Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Det var inget aprilskämt utan ett tappert litet hajkgäng vandrade Kärsön runt 1 april. Vi började med att fördela packningen mellan oss. Sen gav vi oss iväg till fots längs den 6 km långa kärsö-leden. Solen sken och det blev varmt att gå trots minusgraderna. Vi hittade en fin eldplats på sydostsidan av ön, gjorde om våra planer och grillade korven till lunch. Scouterna täljde grillpinnar och grillade korv o pinnbröd, och vi lyssnade på isen som sprack upp med ett vackert ljud.

Efter lite lek vandrade vi vidare längs stranden och tog sen av inåt ön till den tillgänglighetsanpassade rastplatsen. Där gick scouterna barfotaspåret barfota i snön med slutna ögon, upplevde olika sorters underlag. Efter att ha torkat frusna fötter och fått torra strumpor på blev de modiga belönade med lördagsgodis.

Avslutade med 1,9 km-slingan runt toppen och därefter marshmallowsgrillning och märkesutdelning. En riktigt härlig vandringshajk.

 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!