Logga in: Logga in med ScoutID
Saknar du konto?

Scoutsäsongen börjar snart och vi i ledarteamet ser supermycket fram emot att ta hand om era barn under hösten. 

Korta versionen 

  • Onsdagar kl 18:30 från 1 September i Karsvik
  • Kläder efter väder
  • Skaffa en scoutskjorta och halsduk
  • Anmäl allergier asap
  • Gemensam hajk 18 september
  • Scouternas dag 25 september
  • Hänsyn till covid

Onsdagar 18:30
Den 1 september kör vi igång med scouting kl 18:30 till 20:00. Vi samlas vid scoutstugan Karsvik (Tegnebyvägen 16). Ett vanligt möte börjar med välkomnande och en liten lek för att springa av sig. Vi fortsätter med huvudaktiviteten enligt ett program som barnen får på första mötet. Vi avslutar med en ceremoni där scouterna får göra scouthälsningen där vi säger "Var redo" och scouterna svarar med "Alltid redo". Vi har uppehåll under höstlovet (v44) och avslutar vecka 49, onsdagen den 8 december.

Kläder efter väder
Under hösten kommer de flesta möten att vara utomhus på grund av covid. Detta ställer ännu högre krav på er vårdnadshavare att se till att scouterna har rätt kläder på sig. Rätt kläder skapar förutsättningar för att scouterna ska kunna ha roligt och uppskatta verksamheten. Vi är ute även när det är regn, när det är kallt och när det blåser.

Scoutskjorta och märken
Vid varje möte önskar vi att alla scouter har på sig en scoutskjorta, scoutpiké eller scout-t-shirt. De finns att köpa på Scoutshop. Vet du inte vilken storlek ditt barn ska ha, finns det skjortor att prova i Karsvik, hör av dig så bokar vi en tid för provning. Varje scout har även en halsduk och sölja. Halsduken kan du köpa av oss ledare på första träffen för 180kr, betalning med swish. Söljan kommer barnen att tillverka på ett av våra möten. Under hösten kommer ditt barn att få en rad märken, de kan sys på skjortan enligt Mälarscouternas märkesinstruktioner. 

Anmäl allergier
Under hösten kommer vi att be scouterna laga mat och diska. Det är ett uppskattat moment bland scouterna och de lär sig hantera stormkök och viktigast av allt; diska (scouterna behöver inte ta med sig något, allt finns). För att planera rätt önskar vi att ni lämnar in en digital hälsoblankett [länk till instruktioner] eller anmäler allergier till oss ledare på första mötet eller via mail (ledare.insekterna@malarscouterna.se)

Hajk 18 september
I år fyller Mälarscouterna 90 år och det kommer att firas med en gemensam hajk för alla Mälarscouter vid Mälarscouternas stuga på Lovön (K2). Under en hel dag kommer scouterna att få vara med om ett äventyr där de utmanas och får vara med om roliga aktiviteter. Mer information om gemensam bussresa m.m. återkommer vi till lite längre fram. Ni föräldrar är varmt välkomna att följa med på hajken, fråga oss ledare hur det går till. Vi återkommer också med besked om eventuellt ytterligare hajk under terminens gång. 

Scouternas dag
Den 25 september är det Scouternas Dag. Det är en samarbetstävling där scouter i Stockholm genomför olika kontroller för att pröva sina scoutkunskaper. Denna gång kommer dagen att hållas i Judarn. Vi har tänkt att vi Insekter deltar denna dag. Mer information kommer.

Hänsyn till covid
Mälarscouterna följer utvecklingen av coronapandemin, och anpassar verksamheten löpande vid nya regler eller rekommendationer som påverkar oss. Vi ser ett stort värde i att kunna bedriva vår ungdomsverksamhet, och lägger därför mycket energi på att anpassa den så att den blir säker för alla deltagare. Nuvarande restriktioner bedöms inte hindra vår verksamhet i dess vanliga form så länge vissa grundregler följs:

  • Stanna hemma om du är sjuk
  • All verksamhet planeras så att det inte förekommer trängsel, framför allt inomhus men även utomhus.
  • Övernattningar sker med en ryggsäck mellan
  • Allt planeras utifrån att restriktionerna kan komma att skärpas.

Vi uppskattar ett mail/sms/samtal om scouten inte kan komma.

Elinor, Sara, Maria, Erudita, Daniel, Segnan, Martin och Hanna

P.S. För den som vill läsa ännu mer om hur det är att vara scout på Mälarscouternas spårar-nivå (8-9 åringar) kan hitta en generell artikel på Mälarscouternas hemsida.

 

Bli Mälarscout!

Äventyret är nära - Mälarscouterna välkomnar nya och gamla scouter och ledare. Läs mer om Mälarscouterna och anmäl ditt intresse här!