Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

 

Hej Scoutföräldrar

 

Scoutsäsongen börjar snart och vi är ett peppat team som vill ta hand om era barn under hösten. 

 

Korta versionen

  • Onsdagar kl 18:30 från 31 augusti i Karsvik
  • Kläder efter väder
  • Skaffa en scoutskjorta
  • Anmäl allergier
  • Hajk i höst

Onsdagar 18:30

Den 31 augusti kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Ett vanligt möte börjar med välkomnande och en liten lek för att springa av sig. Vi fortsätter med huvudaktiviteten enligt ett program som barnen får på första mötet. Vi avslutar med en ceremoni där scouterna får göra scouthälsningen där vi säger "Var redo" och scouterna svarar med "Alltid redo". Vi har uppehåll under höstlovet (v44) och avslutar vecka 49, onsdagen den 7e december.

 

Om ni hämtar och lämnar med bil, parkera på Vultejusvägen och gå över ängen.

 

Kläder efter väder

Under hösten kommer de flesta möten att vara utomhus. Detta ställer krav på er föräldrar att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.

 

Scoutskjorta och märken

Vid varje möte önskar vi att alla scouter har på sig en scoutskjorta. De finns att köpa på Scoutshop. Vet du inte vilken storlek du ska ha, finns det skjortor att prova i Karsvik, hör av dig så bokar vi en tid för provning. Varje scout har även en halsduk och sölja. Söljan kommer barnen att tillverka på ett av våra möten. Under hösten kommer ditt barn att få en rad märken, de kan sys på skjortan enligt mälarscouternas märkesinstruktioner.

 

Anmäl allergier

Redan det andra mötet kommer vi att be scouterna laga mat och diska. Det är ett uppskattat moment bland scouterna och de lär sig hantera stormkök och viktigast av allt; diska (scouterna behöver inte ta med sig något, allt finns). För att planera rätt önskar vi att ni lämnar in en digital hälsoblankett [länk till instruktioner] eller rent utav anmäler allergier till oss ledare på första mötet eller via mail (ledare.insekterna@malarscouterna.se). Du kan även ändra dina kontaktuppgifter själv i scoutnet. Exempelvis om båda föräldrarna vill ha utskick, eller om du flyttat eller bytt mailadress.

 

Hajk i höst

Under hösten anordnar vi en hajk till Mälarscouternas stuga på Lovön. Under en ett dygn kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till. Datum och mer information kommer.

 

För den som vill läsa ännu mer om hur det är att vara scout på Mälarscouternas spårar-nivå (8-9 åringar) kan hitta en generell artikel på Mälarscouternas hemsida.

 

Ledarteamet

Martin, Erudita, Hanna, Åsa, Anders, Johan, Pontus, Roland

 

Dokument
Terminsprogram höstterminen 2022 [292.03Kb]

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!