Hej,

Scoutsäsongen börjar snart och vi i ledarteamet ser fram emot att träffa era barn igen. 

Korta versionen

  • Onsdagar kl 18:30 från 2 februari i Karsvik
  • Kläder efter väder
  • Hajk den 7-8 maj
  • Hänsyn till covid

Onsdagar 18:30

Den 2 februari kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Vi har uppehåll under sportlovet (v9), påsklovet (v15) och under ledarnas utbildningsvecka (v16). 

Kläder efter väder

Under mötena fram till sportlovet kommer alla möten att vara utomhus på grund av covid. Detta ställer ännu högre krav på er vårdnadshavare att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.

Hajk 7-8 maj

Insekterna kommer ha hajk vid Mälarscouternas stuga på Lovön (K2). Under en hel dag kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. Mer information återkommer vi till lite längre fram. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till.

Hänsyn till covid

Mälarscouterna följer utvecklingen av coronapandemin, och anpassar verksamheten löpande vid nya regler eller rekommendationer som påverkar oss. Vi ser ett stort värde i att kunna bedriva vår ungdomsverksamhet, och lägger därför mycket energi på att anpassa den så att den blir säker för alla deltagare. Följande riktlinjer gäller för våra möten:

  • Stanna hemma om du är sjuk
  • All verksamhet genomförs utomhus fram till vecka 9
  • Övernattningar sker med en ryggsäck mellan

Vill du hjälpa till?

Vi är ett bra ledarteam för Insekterna som har trevligt och jobbar bra tillsammans och hjälps åt att genomföra våra möten och aktiviteter. Under hösten var vi tvungna att ställa in ett möte för att vi hade för många ledare borta just den kvällen. Skulle du vilja hjälpa till och vara en del av vårt ledargäng så är du varmt välkommen! Ambitionsnivån kan läggas både högt och lågt, det vi främst behöver förstärkning med är att ta hand om en av grupperna under de vanliga onsdagsmötena. Det fungerar nu men vi vill se till att ingen ska ha dåligt samvete för att man är sjuk eller behöver vara frånvarande av annan anledning. Maila till mig om du är intresserad, eller prata med någon av oss på onsdag.

  

Ledarteamet/

Elinor, Sara, Maria, Erudita, Martin, Hanna, Åsa och Anders