Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Den 12 mars var det inte bara mello final, det var dags för Valarnas vandring. 

Vandringen började vid Ekebyhov slott, på förmiddagen, där vi fördelade ut den gemensamma packningen. Ved, mat och andra godsaker hittade plats i de olika ryggsäckar. Vädret levererade topp, inte för varmt och sol - perfekt för en dag med vandring.

joomplu:34583

Efter en timmes vandring i skogen var det dags för lunch och lunchen gör sig inte själva - hugga ved, fixa brasa, tälja grillspett och faktisk grilla korven och pinnbrödet måste till. Då blir det lunch i världsklass. Totalt 70 korvar blev uppäten under lunchen. Vi avslutade lunchen med livlinekastning på senapen….

{joomplucat:761 limit=2|ordering=random}

Stigarna på Jungfrusundsåsen går på kors och tvärs så det gäller att följa rätt stig. I början var det blåvit märkning som var vår ledstjärna men efter lunch var det gulgrön märkning som visade väg…men baklängs…för stigen skulle tydligen gås åt andra hållet….vi hittade vägen ut till udden vid Jungfrusund där vi hade god utsikt över Mälaren. 

 

Efter en kort rast vandrade vi vidare till områdets högsta punkt, toppen av Ekebyhovbacken. Inte ofta man får möjlighet att vara på toppen av en skidbacke utan skidor. Här uppe var det dags för snölek och även några örnar håll koll på vad vi hittade på för bus.

 joomplu:34579

Det var fortfarande mycket is kvar på stigarna så vi halkade, gick och ramlade ned för backen igen och fixade en ny brasa vid vindskyddet en bit ned i skidbacken. Många kreativa versioner av smoores blev skapad på denna brasa. 

 

Sista stopp för vandringen var Ekebyhoveken, hur många scouter behövs för att krama detta stora, magnifika träd? Med alla 16 scouter klara i en stor gruppkram, kom vi hela vägen runt! Inget är som en bra kram, så nu hoppas vi eken känner sig bättre och är klar för en ny fin vår på ängen.

 

joomplu:34575

Och med det gick vi de sista hundra metern tillbaka till Ekebyhov slott, totalt 9,11 km hann vi vandra på halka och i skog. En fantastisk trevlig dag och vi valledare är eniga om att vi har några helt fantastiska scouter i vår avdelning. 

 

Ett stort tack till scouterna i Färingsö sjöscoutkår som inspirerade oss till vår hajk.

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!