Under den traditionella ledarterminsavslutningen delades Mälarscouternas specialpris ut. Rekordmånga nomineringar (som finns att läsa i den bifogade presentationen) gjorde beslutet svårt, men valet föll slutligen på Smilla Lundstedt Mannervik & Magnus Hasselquist. Dessutom mottog Lina Hasselquist Scouternas stora förtjänstmärke, och Emma Rohdin tog emot Ledarfyren. Slutligen delades förtjänstmärken ut: Josefin & Magnus (guld och emalj, 25 år), Lovisa (silver, 10 år) och Anki (brons, 5 år). Läs mer för motiveringar och övriga nominerade!

Motiveringar till Mälarscouternas specialpris

Smilla

Neon19- ett lysande läger med en lysande lägerchef! Varje läger möts av sina egna utmaningar, Neon19 var inget undantag. Men med dig som lägerchef fanns det ingen uppförsbacke som var för svår för att ta sig an. Att lära sig nya saker gör du gärna, och under processen har vi sett dig utvecklas. Med ditt innovativa tankesätt skapade du ett väl fungerande schema för kökspersonal, platsansvarig och byansvarig. Detta medförde en bättre struktur som underlättade kommunikation och logistik under lägret- allt för att det skulle vara lätt och roligt att vara ledare. Med din utstrålning och positiva energi har du stöttat lägergruppen och alltid funnits där för att hjälpa till. Varje lägermöte med dig har varit ett nöje!

Magnus

En eldsjäl som ständigt driver oss framåt, utvecklar vår kår och gör oss bättre. Med din passion och nyfikenhet tar du dig an projekt och slutför de med bravur. Du delar gärna detta med andra då du med scouterna motto “lära genom att göra” inspirerar en till att utmana sig själv i nya sammanhang. Med ett stöttande och lyssnande ledarskap finns du alltid där för att hjälpa till. Dessutom är du en höjdare på att ge beröm! Utan dig hade varken INFO-gruppen, IT-gruppen och framförallt inte Mälarscouterna sett ut som den gör idag!

 

Lina Hasselquist tilldelas Scouternas stora förtjänstmärke

"Scouternas stora förtjänstmärke består av scoutsymbolen i krans av eklöv, utfört i förgyllt silver. Scouternas stora förtjänstmärke kan tilldelas aktiv ledare för synnerligen förtjänstfulla insatser för Scouterna på kårplan. Scouternas stora förtjänstmärke utdelas av Scouterna på förslag från kår eller distrikt."

Kårordförande Teo överlämnade under kårgemensamma terminsavslutningen Scouternas stora förtjänstmärke till Lina.

"Lina har under sin tid i styrelsen drivit igenom flera av de viktigaste förändringarna som varit förutsättningar för Mälarscouternas tillväxt de senaste åren. Som vice kårordförande skapade hon den avdelningsanvariga rollen, och byggde grunden för hela vår nuvarande verksamhetsstruktur. Under hennes tid som kårordförande fortsatte Mälarscouterna sin tillväxtkurva och vi gör nu fler unga redo för livet än någonsin!"

Emma Rohdin tilldelas Ledfyren

"Ledfyren består av scoutsymbolen mot en bakgrund av stiliserade ljusstrålar i silver.
Ledfyren kan tilldelas aktiva scouter eller ledare yngre än 25 år som på ett synnerligen förtjänstfullt sätt, genom ett lyssnande och stödjande ledarskap, skapat möjligheter för ungdomar att utvecklas enligt Scouternas värderingar. Ledfyren utdelas av Scouterna som regel på förslag av distrikt eller samverkansorganisation."

Även till Emma Rohdin överlämnades ett mycket ärofyllt pris, under den kårgemensamma terminsavslutningen. 

"Emma har med råge förtjänat Ledfyren på grund av hennes fantastiskt värdefulla engagemang, där hon utökat de flesta funktionärer till funktionärsgrupper och effektivt fångat upp det som annars fallit mellan stolarna. Hennes lyssnande och stödjande ledarskap har inspirerat många andra och skapat ringar på vattnet. I styrelsen liksom i avdelningen så har hon drivit, levererat och varit en oslagbar förebild för scouterna."

 Förtjänstmärken

Förtjänstmärken tilldelas ledare och scoutfunktionär som gjort ett förtjänstfullt arbete som ledare och eller funktionär i Scouterna.

