12 i handlingarna!

Motioner?
Ett sätt att påverka Mälarscouterna är att skicka in en motion. I år finns det motioner om byte av ugnen i Östergården, hållbarhetsarbete genom införandet av ny styrelseroll, ifall kåren vill ge bidrag till Kometorné för deras tredjeårsresa som utmanarlag, och en spännande idé om att byta från SEK till en kaloribaserad valuta. Intressant? Se sidorna 4-11 i handlingarna!

Verksamhetsplan?
Stämman beslutar varje år om en verksamhetsplan, vilken säger vad styrelsen ska fokusera på under året. I år föreslås, utöver vanliga mål, ett särskilt fokus på vårt uppkommande jubileum MS90, finansiering av Kammaren och hållbarhet. Borde styrelsen satsa på något annat, också eller istället? Kom på stämman och yrka för dina hjärtefrågor!

Andra stämmor?
Jovisst, det är inte bara Mälarscouterna som har stämma. Eftersom Mälarscouterna är knutna till Stockholms scoutdistrikt så har vi 12 delegater till deras stämma den 17e oktober. Där fattas beslut om bland annat Vässarö, tidningen Demed som du kanske får till din brevlåda och annat spännande. I år kommer den arrangeras på ett spännande sätt i coronatider, genom att scoutkårerna i Stockholm delas in i lokala kretsar, och har ett fysiskt möte tillsammans i kretsen. På så sätt behålls möjligheten att träffa ledare från andra kårer och mötet kan bli riktigt trevligt, utan att det för den sakens skull blir för många på samma ställe. Klart du vill vara med på det!

Demokratijamboree är stämman för alla Sveriges scouter, och där fattas de riktigt stora besluten. Det är ett stort stohej med uppemot 1 000 deltagare från hela landet. Arrangeras i år digitalt och utdraget över vecka 47, med mycket tid för diskussion via text och i grupper som behandlar de olika motionerna. Som Mälarscouterna-delegat så kommer vi samlas på lite olika sätt under veckan och diskuter hur och när vi vill delta. Spännande och nytt!

Nåt mer jag behöver veta?
Nä, faktiskt inte. Dyk upp på söndag klockan 15, så får du vara med om Mälarscouternas kårstämma 2020!

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!