Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Medlem - logga in så ser du mer och kan anmäla dig till hajker och andra arrangemang!

11 scouter och 6 ledare mötte upp vi md Ekebyhovs slott och fördelade utrustning och mat i ryggsäckarna. Efter flera dagar med ihållande regn hade vi prickat en perfekt dag med sol! 

Första stoppet blev att titta på slottet som är en av Sveriges största träbyggnader, och att justera ryggsäckarna.

Nästa i kategorin största var att gissa hur många scouter som krävs för att nå runt Ekebyhovseken, Sveriges volymmässigt största ek. Praktiskt test visade att det krävdes 10 scouter och sen följde en liten mattelektion om relationen mellan omkrets och diameter. :-)

Korv- och pinnbrödgrillning i slalombacken vid vindskyddet Två tallar krävde tilltäljning av två olika grillpinbar och därtill insamling av ved och späntning.

En lång väg i skogen med alldeles för många stigar att välja på tog oss till slalombackens topp! Därifrån såg vi både vindskyddet - så lång väg fast det var så nära - och dagens startpunkt. 

Valarna vandrade vidare och patrullerna hittade varsin lägerplats, där de satte upp tarp som vindskydd och byggde eldstad. Hajkbomb med lyxig hjortskavsgryta lagades på glödbädd. I skymningen tillverkades hajkmärken inspirerade av Ekebyhovsekens löv och bakades kanelbullar på muurika.

Sista biten ner till parkeringen fick vi gå i mörkret. Tillbaka på parkeringen sorterade vi utrustningen, delade ut märket och ropade Valarnas rop så det hördes över hela Ekerö!

 3C686449 D55F 475A 8DF5 4A9E5B09F1AD
 Bilder från hajken
 

Recept på Valarnas hjortskavsgryta i foliepaket

 2 dl tinad fryst tärnad potatis (eftersom den frysta potatisen är blancherad tar den kortare tid att koka)

1 dl i förväg stekt hjortskav 

hackad lök

skivade färska champinjoner

peppar, salt och några enbär

0,75 dl grädde

Lägg allt i folie och lägg foliepaketet i elden. Efter ca 25 minuter är det klart. Ät med svartvinbärsgelé. Supergott!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!