Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?
Nu är det äntligen dags för en ny termin av scouting! Vi har satt samman ett superroligt schema!
 
Korta versionen
  • Scouterna startar på Måndag 22 Januari kl 18:30 - ta med pulka och hjälm
  • Att göra: Skriv ut bifogad planering och kolla skridskor
  • Scouternas dag lördagen 20 April
  • Hajk Lördagen 27 April med övernattning på K2
  • Avslutningshajk Lördagen 25 Maj med övernattning i tält på K2
Scouterna startar på Måndag 22 Januari kl 18:30 - ta med pulka och hjälm
Vi sätter igång terminen redan nu på måndag. Vi samlas som vanligt vid Scoutstugan Karsvik på Tegnebyvägen 16 kl 18:30 då kvällens möte börjar och avslutar kl 20:00. Dessa tider gäller alla måndagsmöten om inte annat anges. Ni som lämnar och hämtar med bil får gärna göra det vid Vultejusvägen istället för att trängas på Tegnebyvägen. En karta finns på [Malarscouterna.se - parkera smart nära karsvik]. På måndag är det pulkåkning som gäller, Scouterna har ett gäng pulkor men inte för alla så skicka gärna med en pulka eller åkmadrass. Scouterna får inte ha med sig åkdon som gör mycket ont om man tappar kontrollen för dem, typ snowracer.
 
Barnen ska alltid ha sina scoutkläder på sig. När det är tydliga ute-möten räcker det med att bara ha halsduken utanpå sina vinterjacka. När det börjar tina upp och under inne-möten så är det scoutskjorta och halsduk som gäller. 

Att göra: Skriv ut bifogad planering och kolla skridskor
I detta mail finns det en planering för veckorna som kommer. Nästa måndag (29 Januari) kommer vi att åka skridskor och prova på isdubbar. Platsen är beroende på vädret; antingen kyrksjön eller Spånga IP. Kolla gärna om ditt barn har skridskor, om ni inte har skridskor så tänkte vi ordna ett sätt att låna av varandra. Meddela om du inte har skridskor så hjälper vi till att fixa.
 
Vidare är det uppehåll över sportlov och påsklov. Under april är det extra många aktiviteter med Scouternas dag näst sista helgen och hajk sista helgen. Valborg är i år på en tisdag så vi ställer in måndagsmötet den 29 april så får scouterna hjälpa till att hålla i vår station på valborg.
 
Skriv gärna ut planeringen och sätt den på kylskåpet, du kan även lägga in den i kalendern på mobilen.

Scouternas dag lördagen 20 April
Lördagen den 20 april är vi med på Scouternas dag, en heldag med aktiviteter för alla Stockholms scoutkårer. I år är det flera avdelningar med från Mälarscouterna så det kommer att bli en folkfest. Scouternas dag är en tävling där du som förälder kan vara med och hjälpa laget att samla poäng. Det brukar pågå mellan 9-16 så planera in för en heldag.

Hajk Lördagen 27 April med övernattning på K2
Helgen efter Scouternas dag blir det hajk med övernattning vid vår scoutstuga på Lovön; K2. Scouterna brukar älska hajkerna och vi kommer att göra även denna gång till ett oförglömligt arrangemang. Vi brukar köra detta mellan kl 10 på lördagen till kl 10 på söndagen så det är bara att boka in i kalendern. Övernattningen sker inomhus på det mysiga loftet i K2 stugan.

Avslutningshajk Lördagen 25 Maj med övernattning i tält på K2
Terminen avslutas med en hajk för hela kåren, 500 personer blir inbjudna och scouterna får umgås över åldersgränserna. Dagen avslutas med ett jättestort lägerbål och detta kanske är första gången för många att sova i tält.
 
Denna artikel mailades även ut till alla föräldrar till scouter i Myrorna den 17 Januari

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!