Guld och emalj, 25 år

  • Josefin Sollander
  • Magnus Hasselquist

Silver, 10 år

  • Lovisa Dyrefors

Brons, 5 år

  • Angelica "Anki" Hagenstam
  • Lotta Eklund uppmärksammades men kommer motta priset vid annat tillfälle

Övriga nominerade

Albin & Sofie - Nya vKO, snabba på bollen. Utan dessa stannar kåren!

Avslutningshajkscheferna Albin, Junia & David - En avslutningshajk med massor av nytänk blev en stor succé tack vare årets avslutningshajkschefer!

Anki Hagenstam - “Hon är ankmamman och vi är ankungarna som hon leder genom våra scoutliv med bra humör, hon är alltid glad och håller koll på oss när vi inte har någon koll“

Bo & Lagge - Installation diskmaskinen, planerad till ett par timmar, tog betydligt mer, men blev bra!

Dina Lerjevik - Räknade x tusen besökare manuellt, då den automatiska räknaren inte fungerade.

Kammaren-gänget Emma, Lagge & Willy - Ny lokal! Har varit på agendan för Styrelsen i över 10 år. Fixat med avtal, inredning & mycket mer!

Erik Gustafsson - Utan Erik stannar Mälarscouterna! Med ett fantastiskt tålamod fixar han bakom kulisserna så att allt löser sig!

Felix Jonsson - Han har klivit in i styrelsen med bravur och har inte bara drivit "Diskmaskinsprojektet" i hamn utan har även tagit initiativet att underlätta möten i Östergården i och med en installation av TV i köket.

Fredrik Fant - För att han är fantastisk & jobbar hårt för att alla ska ha det bra.

Jacob, Viktor & Sofie - Kökscheferna, på riktigt - och riktigt bra, efter förra årets restaurang-kök på Vässarö.

Julia Hedlund Kancans - För ditt engagemang i kåren. Stöttande, nytänkande och lyfter Mälarscouterna till högre höjder.

K2-gruppen - För ett helt fantastiskt arbete och en stadig grupp.

Lovisa & Niklas - För att ha varit Svampornés ledare, som låtit scouterna ta mycket eget ansvar själva och på så vis utvecklas, men tog tag i problemen när de dök upp på tredjeårsresan.

Magnus Gutenberg - För fantastiska preppingar, pynt, ljus och material till upptäckarnas discohajk och till upptäckarnas höstlovsmöte.

Magnus Hasselquist  - För att hans pedagogiska och trevliga sätt att hjälpa till på. Oberoende om de gäller it, info eller något helt annat hjälper han till och uppmuntrar nytänkande.

Patrik Melander - För att ha fångat upp ett behov och skapat bokningssystemet av hajkutrustning.

Prylbytardag Emma & Anki - För en hållbar idé och ett toppen initiativ!

Reggaebananen - För att han alltid sprider glädje, på kårens läger, på resor och på discon. Heja Reagge!

Roverlaget Hjärtat - Som hållit rovergrenen igång med hittills oöverträffade aktivitetsnivåer.

Skidresegeneralerna Felix, Isak, Sara & Axel - För att de bibehåller den roliga traditionen med skidresan och verkar göra det på ett bra och stabilt sätt!

Smilla Lundstedt Mannervik - För sitt utmärkta arbete på lägret. Lyhörd, engagerad och med full närvaro gjorde hon lägret till ett riktigt bra läger.

Svamporné - För att ha varit bästa utmanarlaget som tillsammans genomförde över 40 barnkalas och åkte på en underbar resa till Monpellier. Nu är även många av svampornés scouter aktiva ledare och rovers, kul!

Teo Elmfeldt - För hans jobb som kårordförande samt tidigare arbete som vko. Tar gärna tag i saker, med massor av energi och inspirerar andra.

Tina Almhjell - Har med fantastiska initiativ och nytänk snabbt kommit in i kåren. Knopbåtar, KUL, del av ledarplaceringsgruppen och AL för Myrorna har hon varit genom året, och skött med bravur. Heja Tina!

Utrustningsgruppen - För fantastisk koll på kårens utrustning, gör det så mycket enklare att vara ledare. Dessutom nya utrustningsblanketten som skickas in online, super!

Viktor Stamyr - Tipsade mig om att gå med i Mälarscouterna!

Willy - För snabba och trevliga åtgärder i Karsvik. Bland annat skogräns-skyltarna på toaletten.

Tack för alla fantastiska nomineringar!