Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Hej alla scoutföräldrar

 
På måndag sätter Scouterna igång och som vi har längtat! Avdelningen för scouter mellan 8-9 år på måndagar heter Myrorna och du som får det här mailet är en av de som är förälder till en scout i vår fina avdelning!
 
Korta versionen
  • Måndagar kl 18:30 - 20:00 utan mobil
  • Kläder: Oömt och scoutskjorta
  • Hälsodeklaration - anmäl allergier
  • Föräldramöte 11 September
  • Ljuskväll 30 september
  • Hajk den 18-19 November
Måndagar 18:30 - 20:00 utan mobil
Vi rivstartar hösten med den första scoutingen nu på måndag. Kl 18:30 vill vi se att barnen är på plats vid Karsviks hage på Tegnebyvägen 16. Ni som lämnar och hämtar barnen med bil parkerar på Vultejusvägen vid den stora ängen. Detta med hänsyn till våra grannar på Tegnebyvägen. Vi önskar att barnen lämnar sina mobiltelefoner hemma, om ni trots detta skickar med telefonerna kommer de att samlas in under mötet i ett litet mobildagis. Programmet för varje möte är olika och vår rykande färska planering finns både bifogat och på en web-kalender som du kan lägga till i mobilen.
 
Kläder: Oömt och scoutskjorta
Inom scouting är vi nästan alltid ute, oavsett om det är regn, snö eller soligt. Klä barnen efter väder. Ett kallt och blött barn blir ofta ett ledset barn. Vi kör ofta lekar där man ska krypa på marken, även när det är lera på marken, så lämna gucci-kläderna hemma. Scouterna kommer att få en scouthalsduk vecka 39 och vi gör en hållare till halsduken (en sölja) vecka 41. Scoutskjorta finns att köpa på Scoutshop (eller second hand på facebook, instruktioner här Scoutklädsel) och ska alltid bäras. Vi brukar säga att man inte brukar köra fotboll utan fotbollskläder, samma sak gäller i Scouterna: Scoutkläder på. När det börjar bli kallt och jackan åker på är det halsduken som ska vara utanpå jackan. Till scoutskjortan kommer ditt barn att få en massa märken. Barnen brukar vara mycket stolta över märkena, de kan antingen styrkas fast eller sys fast enligt denna instruktion: Märken
 
Hälsodeklaration - anmäl allergier
Temat på höstens möten är mat. Vi övar på att laga mat på stormkök och grilla över öppen eld. Om ditt barn har någon allergi eller medicinering skulle vi vilja veta det genom att du loggar det på vår hemsida Hälsouppgifter. Vet du inte dina inloggningsuppgifter så prova bara att begära ett nytt lösenord, användarnamnet är ditt barns personnummer. Får ni det inte att funka, kolla med IT@malarscouterna.se eller helt sonika; ring eller maila mig.
 
Föräldramöte 11 September
För er som är helt nya för scouting kan det vara bra att höra vad det går ut på. En del kanske hört något om eld, knopar och kniv. Vi kommer att reda ut alla begrepp och gå igenom vad ditt barn kommer att vara med om för äventyr på Scouterna. Föräldramötet sker samtidigt som det andra vanliga måndagsmötet, så medan barnen leker utomhus så pratar vi scouting med er föräldrar samtidigt.
 
Ljuskväll 30 september
Sista lördagen i september är det dags för ett supermysigt arrangemang där alla Mälarscouter bidrar till att tända ljus runt Kyrksjön. Myrornas bidrag tillverkas på måndagen före, läs planeringen vad du kan skicka med ditt barn till måndagen. Ta gärna ett varv med era barn i mörkret och insup den mysiga atmosfären. Sen kanske ditt barn kan visa var just hans eller hennes lykta hänger. Läs mer här: Ljuskvällen
 
Hajk 18-19 November
Varje termin har vi en så kallad hajk. En hajk är ett heldagsäventyr som börjar på morgonen och slutar på morgonen dagen efter. Vi hittar på roliga äventyr i skogen på Lovön vid Mälarscouternas stuga som heter K2. Vi återkommer när det är dags att anmäla sig till denna höjdpunkt på höstens scouting. Man kan redan nu kika på utrustningslistan om det är något som saknas så har du gott om tid på dig att skaffa prylarna som behövs för hajken.
 
Summering att göra:
 
Varmt välkomna till myrorna!
 
Tveka inte att kontakta mig om det är något du undrar över!
 
Med vänliga hälsningar
Petter Agestam, avdelningsledare för Myrorna (0721-482722)
Alla mina ledarkollegor hälsar också! Anna, Caroline, Elin, Greta, Karin, Linnea, Marie, Quinn, Tina
 
PS. Denna artikel skickades även som ett mail till alla föräldrar till Scouterna DS

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!